De gamereleases van mei 2019

ma 29/04/2019
Michael
2 reacties

Mei is traditioneel een erg kalme maand in het videogameslandschap dat ons zo bekoort. Zet ook het jaar 2019 die traditie verder? Hieronder vind je alle releases die binnenkort op je worden afgevuurd.

9 mei

Life is Strange 2 – Episode 3: Wastelands (pc, PS4, XOne, Switch)

Het eerste spel dat je in mei mag verwachten, is de derde episode binnen de Life is Strange 2-verhaallijn. De vorige aflevering dateert uit januari, dus bij deze is het misschien hoog tijd om je geheugen op te frissen. De gebeurtenissen in seizoen twee spelen zich drie jaar na het eerste spel af, maar de supernatuurlijke invloeden zijn nog lang niet verdwenen. Een ogenschijnlijk onschuldige situatie escaleert vliegensvlug en wat volgt is een resem onwaarschijnlijkheden die je vanop de eerste rij mag beleven.

 

Yakuza Kiwami 2 (pc)

SEGA bracht ons eind augustus een remake van Yakuza 2. Net zoals het eerste spel kreeg ook de sequel een 'Kiwami'-remake, waarbij dezelfde Dragon-engine van Yakuza 6 wordt gebruikt. Deze release was echter beperkt tot de PS4, maar na vele maanden geduld te oefenen kunnen nu ook pc-gamers van de actie genieten. Dit actie-avonturenspel wordt vanuit een third-person perspectief gespeeld en brengt je naar een open wereld waarin ex-Yakuza Kazuma Kiryu zijn afwezigheid onderbreekt om de moord op Fifth Chairman Yukio Terada moet wreken.

 

14 mei

A Plague Tale: Innocence (pc, PS4, XOne)

A Plague Tale: Innocence neemt ons mee naar het jaar 1349, het jaar waarin het Middeleeuwse Frankrijk getroffen werd door een van de vreselijkste en dodelijkste ziektes uit de geschiedenis: de Zwarte Pest. Deze gruwelijke ziekte staat niet voor niets bekend als de Zwarte Dood… Door puzzels op te lossen kan je de oorzaak van deze ramp, honderden ratten, afleiden of zelfs recht in de aanvalslinies van moordzuchtige ridders sturen.

 

Rage 2 (pc, PS4, XOne)

RAGE 2 is het resultaat van een samenwerking tussen Avalanche Studios (van het geweldige Mad Max) en id Software (de pioniers van het FPS-genre). Als Walker, de laatste Ranger, ga je naar de wasteland. Daar is het nog steeds The Authority die de leiding heeft en daar moet eindelijk een stokje worden voorgestoken. Aangezien we dertig jaar in de toekomst duiken, ten opzichte van het eerste spel dan, zijn bepaalde personages oude bekenden, maar is er ook plaats voor nieuwkomers.

 

16 mei

Bubsy: Paws on Fire! (pc)

In alle eerlijkheid: misschien schonken we in het verleden niet altijd voldoende aandacht aan Bubsy. Deze spellenreeks gaat al mee sinds de SEGA Genesis en doorheen de jaren bleef de lynx trouw aan zijn roots: platforming met een hoop humor. Naast de protagonist zelf zullen ook The Woolie, Arnold en Virgil Reality speelbaar zijn in de meer dan 100 levels die Paws on Fire rijk zal zijn.

 

21 mei

Assassin’s Creed III Remastered (Switch)

Net geen twee maanden na de Remastered-release op de drie andere platformen, ligt Assassin’s Creed III voor de Switch eind mei in de winkelrekken. Je mag de logische updates verwachten: betere graphics, steengoede lichteffecten, ondersteuning van hogere resoluties en verbeterde personagemodellen. ACIII dompelt je onder in een openwereld-versie van Boston, New York City en enkele andere Amerikaanse gebieden en dat ten tijde van de 18de eeuw.

 

Observation (pc, PS4)

In Observation zal je heel nauwkeurig moeten observeren. Lijkt een flauwe mop te zijn, maar simpel wordt het niet. Je kruipt in de huid van S.A.M., de artificiële intelligentie van een ruimtestation waar Dr. Emma Fisher tijdens een missie verdwenen is. Aan de hand van courante controlesystemen, camera's en andere features moet je proberen te achterhalen hoe de crew plots van de aardbol - of eerder uit de ruimte - is verdwenen.

 

Resident Evil, RE4 en RE Zero (Switch)

21 mei wordt een feestdag voor alle Resident Evil-fans met een Nintendo Switch in huis. Je krijgt die dag de kans om niet minder dan drie topgames uit de Resident Evil-franchise in huis te halen: het originele spel, deel vier uit de serie én Resident Evil Zero.

 

Team Sonic Racing (pc, PS4, XOne, Switch)

Deze game van Sumo Digital combineert de beste elementen van razendsnelle arcade-races met unieke mogelijkheden om voertuigen aan te passen. Sonic-fans kunnen solo spelen, samenwerken met vrienden in teams of het tegen elkaar opnemen in superspannende races door het hele Sonic-universum. De co-op gameplay lijkt sterk op die uit Splatoon en Overwatch: efficiëntie primeert boven snelheid, want enkel door samen te spelen kan je winnen.

 

22 mei

Everybody’s Golf VR (PSVR)

Twee jaar geleden verscheen Everybody’s Golf op PS4, en nu kan je de actie op de green als virtual reality-concept beleven. Je kan een PlayStation Move-controller gebruiken om het golfballetje richting de green te slaan, en dankzij de caddie boordevol tips en tricks ben je zo weg met deze alternatieve manier van golfen.

 

23 mei

Total War: Three Kingdoms (pc)

Het is 190CE en China staat in rep en roer. De Han-dynastie brokkelt af en de kleine child-emperor staat erbij en kijkt ernaar. Hij is maar een boegbeeld; een simpele marionet voor de tirannieke krijgsheer Dong Zhuo. Naarmate de macht en de invloed van Dong Zhuo groeit, glijdt het rijk verder weg in een moeras van totale anarchie... In die complexe wereld zal je moeten trachten als één van de twaalf facties de macht te veroveren om China te verenigen.

 

28 mei

The Legend of Heroes: Trails of Cold Steel II (PS4)

The Legend of Heroes-videogames verschenen reeds sinds 1989 en deze remastered-versie is al sinds 2014 in Japan beschikbaar. Twee jaar later werd deze RPG vertaald voor de westerse markt, waarna er in 2018 een opgeblonken pc-versie verscheen. Nu is het eindelijk de beurt aan de PS4: turn-based strategiegevechten moeten de ruzies in een ontsporende burgeroorlog oplossen.

 

29 mei

Blood & Truth (PSVR)

The London Heist is terug van weggeweest. Of toch ongeveer. In PlayStation VR-game PlayStation VR Worlds zit The London Heist als een van de vijf minigames verwerkt. Blood & Truth is een spiritueel vervolg daarop. Deze bloedstollende actiethriller laat je kennismaken met de duistere Londense onderwereld. Zet je PS VR-headset op en word de actieheld Ryan Marks; een elitesoldaat die zijn gezin wil redden van de gewetenloze onderwereld. Zet je schrap voor drama, explosieve omgevingen en bloedstollende actie zoals alleen virtual reality je dat kan bieden.

 

30 mei

Conan Unconquered (pc)

Het leeuwendeel van de bestaande Conan-games zijn RPG's, soms met een online factor in de vorm van MMORPG's. Funcom heeft met ontwikkelstudio Petroglyph nu een kakelvers idee: een survivel real-time strategy-game dat naar de naam Conan Unconquered luistert. Dat spel verschijnt op 30 mei, exclusief op pc. Je zal je leger onder controle moeten houden, maar van overal duiken er constant huurmoordenaars op om je soldatenaantal te laten kelderen. Eenmaal je uitvalsbasis onder de voet wordt gelopen, is het game-over, dus een goede voorbereiding en tactisch vernuft zijn essentieel.

 

We hebben eerlijk gezegd goed moeten zoeken om wat extra – minder bekende – games aan deze lijst toe te voegen. Het aantal noemenswaardige releases is bedroevend laag, maar hopelijk vind je hierboven toch enkele interessante releases terug.

2reacties

Rage 2 en TW: Three Kingdoms koop ik zeker, en misschien Yakuza kiwami 2. Yakuza 6 The song of Life vond ik heel goed.

Rating:0

Rage 2, Deffo!

Rating:0