De gamereleases van januari 2019

wo 26/12/2018
Michael
1 reacties

2019 schept als gamejaar nog geen al te grote verwachtingen. Er zijn voorlopig weinig topgames aangekondigd en dat weerspiegelt zich in een magere maand januari. De releases zijn bijna op één hand te tellen, al zitten er gelukkig enkele mooie titels tussen. Hieronder het overzicht.

11 januari

New Super Mario Bros. U Deluxe (Switch)

Een Wii U-port van een Wii-versie die nu als Deluxe-uitgave naar de Switch komt. Kan je nog volgen? Het opzet blijft gelukkig wel eenvoudig en evenzeer uitdagend: Bowser en Bowser Jr. besluiten om Princess Peach ditmaal niet te kidnappen ... Neen, ze opteren ervoor haar kasteel binnen te vallen. Dankzij een mechanische arm worden Mario, Luigi en twee Toads mijlenver weggegooid en zo begint het plaformer-avontuur.

Tales of Vesperia: Definitive Edition (pc, PS4, XOne, Switch)

Tien jaar na de originele release van Tales of Vesperia (in Japan/Amerika, bij ons duurde het een jaar langer), komt er een Definitive Edition. De Tales of-reeks kent al vele titels, maar veel RPG-fans omschrijven Vesperia toch als het allerbeste spel uit de reeks. De inwoners van Terca Lumireis zijn afhankelijk van Blastia, een energiebron die vrijkomt wanneer de overblijfselen van een oud ras als grondstof worden gebruikt. Enkele foute experimenten later heeft de wereld een heldhaftige protagonist nodig en dan kom jij uiteraard als geroepen.

15 januari

Onimusha: Warlords (pc, PS4, XOne, Switch)

Capcoms legendarische PS2-klassieker Onimusha: Warlords (2001), met hack 'n slash-actie, keert in 2019 terug en dit op PS4, XOne, Switch én pc. Onimusha: Warlords zal vanaf 15 januari 2019 in de winkelrekken liggen, en dit met alle elementen aan boord die de game onder de fans een haast legendarische status bezorgde.

Onimusha Warlords neemt ons mee naar het feodale Japan, in de periode net na de vermeende dood van de door en door slechte Lord Nobunaga Oda. Onimusha: Warlords vertelt het verhaal van de samurai Samanosuke Akechi en ninja Kaede die samen moeten werken om prinses Yuki te redden.

17 januari

YIIK: A Postmodern RPG (pc, PS4, Switch, Vita)

Ackk Studios zal je niet echt bekend in de oren klinken. YIIK: A Postmodern RPG wordt hun eerste spel en deze kleurrijke RPG is gebaseerd op het Japanse subgenre van dit diepgaande genre. Wanneer een internetster plots verdwijnt, werken acht chatvrienden samen om het mysterie op te lossen. Vechten gebeurt via een turn based-systeem, die je onder meer in zes verschillende dungeons kan aanscherpen.

18 januari

Ace Combat 7: Skies Unknown (PS4, XOne)

Na een carrière van 20 jaar hoopt Bandai met Ace Combat 7: Skies Unknown alweer te verrassen. De zogenaamde 'trueSKY'-technologie, in samenwerking met de Unreal Engine 4, moet schitterende luchtruimen opleveren waarin wij uiteraard zullen moeten vechten. De campagnemodus zal als opwarmertje voor de online multiplayer fungeren, waar het er helemaal zal om spannen.

Travis Strikes Again: No More Heroes (Switch)

Travis Strikes Again: No More Heroes wordt een actievol avonturenspel dat exclusief op de Switch verschijnt. Zoals het tweede deel van de titel prijsgeeft, vervoegt Travis Strikes Again de No More Heroes-reeks en de protagonist zal het dan ook tegen Badman, de vader van Bad Girl, moeten opnemen. Zijn dochter heb je reeds gedood, zal dat ook met de vader lukken?

25 januari

Mario & Luigi: Bowser's Inside Story + Bowser Jr.’s Journey (3DS)

Deze RPG, bijna tien jaar geleden voor de Nintendo DS ontwikkeld, maakt de oversteek richting Nintendo's nog steeds populaire 3DS-handheld. Wanneer zowel Mario als zijn broertje Luigi in Bowser lichaam terechtkomen, proberen ze die situatie ten volle te benutten. Bowser is namelijk in een strijd met Fawful verwikkeld en die bedreigt het Mushroom Kingdom.

Resident Evil 2 (pc, PS4, XOne)

Verrassing tijdens de E3-persconferentie van Sony in juni laatsleden! Daar werd zowaar een remake van Resident Evil 2 aangekondigd. Met enkele nieuwigheden moet de game heel wat gamers hun harten weten te veroveren. Zo is er een nieuwe dynamische camera en werden de stad, personages en het verhaal van de grond af opgebouwd. Het origineel met Leon Kennedy en collega Claire Redfield in de hoofdrollen dateert uit 1998 en verkocht bijna 5 miljoen exemplaren.

29 januari

Kingdom Hearts III (PS4, XOne)

Kingdom Hearts III markeert het derde hoofddeel in de franchise, waar we al praktisch 15 jaar op wachten. Deze game zou de saga van Sora, Riku en Kairi moeten beëindigen en zal de speler onder andere zien terugkeren naar het Olympische Colloseum en 100 Acre Woods.

Welke games haal jij in huis? Vooral de laatste titel in het lijstje zal voor velen een “Amai, eindelijk”-gevoel opwekken, maar dan smaakt het ongetwijfeld des te beter. Zo weet je meteen aan welke games jij je zuurverdiende nieuwjaarscenten kan spenderen.

1reactie

Weeral niks tussen voor mij. Op naar februari!

Rating:0