De gamereleases van juni 2019

vr 31/05/2019
Michael
2 reacties

De zomer komt eraan. De avonden lengen, het blijft langer licht, en dus roept de tuin of de natuur om te worden verkend. Toch zullen er nog regelmatig regenachtige dagen passeren en om die op te vullen, kan je in juni uit onderstaande vijver videogamereleases vissen.

4 juni

Persona Q2: New Cinema Labyrinth (3DS)

Met Persona Q2: New Cinema Labyrinth krijgen we een opvolger voor Shadow of the Labyrinth. Beide games zijn Nintendo 3DS-exclusives binnen de Persona-spellenreeks, die op haar beurt deel uitmaakt van de Megami Tensei-franchise.

In deze dungeon crawler ligt de focus op personages uit Persona 3, 4 en 5. Tijdens een reis naar Mementos, bevinden Joker en de andere personages zich plots in een film, die aan een theater verbonden is maar geen uitweg heeft. Van daaruit moet je zien te ontsnappen en daarbij krijg je de hulp van Nagi, Hikari en anderen.

Warhammer: Chaosbane (PS4, Xbox One, pc)

Warhammer: Chaosbane is de eerste actie-RPG die plaatsvindt in de wereld van Warhammer Fantasy Battles en dompelt spelers onder in het hart van de Oude Wereld, een continent gekenmerkt door de Grote Oorlog tegen Chaos, een bloederig conflict dat het rijk van de mensen verwoestte. Spelers kunnen de rol aannemen van een mens, high elf, wood elf of dwarf en verschillende iconische locaties ontdekken in het Warhammer Fantasy Battles-universum. Voor de fans die niet kunnen wachten op Diablo IV zeker een aanrader.

 

6 juni

Slay the Spire (Switch)

Slay the Spire versmelt collectible card games met roguelike dungeon crawlers, en het is één van de beste, meest verfrissende games van het voorbije jaar. Het is zo een game die uit het niets opduikt, en waar plots al je vrienden en collega's de mond vol van hebben. Dat de game dan ook nieuwe platforms opzoekt, na de pc- en PS4-releases, is fantastisch nieuws.

7 juni

The Legend of Heroes: Trails of Cold Steel II (PS4)

Na PS3-, PSV- en pc-releases, kon de PlayStation 4-release niet uitblijven. The Legend of Heroes: Trails of Cold Steel II is uiteraard de sequel op het vorige spel en de gameplay blijft dezelfde: een traditionele JRPG met turn-based gevechten. Je moet echter niet langer constant naar de les, want de focus verplaatst zich van de vele klaslokalen richting een reis rond de wereld. Heb je nog een save file van het vorig spel? Dan zullen bepaalde events en dialogen daar op worden afgestemd.

11 juni

The House in Fata Morgana (PS4)

Na de pc-release in 2016 en de zeer late PS Vita-port vorige maand, landt The House in Fata Morgana binnenkort ook op PlayStation 4. Wanneer je het spel opstart, ontwaak je in een oud herenhuis, maar al je herinneringen zijn verdwenen. Samen met een meid, die je komt bezoeken, ga je op ontdekking doorheen de geschiedenis van deze speciale locatie: wat gebeurde er in 1603, 1707, 1869 en 1099, en hoe kan dit je geheugen helpen herstellen?

14 juni

Blaster Master Zero (pc)

Blaster Master Zero is een reboot van Blaster Master, een spel dat in 1988 op het Nintendo Entertainment System verscheen. Om de jongere generatie gamers er ook mee te laten kennismaken, wordt de game nu een tweede keer gereboot. In 2017 kwamen Nintendo's handheld en console (3DS/Switch) aan de beurt, nu mogen pc-gamers zich erop verheugen. Je bestuurt uiteraard SOPHIA, een zwevend voertuig dat je doorheen side-scrolling levels moet manoevreren. Door upgrades voor je tank te vinden, zal je initieel ontoegankelijke levels kunnen betreden.

18 juni

Bloodstained: Ritual of the Night (pc, PS4, XOne, Switch)

Het tweede meest succesvolle project dat via Kickstarter werd gefund, Bloodstained: Ritual of the Night, verschijnt eindelijk. Na een radiostilte van vele jaren komt het actie-avonturenspel richting alle hedendaagse platforms. Je kruipt in de huid van het weeskind Miriam, en bent het slachtoffer van chemische proeven. Na een coma van tien jaar ontwaakt ze in een wereld vol demonen en enkel door die plaag een halt toe te roepen, kan ze zichzelf voor eeuwig en altijd in veiligheid brengen. Opgelet: de Switch-release verschijnt een week later.

21 juni

Crash Team Racing Nitro-Fueled (PS4, XOne, Switch)

Hoewel Crash Team Racing destijds enkel voor PlayStation verscheen, heeft Activision de rechten in handen. Dat zorgt ervoor dat ook Xbox One- en Nintendo Switch-spelers eind juni kunnen genieten van een remaster van dat spel.

De relatie met PlayStation wordt echter niet volledig verbroken, want de PlayStation 4-versie krijgt exclusieve content. Erg veel moet je daarvan niet verwachten, want het gaat om enkele Retro skins voor Crash, Coco en Cortex, Retro karts en een Retro track.

24 juni

Heavy Rain (pc)

Heavy Rain, dat doet ongetwijfeld een belletje rinkelen. Na enorm succesvolle PS3- en PS4-releases, zal het spel in juni 2019 uiteindelijk ook op pc verschijnen. Ontwikkelaar David Cage schreef een script van 2.000 pagina's en werkte vier jaar aan het spel om er een gigantische topper van te maken. In dit interactieve drama bestuur je vier verschillende personages vanuit een third-person perspectief. Elk van de protagonisten kan sterven, of niet, afhankelijk van de keuze die je in de dialogen maakt. Overleef je het volgende quick time event? Elke scène levert verrassingen op, dit is een fantastische rollercoaster die je moet hebben beleefd.

25 juni

Judgement (PS4)

Dit actievolle avonturenspel werd door SEGA als spin-off binnen de Yakuza-franchise ontwikkeld. Het spel verscheen vorig jaar in Japan en eind juni kunnen wij ermee aan de slag. Je kruipt in de huid van privédetective Takayuki Yagami, die een seriemoordenaar op de hielen zit. Het vechtsysteem lijkt op Yakuza 0, waarin je verschillende stijlen kan adopteren.

Monster Jam Steel Titans (PS4, Xbox One, pc)

Monster Jam Steel Titans neemt fans mee het stadion uit om te ervaren hoe het is om te trainen en uiteindelijk deel te nemen zoals hun favoriete, real-life, professionele Monster Jam atleten. Alle trucks, atleten, stunts en stadions zitten in één game.

 

Mutant Year Zero: Road to Eden (Nintendo Switch)

Een smakelijke mix van real time stealth en exploratie, aangevuld met pittige turn based combat. Wanneer de wereld nog maar eens om zeep is, is het aan gemuteerde dieren, Stalkers, om in de Zone op zoek te gaan naar waardevolle items die de mensheid kunnen helpen om te overleven. Daarbij nemen ze het onder andere op tegen mutanten, Ghouls en sektes. De game heeft knappe graphics, kan rekenen op een aangename sounctrack, heel wat humor in de conversaties en uiteraard de nodige loot, skills en gear/wapens die je kan aanpassen en pimpen aan je speelstijl. De game was reeds dik in orde op consoles en pc, dus nu is het de kans aan Switch-gamers om deze parel te ontdekken.

 

27 juni

The Sinking City (pc, PS4, XOne)

De makers van de Sherlock Holmes-games komen met hun grootste project ooit op de proppen. The Sinking City wordt een open-world detectivegame gebaseerd op het Lovecraft-universum en een Cthulhu Mythos-setting.

De game stuurt spelers in de jaren 1920 op onderzoek in een open wereld, die is gebaseerd op het werk van de horrorauteur H.P. Lovecraft. De speler stapt in de schoenen van Charles, een privédetective die net is aangekomen in de stad Oakmont, Massachusetts, om te onderzoeken welke mysterieuze macht bezit heeft genomen van de stad en zijn inwoners.

28 juni

F1 2019 (pc, PS4, XOne)

Kenners zullen verheugd zijn dat ze met de 1998 McLaren MP4-13 en de 1978 Lotus 79 aan de slag zullen kunnen in deze game waar toch een beetje een speciale rol is weggelegd voor twee F1-goden, namelijk Ayrton Senna en Alain Prost. Daarnaast bevat de game ook de 2018 FIA Formula 2 Championship series, waarbij de F2-content doorheen het seizoen zal toegevoegd worden als een gratis update.

Super Mario Maker 2 (Switch)

In Super Mario Maker 2 kunnen spelers hun verbeelding de vrije loop laten om hun eigen Super Mario-levels te maken. Met nieuwe tools, items en functies kunnen spelers van over de hele wereld steeds weer nieuwe uitdagingen maken en met elkaar delen. De zeer gebruiksvriendelijke tools bieden spelers alle ruimte om te ontdekken en te experimenteren, inclusief de mogelijkheid om voor het eerst hellingen te maken. Bijna alles wat je bedenkt is mogelijk in Super Mario Maker 2.

2reacties

Is Mutant Year Zero: Road to Eden niet uitgesteld tot 30 juli?

Rating:0

Op de officiële site staat in ieder geval ook “July 30”, dus zal je gelijk hebben.

Rating:0