De gamereleases van maart 2020

za 29/02/2020
Michael
0 reacties

De krokusvakantie is achter de rug, Pasen valt pas in april en dus heb je misschien minder nood aan topgames om je backlog mee aan te vullen. Daar houdt niet elke gameontwikkelstudio rekening mee, zo getuigt onderstaand (uitgebreid) lijstje van alle games die volgende maand verschijnen.

5 maart

Ibb and Obb (Switch)

Na een PS3-release in 2013 en de pc-versie die een klein jaar later verscheen, komt de puzzel-platformer Ibb and Obb begin maart naar de Switch. De groene Ibb en roze Obb moeten samenwerken in een wereld die horizontaal door een dunne lijn in tweeën wordt gekapt. Zwaartekracht werd omgekeerd en coöperatieve gameplay staat centraal, al kan je ook alleen met het spel aan de slag.

 

Murder by Numbers (Switch, pc)

Op 5 maart verschijnt Murder by Numbers op de Switch, en een dagje later kan je de visuele novel ook op pc terugvinden. We trekken naar het Los Angeles uit 1996, en kruipen in het hoofd van Honor Mizrahi, een actrice uit de televisieserie Murder Miss Terri. Wanneer de protagonist echter plots overlijdt, ben jij de hoofdverdachte en à la Ace Attorney moet je dan proberen te bewijzen dat jij de dader niet bent. Onschuldig totdat het tegendeel is bewezen geldt niet, dus handen uit de mouwen en zelf op onderzoek gaan is de boodschap.

 

6 maart

Pokémon Mystery Dungeon: Rescue Team DX (Switch)

Deze is een herwerkte versie van de klassieke Pokémon Mystery Dungeon-games, zijnde Pokémon Mystery Dungeon: Red Rescue Team en Pokémon Mystery Dungeon: Blue Rescue Team, die voor het eerst verschenen in 2006.

 

11 maart

Ori and the Will of the Wisps (pc, XOne)

De ontwikkelaars van Ori and the Blind Forest brengen ons begin 2020 een opvolger die naar de naam Ori and the Will of the Wisps luistert. Het nieuwe avontuur brengt je naar een gigantische, exotische wereld waar stoere monsters en uitdagende puzzels Ori's toekomst blootleggen.

 

13 maart

Langrisser I & II (PS4, Switch, pc)

We keren terug naar de jaren ’90 met de opgesmukte herlancering van Langrisser 1 & 2. Wanneer het koninkrijk Baltia het zwaar te verduren krijgt, moet jij als Prins Garett het zwaard ter handen nemen in de hoop zo het kwaad te overwinnen.

 

My Hero One's Justice 2 (PS4, XOne, Switch)

In deze nieuwe titel, net zoals z’n voorganger gebaseerd op de bekende animereeks, keer je terug naar de arena om het tegen de slechteriken op te nemen. Dezelfde cast neemt opnieuw deel aan de actie met onder meer Deku, All Might en Shigaraki.

 

Nioh 2 (PS4)

Nioh 2 zal in grote lijnen op het succesvolle eerste spel lijken. Team Ninja houdt namelijk vast aan de basis van dat actievolle RPG-spel; je mag bijvoorbeeld opnieuw een eigen personage creëren, dat ooit een Yokai-geest was. Daarna moet je wapens zoals odachi en kusarigama inschakelen, nieuwe skills verzamelen en zo vijandige Yokai verslaan. Die leveren je Soul Cores op waarmee je uiteindelijk opnieuw zelf in zo’n Yokai kan transformeren. Indien je op een Benevolent Grave stuit kan je zelfs twee avatars van andere spelers activeren, die door middel van vergevorderde AI jou in combat helpen. Er is ook een coöperatieve modus voor drie spelers.

 

17 maart

La Mulana 1 & 2: Hidden Treasures Edition (PS4, XOne, Switch)

Twee-in-één. Dat kan je scoren door deze Hidden Treasures Edition van beide La Mulana-games in huis te halen. Oude ruïnes volgepropt met gevaarlijke valstrikken, uitdagende puzzels en dodelijke monsters maken van deze puzzel-platformers een te overwinnen obstakel voor iedereen.

 

MLB The Show 20 (PS4)

Naar jaarlijkse gewoonte biedt Sony ons dankzij de ontwikkelstudio in San Diego een baseballspel aan. MLB The Show 20 verschijnt op 17 maart en betekent de vijftiende episode in de franchise, met infielder Javier Báez van de Chicago Cubs op de cover van de game. Voor het eerst zal de Minor League Baseball volledig in de game zitten, inclusief officiële licenties.

 

20 maart

Animal Crossing: New Horizons (Switch)

Nieuwe gebieden verkennen staat in het geval van Animal Crossing: New Horizons gelijk aan het leven op een eiland. Daar kan je, naar goede gewoonte, grondstoffen verzamelen en daarmee de woning van je dromen in elkaar knutselen. Daarnaast amuseer je je ongetwijfeld met vissen, tuinieren of je interieur finetunen.

 

Doom 64 (pc, PS4, XOne, Switch)

Games met 64 in de titel verschenen meestal in het Nintendo 64-tijdperk, en Doom 64 is geen uitzondering op deze regel. Na die release, daterend uit 1997, volgt er 23 jaar later nu een heruitgave op de vier hedendaagse platforms.

 

Doom Eternal (pc, PS4, XOne, Stadia)

De DOOM-reboot uit 2016 krijgt een vervolg in de vorm van DOOM Eternal! En alsof die game nog niet genoeg monsters had, beloven de makers er dubbel zoveel in de opvolger. Je kruipt – quasi vanzelfsprekend – opnieuw in de rol van de Doom Slayer, een oude vechter die de monsters uit Hell bevecht.

 

23 maart

Half-Life: Alyx (pc)

De hype rond VR is enigszins gaan liggen, maar als Valve zelf het heft in handen neemt, zijn we er toch als de kippen bij om uit te pluizen hoe zij het er van af brengen. Dat kunnen we vanaf 23 maart, wanneer Half-Life: Alyx beschikbaar zal zijn op elke compatibele pc-VR-bril. Denk aan de HTC Vive, Valve Index, Oculus Rift, enzoverder. Er zijn geen plannen voor een niet-VR-versie, dus indien je dit verhaal wil beleven, zou je weleens in kosten kunnen vallen. Chronologisch keer je terug naar een periode voor de terugkeer van Gordon Freeman in Half-Life 2. Je bestuurt zijn kompaan Alyx Vance die de Combine bevecht.

 

The Legend of Heroes: Trails of Cold Steel III (pc)

In oktober verscheen The Legend of Heroes: Trails of Cold Steel III op PS4, en later dit jaar komt de Switch aan de beurt. Daartussen plant NIS America de pc-release in, op 23 maart om precies te zijn. De RPG maakt deel uit van de uitgebreide The Legend of Heroes-serie en de gebeurtenissen volgen rechtstreeks op Trails of Cold Steel II. Het verhaal draait rond protagonist Rean Schwarzer, ondertussen een leerkracht in het leger, en zijn studenten. In vergelijking met de vorige games gaat het tempo van gevechten de hoogte in en ook het switchen tussen de gewone gang van zaken en combat gaat vlotter.

 

24 maart

Bleeding Edge (pc, XOne)

Ninja Theory's meest recente, succesvolle game Hellblade: Senua's Sacrifice scheerde hoge toppen. Hopelijk weet Bleeding Edge hetzelfde te doen. Deze game lekte iets voor het begin van E3 2019 en moet een 4vs4-vechtspel worden. Microsoft kondigde in 2018 aan de studio onder de arm te hebben genomen, dus ongetwijfeld wordt dit een Xbox One-game met cross-play ondersteuning richting het pc-platform.

 

27 maart

One Piece: Pirate Warriors 4 (pc, PS4, XOne, Switch)

Met onder meer One Cake Island kan je weer een nieuwe locatie bezoeken om er de flitsende gevechten uit de gelijknamige animeserie te beleven.

 

Saints Row: IV - Re-Elected (Switch)

Als president van de Verenigde Staten van Amerika, moet jij alle mensen op aarde redden. Wanneer de baas van de Saints is verkozen tot president van de VS, is dat voor de Saints nog maar het begin. Na een rampzalige buitenaardse invasie op aarde, geleid door de kwaadaardige Overlord Zinyak, zijn de Saints verplaatst naar een bizarro-Steelport-simulatie. Met behulp van zowel oude als nieuwe vrienden, alsmede een flink arsenaal superkrachten en vreemde wapens, gaan ze de strijd aan om de mensheid uit de mentale klauwen van Zinyak te bevrijden.

De Saints hebben een lange weg afgelegd: van het crackhouse, via het penthouse naar het Witte Huis – maar nu is het jouw taak om de wereld te bevrijden van Zinyak en zijn buitenaardse leger en de planeet te redden in de waanzinnigste open-wereld-game ooit, voor het eerst speelbaar op de Nintendo Switch.

 

31 maart

Persona 5 Royal (PS4)

Persona 5 Royal zit vol met nieuwe personages, vertrouwelingen, verhaaldiepte en nieuwe locaties om te verkennen. Een nieuwe grappling hook mechanic verleent je op heimelijke wijze toegang tot nieuwe gebieden. Maak je klaar om je vaardigheden in de metaverse en in je dagelijks leven te verbeteren, dankzij een nieuw semester op de Shujin Academy.