De gamereleases van juli 2019

do 27/06/2019
Michael
0 reacties

De maand juli is traditioneel gene vette op het vlak van gamereleases. Dat neemt echter niet weg dat we in juli aan de slag kunnen met een aantal leuke games om de zomer door te komen. We lijsten ze even voor jullie op. En als er niks tussenzit, dan zijn er nog altijd de zomersolden op Steam, de Steam Summer Sales, natuurlijk.

1 juli

They are Billions

Na de zeer succesvolle lancering van They Are Billions eind 2017, wilde ontwikkelstudio Numantian Games eigenlijk verder gaan dan het pc-platform. De game werd echter gelanceerd zonder volledige campagnemodus, en nu vangt de studio twee vliegen in één klap. Met The New Empire kwam er een heuse verhaallijn én de release voor PS4/XOne staat eveneens voor de deur. Recensenten bespraken deze post-apocalyptische real-time strategy-game als de spirituele opvolger voor StarCraft 2 en dat wil wat zeggen! Op 18 juni releasete The New Empire en zowel de PS4- als XOne-versie verschijnen op de eerste dag van de zomerse julimaand.

 

2 juli

Final Fantasy XIV: Shadowbringers (pc, PS4)

Na Heavensward in 2015, en Stormblood twee jaar geleden, werkt Square Enix’ ontwikkelstudio de laatste details af van Shadowbringers. Deze derde betalende uitbreiding, voor de MMORPG gebaseerd op het iconische universum uit de populaire spellenreeks, breidt een vervolg aan de belangrijkste narratieve rode draad, en er is meer. Zo reizen we voor het eerst naar een andere wereld dan Hydaelyn, want je zal in First World op verkenning gaan. Goed nieuws overigens voor nieuwe spelers, of zij die enkel het basisspel hebben: de beide vorige uitbreidingen zitten gratis bij elke Shadowbringers-aankoop.

 

Red Faction Guerrilla Re-Mars-tered (Nintendo Switch)

Kan Red Faction Guerrilla Re-Mars-tered het succes van de originele versie uit 2009 nog eens dunnetjes overdoen? Na een niet onaardige release vorig jaar op pc en console mag deze versie, die een aantal upgrades bevat waaronder herwerkte graphics, de keuze tussen een Performance en Quality mode, en optionele opties voor motion controls bij het aimen zich nu ook op de Switch bewijzen.

 

5 juli

Sea of Solitude (pc, PS4, XOne)

Electronic Arts neemt indiestudio Jo-Mei Games onder haar vleugels om ons Sea of Solitude te brengen. Het is in die eenzame zee dat protagonist Kay, een jonge vrouw, de reden moet zoeken waarom ze in een monster is veranderd. De onderzeegebieden zijn op Berlijn gebaseerd en worden vooral door roodogige monsters bewoond. Of ze ooit een antwoord zal vinden, hangt van jou af.

 

10 juli

Dr. Mario World (iOS, Android)

Het principe is hetzelfde als dat van de 'oude' Dr. Mario-games. Ook in deze Dr. Mario World moet je dus drie pillen van eenzelfde kleur matchen om virussen te vernietigen. Naast Dr. Mario zelf loop je ook andere bekende personages uit Mushroom Kingdom tegen het lijf, waaronder Yoshi, Toad, Peach en Bowser. Elke dokter heeft bovendien zijn eigen speciale abilities, en je kan ook meer dokters aanschaffen door coins (in-game munteenheid) of diamanten te gebruiken. Inderdaad, deze titel bulkt eveneens van de microtransacties. Mett 'echt' geld kan je meer bepaald diamanten aankopen, de game’s premium currency, om je stamina weer aan te vullen, bepaalde items aan te schaffen, een volgend level te bereiken of dus andere personages aankopen.

 

12 juli

Dragon Quest Builders 2

Dragon Quest Builders 2 bouwt verder aan het eerste spel, dat Lazlo met een mooie 8/10-score beloonde. Bouwen staat uiteraard centraal, maar gelukkig krijgen we ook nieuwe features die deze sequel naar een hoger niveau moeten tillen. Zo zal je bijvoorbeeld kunnen vliegen, behoort onderwater reizen tot de mogelijkheden en dankzij fast-travel kan je je snel tussen belangrijke locaties bewegen. Het verhaal, dat langs de kant voor wat sfeer en gezelligheid zorgt, is gebaseerd op Dragon Quest II.

 

God Eater 3 (Switch)

Na de succesvol gelanceerde PS3- en pc-releases in februari, komt de Switch aan de beurt. Net zoals de twee voorgaande games wordt God Eater 3 een actievolle RPG waarin hack and slash-gameplay centraal staat. Als speler loop je met stoere God Arc-wapens rond en die kan je in geweren transformeren. Zo moet je trachten Aragami, gigantische monsters, naar de eeuwige jachtvelden te verwijzen, want uit hun lichamen kan je energie absorberen om burst moves te activeren. Je wordt door AI-gestuurde personages geassisteerd en via het Engage System kan je jouw perks met hen delen. Via co-op kan je met z'n vijven op pad, Assault-missies kan je zelfs met acht spelers afwerken.

 

19 juli

Marvel Ultimate Alliance 3: The Black Order (Switch)

Of je nu als Black Panther, Deadpool, Doctor Strange of Captain Marvel wil spelen, dat doet er niet toe. Het enige dat belangrijk is? De Switch krijgt een exclusief Marvel-videospel en dat zal op 19 juli in de eShop verschijnen. In Marvel Ultimate Alliance 3: The Black Order stelt je een heus droomteam samen om de wereld te redden. Voorlopig werden er 27 superhelden bevestigd en nadat jij je protagonist hebt gekozen, kan je je team offline of online met drie medespelers vervolledigen.

 

22 juli

Beyond: Two Souls (pc)

Hoe, dat spel bestaat toch al bijna zes jaar? Jullie slaan de nagel op de kop, want dit interactieve dramaspel verscheen in oktober 2013 voor de PlayStation 3. Dik twee jaar later volgde er een PlayStation 4-release en nu, zoveel jaar later, krijgen ook pc-gamers de kans om deze parel onder handen te nemen. Als je weet dat het spel wereldwijd werd gelauwerd, het op een filmfestival mocht opdraven én net zoals Heavy Rain door David Cage geschreven werd … Dan zit je toch te wachten om dit avontuur vanop de eerste rij te beleven?

 

26 juli

Wolfenstein: Youngblood (pc, PS4, XOne, Switch)

Wolfenstein in co-op? Kan vanaf volgende maand, wanneer Youngblood op 26 juli verschijnt. De nieuwe actievolle first-person shooter teleporteert ons, samen met een vriend, terug naar het Parijs uit de jaren ’80, waar we het opnemen tegen de Reich’s war machine. Terroriseer de marcherende fascisten met een vriend of werk samen met een AI-compagnon om nazi’s te vernietigen terwijl je op zoek gaat naar je vermiste vader. Waar een goede vader-dochter relatie dus goed voor kan zijn denken we dan.