De gamereleases van februari 2019

Iene miene mutte... een maand vol kleppers!

do 31/01/2019
Michael
0 reacties

Februari is voor mij altijd een leuke maand. Een verjaardag gaat namelijk steevast met cadeautjes in de vorm van videogames gepaard, en dus hoop ik steeds weer op interessante releases. Februari 2019 lijkt alvast geen teleurstelling te worden, en hieronder som ik op welke spellen er allemaal zullen verschijnen.

1 februari

Ace Combat 7: Skies Unknown (pc)

Na een carrière van 20 jaar hoopt Bandai met Ace Combat 7: Skies Unknown alweer te verrassen. De zogenaamde 'trueSKY'-technologie, in samenwerking met de Unreal Engine 4, moet schitterende luchtruimen opleveren waarin wij uiteraard zullen moeten vechten. De campagnemodus zal als opwarmertje voor de online multiplayer fungeren, waar het er helemaal zal om spannen. Vorige maand verschenen de consoleversies – zonder Switch-release weliswaar – en nu kunnen dus ook pc-gamers ermee aan de slag.

 

Wargroove (pc, XOne, Switch)

Wargroove, dat op alle hedendaagse platforms zal verschijnen, wordt ontwikkeld en uitgegeven door Chucklefish. Die indie-studio kennen we van Starbound, dat in 2016 verscheen. Ditmaal mogen we een turn-based videospel voorgeschoteld waarbij je zowel lokaal als online van een multiplayer-modus kan genieten. Je kan natuurlijk ook alleen één van de twaalf commandanten besturen om zo de spelwereld te verkennen en monsters te verslaan.

 

8 februari

God Eater 3 (pc, PS4)

Net zoals de twee voorgaande games wordt God Eater 3 een actievolle RPG waarin hack and slash-gameplay centraal staat. Als speler loop je met stoere God Arc-wapens rond en die kan je in geweren transformeren. Zo moet je trachten Aragami, gigantische monsters, naar de eeuwige jachtvelden te verwijzen, want uit hun lichamen kan je energie absorberen om burst moves te activeren. Je wordt door AI-gestuurde personages geassisteerd en via het Engage System kan je jouw perks met hen delen. Via co-op kan je met z'n vijven op pad, Assault-missies kan je zelfs met acht spelers afwerken.

 

Monster Energy Supercross - The Official Videogame 2 (pc, Xbox One, PS4, Switch)

Het origineel was niet slecht, en dus bouwde Milestone verder op de bestaande funderingen. Deze nieuwe editie plaatst spelers in het hart van de game met een vernieuwde carrièremodus, verbeterde track-editor, aanvullende trainingcompounds en verbeterde gameplay. Maar vooral een soundtrack met echte punk en alternatieve bands en dat klinkt ons alvast als muziek in de oren.

 

15 februari

Crackdown 3 (pc, XOne)

Crackdown behoort tot de populairdere Xbox-franchises en verdient dus ook een plek op Xbox One. Crackdown 3 belooft ook nu weer heel wat actie, spanning en sensatie te brengen én daar horen uiteraard explosies bij of wat had je gedacht... Dat het spel tig tal keer werd uitgesteld trachten we even te vergeten, want de gebeurtenissen, die zich tien jaar na Crackdown 2 afspelen, beloven spannend te worden. Een terroristische aanval legt de wereld lam en The Agency moet het maar proberen op te lossen.

 

Far Cry New Dawn (pc, PS4, XOne)

Far Cry New Dawn, het vervolg op Far Cry 5, speelt zich af in een post-apocalyptische wereld. Geen willekeurige locatie, wel dezelfde spelwereld als in FC5. We spoelen zeventien jaar verder en de nuclaire ramp, gekend als The Collapse, heeft haar sporen nagelaten. Enkele overlevenden proberen in Hope County een community op te richten, maar een rovende bende steekt hen maar al te graag enkele stokken in de wielen.

 

Jump Force (pc, PS4, XOne)

In deze vechtgame lijken de populairste animepersonages het in een één-tegen-één strijd tegen elkaar op te nemen. Zo zien we Goku en Frieza uit Dragon Ball Z, maar ook Naruto en Luffy uit One Piece zijn van de partij. Ze spannen allemaal samen wanneer de echte wereld met de Shōnen Jump-universa botsen. Wie er ook verantwoordelijk voor is, moet eraan.

 

Metro Exodus (pc, PS4, XOne)

Metro Exodus wordt na Metro 2033 en Last Light het derde spel in deze reeks, die volledig op Dmitry Glukhovsky's boeken is gebaseerd. We trekken naar een post-apocalyptische versie van het oude Rusland, waar gemuteerde monsters voor dreiging zorgen. Quasi alle wapens zijn van eigen makelij, grondstoffen kan je nooit genoeg bij elkaar zoeken, want enkel zo kan je overleven. Dit derde Metro-spel speelt zich af in 2036, twee jaar na Last Light, en krijgt met onder meer een dynamisch weersysteem en een dag- en nachtcyclus verschillende factoren die tot fenomenale graphics moeten bijdragen.

 

22 februari

Anthem (pc, PS4, XOne)

Werk als Freelancers samen met vrienden en verlaat als een van de weinigen de bewoonde wereld om een landschap van oeroude schoonheid te verkennen. Kruip in een van de Javelin-exosuits die elk voorzien zijn van unieke vaardigheden en wapens. Werk samen met vrienden en word geconfronteerd met gevaar dat achter elke hoek schuilt en steeds groter wordt met elke stap die je neemt...

 

26 februari

Dirt Rally 2.0 (pc, PS4, XOne)

DiRT Rally 2.0 voert je naar zes rallylocaties van over de hele wereld, waar je kunt racen in ongelooflijke, handgemaakte stages, met een breed scala aan auto's, zowel klassiekers als moderne wagens. Als officiële game van het FIA World Rallycross Championship presented by Monster Energy, bevat DiRT Rally 2.0 bij de lancering ook auto's uit het seizoen 2018 en acht van de officiële WorldRX-circuits.

 

Stellaris (PS4, XOne)

Wie op zoek is naar de videogames met de meeste keuzes en onvoorwaardelijke diepgang, komt sowieso bij het 4X-strategiegenre terecht. In Stellaris moet je bijvoorbeeld de ruimte verkennen, een koninkrijk uitbouwen, diplomatische toegevingen doen en oorlog voeren wanneer nodig. Met kleine tweaks en honderden instellingen kan je alles naar je hand zetten, en op pc kan dat al sinds mei 2016. Het is best ongezien om zo'n spel naar de console te brengen, qua gebruiksvriendelijkheid van menu's een echte uitdaging, maar binnenkort is Stellaris dus ook op PS4 en XOne beschikbaar.

 

The Lego Movie 2 Videogame (pc, PS4, XOne, Switch)

Buitenaardse indringers hebben Steenstad in puin achtergelaten! Het is nu aan Emmet, Lucy en een reeks heldhaftige personages om buiten hun eigen wereld hun vrienden te redden van de vreemde bewoners van het Zusterstelsel. In deze sequel zal je personages en regio's uit beide films terugvinden en tussendoor krijg je scènes uit de film voorgeschoteld.

 

Trials Rising (pc, PS4, XOne, Switch)

Nooit meer alleen racen. Overal competitie. Eat dirt, taste victory. Ubisoft wil van Trials Rising een knaller maken en dat bleek ook meteen uit de eerste beelden, waarin het er nogal explosief aan toe gaat. Het opzet zal nooit veranderen: een parcours afwerken zonder op je smikkel te gaan, en ditmaal zal je vanuit een 2.5D-standpunt moeten racen. Ubisoft brengt je onder meer richting de Eifeltoren of de Mount Everest en letterlijk overal wachten er talloze obstakels die je onderuit willen halen.

 

NieR:Automata Game of the YoHRa Edition (pc, PS4)

Buitenaardse machines vallen zonder waarschuwing de aarde aan. Geconfronteerd met deze schijnbaar onoverwinnelijke dreiging vlucht de mensheid van de aarde naar een veilig heenkomen op de maan. Daar ontwikkelt de mensheid een leger androidsoldaten om terug te strijden tegen de mechanische horde.

 

Februari heeft voor iedereen wel iets in huis wat gamereleases betreft. Met nieuwe Far Cry- en Metro-games, het fel geanticipeerde Anthem en enkele andere mooie titels zal je je zeker niet vervelen tijdens de koude winteravonden. Welke spellen haal jij zeker in huis?