De gamereleases van januari 2021 (Hitman 3, Ride 4, MXGP 2020,...)

De gamereleases van januari 2021 (Hitman 3, Ride 4, MXGP 2020,...)

Het ziet er niet naar uit dat we in 2021 al meteen veel sociaal contact zullen mogen hebben. Gelukkig kunnen we in januari wél terecht bij onze favoriete huurmoordenaar. Er zijn heel wat kerkers die dringend een grote opkuis verdienen. Een resem oorlogen hebben nood aan onze strategische kennis. Paranormale horrorverhalen zorgen voor koude rillingen. Gamers die graag racen maar schrik hebben van alles op vier wielen moeten dan weer niks vrezen.

8 januari 

Iris Fall (PS4, Xone, Switch)

Schaduw en licht. Deze twee gegevens zorgen voor een uitdagende reeks puzzels in Iris Fall. In deze adventure strategy game mag je in een grauwe, cartoony setting aan de slag met enkele breinbrekers die veel meer voorstellen dan minigames. In twee verschillende realiteiten krijg je een brede waaier aan 2D en 3D puzzels voorgeschoteld. De gotische sfeer is intrigerend, innemend en voelt vijandig aan. Net als die zwarte kat die je overal lijkt te achtervolgen. De game was een succes op PC en komt nu naar consoles.

 

Iron Conflict (PC)

In deze RTS vecht je voor ultieme oorlogsroem op de online slagvelden. Je kan over het luchtruim heersen of de grondtroepen de baas zijn met je indrukwekkende arsenaal aan tanks. Zowel moderne uitvoeringen als klassiekers uit de tweede wereldoorlog passeren de revue. Er zijn honderden verschillende units die je onder jouw controle kunt krijgen. De makers beloven alvast een zeer spannende strijd waarbij iedereen een unieke strategie zal kunnen toepassen.

 

12 januari 

Five Nights At Freddy’s: Core Collection (PS4, Xone, Switch)

De ultieme verzameling van deze culthorrorreeks komt in het begin van 2021 op console. In de Core Collection vind je de eerste vijf delen van FNAF terug. FNAF, FNAF2, FNAF3, FNAF4 en FNAF: Sister Location. Je kan dus weer huiveren en panikeren door de gruwel van je liefste knuffelvrienden. Met een volledig nieuw achievement system hebben ook fans van het eerste uur genoeg redenen om opnieuw terug te keren naar de point-and-click dramatiek van dit intense kijkspektakel. Geen saaie nachten met deze robotvrienden.

 

14 januari 

Scott Pilgrim Vs The World: The Game Complete Edition (PS4, Xone, Switch)

Het game-avontuur van de iconische comic book hero Scott Pilgrim is intussen meer dan tien jaar oud. Ubisoft brengt met deze Complete Edition de originele 2D beat ‘em up met alle DLC inbegrepen. Zo hoopt de arcade-serie oude fans te plezieren en nieuwe harten te winnen. Je kan met drie vrienden samen meppen om de League Of Evil Exes te verslaan. In deze editie vind je ook leuke extra modes terug zoals zombie hordes, dodgeball en battle royale. Van een volledige remake is geen sprake maar toch belooft Ubisoft een waardevolle nieuwe ervaring.

 

MXGP 2020 (PS5)

De next-gen motocross fans hebben even Geduld moeten hebben met de nieuwe MXGP. De game werd voor alle platformen uitgesteld en ziet op PS5 pas in ’21 het levenslicht. We kunnen weer modder, zweet en tranen geven voor de wereldtitel in deze jaarlijkse release. 68 riders uit de MXGP en ook de MX2 tekenen present. Logischerwijze zijn ook alle officiële parcours aanwezig. Authenticiteit is de sleutel tot succes. Verder kan je ook met je eigen rider een naam voor jezelf maken en de grootste sponsors aan jou verbinden. Al liggen de parcours modderiger dan de eerste rijen van een regenachtige festivalwijde, scheuren doen we toch!

 

20 januari 

Hitman 3 (PS4, PS5, Xone, XsX, PC, Switch)

De “World Of Assassination”-trilogie belooft met Hitman 3 een dramatische conclusie te brengen. De focus van deze third person stealth game ligt volledig bij single player, de online modi van de vorige Hitman keren niet terug. Wél nieuw is een VR-modus die ook compatibel zal zijn met levels die je uit de vorige twee games kan inladen. De base game brengt je alvast rond de wereld met nieuwe locaties zoals Dubai, Berlijn en Chongqing. Moorden in pure luxe met een brede waaier aan dodelijke uitkomsten zal er nog nooit zo elegant hebben uitgezien. Agent 47 lijkt klaar om sierlijk de dood in beeld te brengen.

 

21 januari 

Ride 4 (PS5, XsX)

Voor alle snelheidsfreaks met een aversie voor voertuigen met meer dan twee wielen komt Ride 4 in januari naar next gen. Gratis upgrades voor eigenaars van de huidige versies komen er ook, al moeten PS4-spelers wachten tot april. In Ride 4 wordt realisme op next gen volledig next level. We wisten al van de toevoegingen van dynamisch weer, een dag-en-nacht cyclus, en uithoudingsraces. De makers gebruiken op de PS5 ook de haptic feedback en vibration functies om elke motor anders te laten aanvoelen en elke ondergrond uniek te maken. Dichter zou de realiteit nauwelijks nog kunnen komen.

 

22 januari 

Bladed Fury (PS4, Xone, Switch)

Een goed wraakverhaal is soms het enige dat je nodig hebt om als gamer uren zoet te zijn. Deze roep om wraak speelt zich af in het oude China, inclusief een verslavende traditionele art-style met klassieke sound. Een prinses ontsnapt uit haar paleis (of gevangenis) en komt in contact met een magische kracht. Al snel leert ze dat wraak een mes kan zijn dat langs beide kanten snijdt. Deze fast-paced action game laat je tegen zowel koningen als demonen vechten.

 

Redout: Space Assault (PS4, Xone, PC, Switch)

Een lekker arcade-ruimtegevecht is een tussendoortje dat we niet snel afslaan. Met snelle manoeuvres en dodelijke ruimtekogels sta je tussen de sterren op het strijdtoneel. In dit single player avontuur neem je controle over verschillende ruimtetuigen in een oorlog ver weg van de aarde. Adrenaline en zeer flitsende actie vormen het hart van deze blitse knaller. Superorbitale vliegtuigen kunnen in 2395 een aardig stukje knallen, zo blijkt.

 

26 januari 

Atelier Ryza 2: Lost Legends & The Secret Fairy (PS4, PS5, PC, Switch)

Deze JRPG neemt je mee naar de wereld van alchemie en het gebruik ervan. Met heel wat vernuftige crafting-systemen en synthese-minigames is er heel wat denkwerk nodig vooraleer je aan een gevecht kan beginnen. Het eerste deel van de reeks maakte gebruik van turn-based action, wat ditmaal plaats moet ruimen voor snelle real time strategy. Het tempo wordt dus de hoogte in gedreven. Verborgen ruïnes en een duister beest zorgen ervoor dat je niet snel zal stoppen als alchemist.

 

Stronghold: Warlords (PC)

De makers noemen hun game zelf een “kasteelsimulator”. Al moet je meestal eerst dat kasteel weten te veroveren vooraleer je er de economie gaat rechttrekken. Je neemt het met je strijdmacht op tegen machtige Khans en Shogun Commanders. Deze strategy game geeft je eerst een brutale strijd en nadien mag je ook de brokstukken terug aan elkaar lijmen. Het laatste schot gunpowder is niet het einde van jouw gezag. Met jouw Mongoolse strijders mag je Japanse kastelen aanvallen en nadien de Oost-Aziatische geldzaken op orde zetten. Ghost Of Tsushima moest het eens weten.

 

Cyber Shadow (PS4, Xone, PC, Switch)

Waarschijnlijk zijn we binnen een eeuw 8-bit sidescrollers nog steeds niet moe. Cyber Shadow is de nieuwste indie-titel die op deze charmante wijze probeert te amuseren. Een cybernetische ninja genaamd Shadow probeert zijn clan te bevrijden van een wereld die overheerst wordt door vijandige machines. De actie ga je te lijf met je zwaard, de platforming en andere vijanden met jouw special abilities. De maker van de game (eenmansoperatie Mechanical Head Studios) wil een mix brengen van Ninja Gaiden en Mega Man.

 

28 januari 

The Medium (XsX, PC)

Achtervolgd worden door de geest van een vermoord kind, het zorgt bij weinigen voor goede slaap. Als je in de huid kruipt van The Medium mag je doorheen de echte wereld én de “spirit world” dwalen op zoek naar antwoorden. In deze horror-thriller maak je contact met het paranormale in een verlaten resort. Al snel wordt één ding duidelijk: de waarheid is nooit makkelijk te accepteren. Met een soundtrack van de componisten van Silent Hill krijg je kippenvel, al staat je geluid op stil.

 

Sword Of The Necromancer (PS4, PS5, Xone, XsX, PC, Switch)

Een verboden zwaard dat we absoluut niet mogen gebruiken om ten strijde te trekken in de kerkers van de Necromancer? Sorry, zo’n regels moét je als gamer gewoon breken. In deze action-RPG kan je vijanden die je verslaat terug tot leven brengen en aan je zijde doen vechten. Met een diepgaand level-systeem bouw je jouw eigen leger van monsters op om deze dungeon-crawler te verslaan. Doodgaan is niet aangeraden, want je raakt onverbiddelijk meteen ook al je monsters onder jouw leiding kwijt. Als de kat van huis is.

 

29 januari 

Gods Will Fall (PS4, Xone, PC, Switch)

De goden die onze schreeuwen van woede niet willen aanhoren zijn onze goden niet meer. Zeker niet in Gods Will Fall, waar je in gevaarlijke boss battles de goden agressief mag duidelijk maken dat de druppel die de emmer doet overlopen gedropen is. Acht Keltische strijders hebben er ferm genoeg van en gaan in een single player rogue-like avontuur voor gerechtigheid of de dood. Jouw beslissingen vormen de toekomst van deze gedoemde wereld, al zal je handigheid met moordwapens ook wel vrij belangrijk zijn.

 

Commentaar toevoegen

Log in or to post comments