De gamereleases van januari

"Met onder meer een nieuwe Monster Hunter-game!"

za 30/12/2017
Michael
0 reacties

We begonnen al luidop te jammeren toen Ni no Kuni 2 werd uitgesteld. Deze topgame zou 2018 meteen volle gas op gang trappen, maar we zullen voorlopig met andere releases tevreden moeten zijn. Slecht klinkt de line-up met onder meer Dragon Ball FighterZ en Monster Hunter: World niet. De volledige lijst vind je hieronder.

11 januari

The Escapists 2 (Switch)

Riskeer alles om te ontsnappen uit de zwaarste penitentiaire inrichtingen ter wereld. Verken de grootste gevangenissen ooit, met meerdere verdiepingen, daken, ventilatiekanalen en ondergrondse tunnels. Hou je aan de gevangenisregels, zoals het appel bijwonen, gevangenistaken uitvoeren en strikte routines volgen, terwijl je in het geheim aan je plan naar de vrijheid werkt! Je ontsnappingskunsten voeren je van het ijzige Fort Tundra tot een trein die door de woestijn raast. Met tien gevangenissen ben je sowieso even zoet om elke potentiële ontsnappingsweg te vinden. Na de release op pc, Xbox One en PlayStation 4 in augustus 2017 volgt de Switch-versie op 11 januari.

16 januari

Street Fighter V Arcade Edition (pc, PS4)

Naar goede gewoonte wordt deze Arcade Edition een 2.5D-vechtspel. Een nieuwe game krijgen we niet voorgeschoteld, want an sich betreft deze Arcade Edition louter een geüpgradede versie van het bijna twee jaar oude Street Fighter V. Wat we dan wel mogen verwachten? Een all-inclusive met alle personages inclusief de twaalf DLC-knokkers, een Arcade Mode die niet bij het originele spel aanwezig was, een extra modus die naar de naam Extra Battle Mode luistert en personaliseerbare V-triggers. Wie de basisgame heeft gekocht, betaalt hier trouwens geen eurocent voor.

19 januari

Digimon Story: Cyber Sleuth - Hacker's Memory (PS4, PSV)

Digimon Story: Cyber Sleuth - Hacker's Memory verschijnt als sequel op het in 2015 uitgebrachte Digimon Story: Cyber Sleuth. De locatie van de game, een toekomstversie van Shibuya, mag dan wel dezelfde zijn, het verhaal wordt uitgebreid met als basis het fantastische Digimon. Je kan nieuwe monsters vangen en starten doe je met Gotsumon, Betamon of Tentomon. In totaal bevat Hacker's Memory 320 creaturen die je allemaal kan bemachtigen terwijl je eveneens moet proberen je eigen naam te zuiveren. Een hacker maakte namelijk misbruik van jouw gestolen gegevens en dat moet worden rechtgezet.

23 januari

Lost Sphear (pc, PS4, Switch)

Na I Am Setsuna heeft Square Enix de smaak helemaal beet om weer lekker ouderwetse isometrische rpg's te lanceren. Daarom schakelden ze studio Tokyo RPG Factory in voor een tweede project. Lost Sphear is een game waarin melancholie en verlossing de boventoon voert. Je kruipt in de huid van de Japanse jongeman Kanata, die samen met twee vrienden tracht de White Fog onschadelijk te maken. Die vernietigt beetje bij beetje hun fantastische thuis, het dorpje Eru, maar door het innovatieve vechtsysteem correct uit te spelen kan jij daar dus verandering in brengen.

The Inpatient (PSVR)

The Inpatient is een psychologisch horrorvideospel en eigenlijk een prequel op Until Dawn. De gebeurtenissen spelen zich namelijk zestig jaar eerder af en indien gewenst kunnen spelers de griezelige actie met de PSVR van wel heel dichtbij absorberen. Je leeft in het Blackwood Sanatorium, lijdt aan geheugenverlies en wil zo snel mogelijk die verloren herinneringen terugvinden. Hoe dat verloopt bepaal je volledig zelf. De game past zich aan jouw keuzes aan, NPC's reageren zelfs op jouw stemgeluid. Fantastisch creepy, toch?

26 januari

Dragon Ball FighterZ (pc, PS4, XOne)

Vergeet de vorige Dragon Ball-videogames, want ditmaal wordt de fantastische manga-omgeving naar een 2.5D-team fighter getransformeerd. De ontwikkelstudio heeft onder andere Guilty Gear Xrd in haar repertoire staan en het levendige kleurenpallet uit dat spel staat nog bij velen in het geheugen gegrift. Wanneer je bovendien Goku, Vegeta en Cell in eenzelfde team kan groeperen, zal je gegarandeerd fantastische beelden te zien krijgen waarbij de actie van het scherm spat. Ook deze game verschijnt reeds begin 2018, op 26 januari om precies te zijn.

Monster Hunter: World (PS4, XOne)

Jawel. Na de vele handheldgames die de Monster Hunter-franchise rijk is, kunnen we weldra op ons televisie- of computerscherm van de gigantische dino’s en andere monsters genieten. Het third-person-perspectief wordt opgefrist, coöperatief is er heel wat extra mogelijk en de jungle is klaar om te worden verkend. Grotere beesten om te temmen betekent natuurlijk ook dat je gigantische wapens en ditto uitrustingsonderdelen nodig hebt, dus ook daaraan geen gebrek. Het wordt wel een dubbeltje op zijn kant, want Dragon Ball FighterZ en deze game verschijnen op exact dezelfde datum.

30 januari

Dissidia Final Fantasy NT (PS4)

In 2015 verscheen Dissidia Final Fantasy NT in Japan, maar enkel op arcadetoestellen. Het 3vs3-vechtspel komt in 2018 ook naar PlayStation 4 en plaatst bekende personages lijnrecht tegenover elkaar. Kies je voor een Vanguard, Assassin, Marksman of Specialist? In tegenstelling tot bij de vorige Dissidia-games hoef je eigenlijk niet écht te kiezen, aangezien je zomaar tussen jouw drie gekozen vechters kan wisselen. De twee andere personages worden door de geavanceerde AI bestuurd en aangezien iedereen een eigen levensbalk heeft kan je wel erg tactisch uit de hoek komen.

Er zitten enkele topgames in bovenstaand overzicht, maar vooral binnen enkele niche genres die niet iedereen aanspreken. Welke januarireleases haal jij in huis?