De gamereleases van februari 2020

vr 31/01/2020
Michael
1 reacties

De rustigere eindejaarsperiode qua gamereleases ligt alweer achter ons. De jacht op onze zuurverdiende centen ligt weer open, en liefhebbers van alle genres komen in februari aan bod. We zien traditiegewijs redelijk veel remasters, maar ook qua nieuwe spelletjes scoort de tweede maand van 2020 erg goed. Lees vooral mee.

4 februari

Monster Energy Supercross - The Official Videogame 3

Van levensechte teams tot de trainingscompound, de Monster Energy Supercross 3 is een exacte replica van de wereld van de Supercross. Beleef het Monster Energy Supercross seizoen 2019 met 100 crossers uit klasse 450SX en 250SX en 15 officiele stadions en circuits. Bovendien kun je voor het eerst in de serie, in carrieremodus deelnemen aan de officiele Supercross Teams van het kampioenschap 2019.

 

The Dark Crystal: Age of Resistance Tactics (pc, PS4, XOne, Switch)

De Gelfling worden door hun meesters, de Skeksis, onderdrukt. In gevechten volgens het turn-based strategy-principe moet jij trachten om de weerstand hoog te houden. Hierbij maak je kennis met personages uit de klassieke film én de Netflix-serie.

 

Zombie Army 4: Dead War (PS4, XOne)

1946. Nadat Hitler erin geslaagd is om Plan Z te activeren, ligt Europa helemaal in puin. Een aantal dappere overlevenden ging echter de uitdaging aan en slaagde er in om het zombieleger en hun demon Führer weer naar de diepste krochten van de hel te sturen. Dat dachten ze toch...

 

11 februari

Yakuza 5 (PS4)

Yakuza 5 verscheen in december 2012 voor Sony's PlayStation 3. Iets meer dan 7 jaar later volgt nu een Remaster die exclusief op de PS4 beschikbaar zal zijn. De gebeurtenissen in deel vijf spelen zich twee jaar later af dan hetgeen je in Yakuza 4 hebt beleefd. Nu Kazuma Kiryu eindelijk op het rechte pad is, hij werd taxichauffeur, begint er een oorlog tussen de Tojo-clan en de Omi-covenant, waardoor hij alweer duistere taakjes zal moeten uitvoeren.

 

14 februari

Darksiders Genesis (PS4, XOne, Switch)

Het verhaal gaat als volgt: Lucifer heeft namelijk het plan opgevat om een sterk leger uit te bouwen in de hel. Met die strijdmacht wil hij dan de balans in het universum verstoren. Aan War en Strife dus om daar een stokje voor te steken.

 

Dreams (PS4)

Dit is het nieuwste project van ontwikkelaar Media Molecule, bekend van de LittleBigPlanet-franchise. In deze creatieve nieuwe game kan je je eigen personages en wereld maken om mee te spelen. Je kan zelf kiezen wat je maakt: een filmpje, een game of een combinatie van beide. De mogelijkheden lijken eindeloos voor deze nieuwe Project Morpheus-titel.

 

Snack World: The Dungeon Crawl – Gold (Switch)

Nadat vijanden je dorp zijn binnengevallen, is het aan jou om een heldhaftige avonturier te worden en wraak te nemen op de kwaadaardige Sultan Vinegar! Je zal willekeurig gegenereerde kerkers moeten doorworstelen, in je zoektocht naar zeldzame schatten en speel lokaal of online samen met tot wel drie andere spelers om taaie tirannen te verslaan!

 

Street Fighter V: Champion Edition (pc, PS4)

Capcom releaset op Valentijn een allesomvattende versie van Street Fighter 5. Deze Champion Edition bevat 40 personages, 34 levels en 200 kostuums. Wie het originele spel reeds heeft, betaalt € 5 minder ten opzichte van iemand die Street Fighter 5 voor het eerst in huis wenst te halen.

 

Warriors Orochi 4 Ultimate

Deze Ultimate-versie is uiteraard een verbeterde uitgave van Warriors Orochi 4, dat in 2018 pas is verschenen. Wie dat spel reeds in huis haalde kan gelukkig via een download het 'Ultimate Upgrade Pack' bekomen. Met onder meer nieuwe scenario's, het reïncarnatiesysteem dat terugkeert en een nieuwe Infinite Mode is deze heruitgave zeker een verbetering ten opzichte van het originele spel.

 

18 februari

Bayonetta & Vanquish 10th Anniversary Bundle (PS4, XOne)

Tien jaar na hun originele debuut, keren actie de stoerste actieheldin uit spellenland, namelijk Bayonetta, en de al even stoere actieheld Sam Gideon, terug in de Bayonetta & Vanquish 10th Anniversary remaster bundel. Dit alles in 4K en 60fps voor PlayStation 4 Pro en Xbox One X.

 

Hunt: Showdown (PS4)

Hunt: Showdown is een shooter waarin vijf teams van twee spelers als steampunk bountyhunter achter een of twee monsterlijke prooien aan gaan in een zompige wereld bevolkt met gruwels die zo uit Resident Evil of Evil Within geplukt lijken.

 

Vanquish (XOne)

De overbevolkte Aarde die gebukt gaat onder beperkte hulpmiddelen, vraagt de ruimtekolonie Providence om hulp. Als Providence opeens bezet wordt door een groep muiters en haar technologie gebruikt wordt om steden te vernietigen, moet een speciaal getrainde eenheid ruimtemariniers de kolonie terugveroveren.

 

20 februari

Devil May Cry 3 Special Edition (Switch)

Het wordt enkel een digitale release, maar Switch-gamers mogen zich toch nogmaals opmaken voor een absolute topgame. In Devil May Cry 3 speel je met een jongere versie van Dante, de protagonist uit de spellenreeks. De opbouw richting de confrontatie met z'n broer Vergil komt uitgebreid aan bod, en daar draait de hele franchise om.

 

25 februari

Conan Chop Chop

Een 1 april-grap die in een echte game transformeert; zelden zo'n geslaagde mop zien passeren. Funcom slaagt er met Conan Chop Chop wel in; het avonturenspel met roguelike-invloeden releaset in februari en kan met 1 tot 4 spelers worden gespeeld.

 

Infliction: Extended Cut (PS4, XOne, Switch)

Infliction: Extended Cut is een verbeterde versie van het psychologische horrorspel dat in oktober 2018 op pc verscheen. Met een grote variëteit aan mogelijke eindes, een New Game Plus-modus en aangepaste puzzels heeft de ontwikkelstudio z'n best gedaan om er iets moois van te maken.

 

Samurai Shodown (Switch)

Van vechtgames gingen er dertien in een dozijn in de vroege jaren 90, het tijdperk waarin onder meer Street Fighter en Mortal Kombat het levenslicht zagen. Hoe kon de Japanse kastjesfabrikant SNK daar nog mee concurreren? Heel simpel: door slagwapens te introduceren in een gamegenre waarin vuistslagen, schoppen en knietjes de plak zwaaiden. Hun IP keert na gigantisch veel jaren terug en de actie wordt bloederig dan ooit.

 

Two Point Hospital (PS4, XOne, Switch)

Two Point Hospital, geïnspireerd op, en ontwikkeld door de makers van Theme Hospital, zal na de pc-release in 2018 binnenkort ook op de drie courante consoles beschikbaar zijn.

 

27 februari

Overpass (PS4, XOne, pc, Switch)

In Overpass kruip je achter het stuur van krachtige buggy’s en quads om extreme tracks en zeer gevaarlijk terrein te overwinnen. Je zal steile hellingen moeten bedwingen en worden beproefd op het vlak van koelbloedigheid op technische hindernissenparkoersen en wildernistracks.

 

28 februari

Metro Redux (Switch)

Metro Redux Nintendo Switch bevat de enhanced versies van zowel Metro 2033 als Metro Last Light. Reken dus op een aangepaste besturing, superieure AI, controls, animaties, weapon handling en nog een pak extra's.

 

One-Punch Man: A Hero Nobody Knows (pc, PS4, XOne)

Deze actievolle vechtgame speelt zich af in een universum waar de wereld dagelijks bedreigd wordt en helden de enige hoop zijn tegen verwoesting. Saitama is een held die zelfs de sterkste vijanden kan vernietigen met één enkele slag (tot zijn eigen frustratie). De game bevat 3 vs. 3-gevechten, waarbij spelers hun eigen krachtige teams kunnen samen stellen. Speel met gekende personages zoals Genos, Fubuki, Mumen Rider, Sonic en Saitama en ontdek hun specifieke speelstijl.

 

Romance of the Three Kingdoms XIV (pc, PS4)

Koei Tecmo keert met Romance of the Three Kingdoms 14 terug naar de langlopende IP. Al sinds 1985 krijgen we regelmatig een turn-based strategiespel voorgeschoteld en nummer 14 volgt, hoe kan het ook anders, op de dertien aflevering die in 2016 verscheen. Als setting krijgen we een China ten tijde van de val van de Han-dynastie voorgeschoteld, en je zal moeten proberen extra landmassa te veroveren. De eenvoudige graphics moeten een eerbetoon aan het originele spel voorstellen, en de release vindt begin 2020 plaats op zowel pc als PS4.

 

Rune Factory 4 Special (Switch)

Special is niet meteen de spectaculairste suffix voor een videospel, maar de content van Rune Factory 4 Special zou weleens kunnen verbazen. Oorspronkelijk verscheen de titel in 2014 op de Nintendo 3DS, en deze verbeterde versie wordt eind februari dus op de Switch verwacht. De RPG heeft een breed scala aan gameplay-features, waaronder het verkennen van kerkers, het zoeken van een geschikte partner én het uitvoeren van allerlei ambachten om je personages te verbeteren.

 

1reactie

Misschien is Wolcen nog een leuke game om te vermelden? Komt 13 februari uit op steam.

Rating:0