De gamereleases van januari 2020

ma 30/12/2019
Michael
0 reacties

De eindejaarsfeesten zijn achter de rug, de cadeaus uitgedeeld en het geld is op. Dat is wellicht de reden waarom game-uitgevers in januari weinig release plannen. Voor velen zal de hele maand in het teken van de Warcraft III-release staan, maar eventueel vind je ook tussen de andere titels je gading.

9 januari

Monster Hunter: World – Iceborne (pc)

Reeds in september verscheen deze uitbreiding voor beide consoleversies van Monster Hunter: World, en enkele maanden later kan je weldra ook op pc van de extra content genieten. De titel gaf het reeds prijs, je trekt er inderdaad op uit richting een koudere, pas ontdekte regio die naar de naam Hoarforst Reach luistert. Daar zet de hoofdverhaallijn zich verder, eventueel pittiger gemaakt dankzij de nieuwe moeilijkheidsgraad Master Rank. Dit en alle andere nieuwigheden beleef je vanaf 9 januari voor zo’n 40 euro.

 

AO Tennis 2 (pc, PS4, XOne, Switch)

AO staat voor Australian Open, een van de vier officiële Grand Slam-toernooien binnen het tenniscircuit. Het is dan ook logisch dat deze sequel wordt gelanceerd in de maand dat het toernooi in Melbourne plaatsvindt. De core business is natuurlijk de authentieke tennisbeleving Down Under, maar daarnaast kan je dankzij de editor ook genieten van 20.000 spelers en honderden tennisbanen. Wie eerder voor de topsterren de game in huis haalt wordt evenmin teleurgesteld; de gedaantes van onder meer Rafael Nadal en Angélique Kerber zijn van de partij.

 

17 januari

Dragon Ball Z: Kakarot (pc, PS4, XOne)

Eerst ging deze game als Dragon Ball Project Z door het leven, maar tijdens Microsofts E3-persconferentie van de E3 in juli 2019 werd de echte naam onthuld: Dragon Ball Z: Kakarot. Deze actievolle RPG moet begin 2020 verschijnen. De titel is overigens gebaseerd op Goku's saiyan-naam: Kakarot. Krijgen we inzicht in zijn kinderjaren of is de titel toevallig gekozen? Dat komen we binnenkort te weten. Niet de hele game draait overigens rond de typische manier van vechten, want je zal als een echte Z-fighter moeten leven: vissen, eten, trainen, alle aspecten komen aan bod.

 

Tokyo Mirage Sessions ♯FE Encore (Switch)

Deze game was enkele jaren geleden gigantisch succesvol op de Wii U en verscheidene media hoopten dat Nintendo voor een Switch-port zou zorgen. Die komt er nu ook, dus je kan op de Switch (Lite) het verhaal volgen van beginnende pop- en filmsterren uit Tokio die de handen in elkaar slaan met krijgers uit Fire Emblem.

 

23 januari

Oddworld: Stranger’s Wrath HD (Switch)

Deze game dateerde initieel uit 2005, en enkele ports later verschijnt er nu ook een Switch-uitgave. Uit het niets duikt Stranger op, een mysterieuze premiejager die als doel heeft om slechteriken en lastpakken te vangen en ze naar de bewoonde wereld terug te brengen en achter de tralies te gooien. Zijn geheim? Zijn leven hangt af van een dure operatie. Om genoeg Moolah te verzamelen accepteert hij met tegenzin de ultieme premie van de eigenaar van de Mongo-rivier. Plotseling neemt zijn avontuur een heel andere wending.

 

The Walking Dead: Saints & Sinners (VR/Oculus)

De catastrofe is al enkele jaren aan de gang, miljoenen mensen werden zombies en vele zombies zijn gedood. Nieuwe communicaties beginnen te vormen en dat is het moment waarop je in The Walking Dead: Saints and Sinners de virtuele wereld van de bekende franchise binnenwandelt. New Orleans is in een ruïne veranderd en jij beslist zelf waar je naartoe gaat, welke winkels je tracht te plunderen en op welke manier je de vele gedrochten koelbloedig – of vol angstzweet – afmaakt.

 

28 januari

Journey to the Savage Planet (pc, PS4, XOne)

Kleurrijk; dat was ontegensprekelijk mijn eerste indruk nadat ik met deze game had kennisgemaakt. De planeet waarop je wordt gedropt ziet er dan ook fantastisch uit. Met het weinige rantsoen en materiaal zal je moeten onderzoeken of de locatie geschikt is voor menselijk leven, en dit allemaal vanuit een first-person perspectief.

 

Warcraft III: Reforged

Blizzard bracht in 2002 een fantastische game uit, waar ook vandaag nog veel andere RTS-spellen op worden gebaseerd. Warcraft III: Reign of Chaos, en de uitbreiding The Frozen Throne, hebben het gaminglandschap voor eeuwig veranderd, verbeterd zelfs, en de remaken ervan verschijnt eindelijk op 28 januari. Nog steeds enkel voor pc, met verbeterde graphics, meer modding-mogelijkheden en zelfs balanceringsverbeteringen moet dit een klassieker op prachtige wijze terugbrengen.