De gamereleases van december 2019

za 30/11/2019
Michael
0 reacties

De eindejaarsperiode levert traditioneel weinig videogames op. Die releases veelal in oktober en november, zodat je tijdig je cadeaus in huis kan halen. Denk je toch wat Sinterklaas-centjes te sprokkelen? Dan kan je die aan onderstaande game uitgeven!

3 december

Blair Witch (PS4)

Blair Witch is geen horrorspel dat uit het niets tot stand is gekomen. De franchise jaagt ons al langer de schrik op het lijf, en de Poolse ontwikkelstudio Bloober Team brengt het verhaalgedreven first-person-spel nu richting Sony’s PlayStation 4. We schrijven 1996 wanneer er een jongetje verdwijnt in het Black Hills Forest, in Maryland. Ellis, een voormalige politieofficier met een gecompliceerd verleden, leidt het onderzoek, maar dat verandert al snel in een nachtmerrie. Gelukkig is er nog Bullet, je trouwe viervoeter die je helpt het mysterie te ontrafelen, maar zweten, puffen en angstscheetjes laten zal sowieso gebeuren.

 

Halo: Reach (pc)

Negen jaar na de Xbox 360-release brengt Microsoft het destijds als fenomenaal omschreven first-person shooter-spel richting ons, de pc-gamers. We reizen richting de verre toekomst, het jaar 2552 om precies te zijn, en dat betekent dat de gebeurtenissen uit Halo: Combat Evolved nog moeten plaatsvinden. De mensheid, geleid door het United Nations Space Command, vecht nog steeds tegen een collaboratie van alienrassen, en alle ruimtelijke koloniën dreigen te vallen. Dat stevige verhaal in combinatie met een multiplayer moet ook op pc iets knallends opleveren!

 

Life Is Strange 2 – Episode 5 (pc, PS4, XOne)

Op 3 december verschijnt de vijfde en laatste aflevering binnen Life Is Strange 2, het grafische avonturenspel ontwikkeld door Dontnod Entertainment. Dat is meer dan een jaar na de pilootepisode, dus zij die benieuwd zijn hoe de perikelen aflopen, kunnen bijna stoppen met nagelbijten.

 

Neverwinter Nights Remaster (PS4, XOne, Switch)

Neverwinter Nights. Een RPG daterend uit 2002, die nooit richting consoles werd geport. Zeventien jaar later komt daar eindelijk verandering in, en mag je uitkijken naar ruw geschat zestig uur pure RPG-avonturen. De stad Neverwinter moet gered worden, en de idyllische locatie daarvan moet eigenlijk al volstaan om je enorm nieuwsgierig te maken. We spreken hier namelijk over een vestiging langs de Sword Coast of Faerûn, niet toevallig gesitueerd in de Forgotten Realms van Dungeons & Dragons.

 

Phoenix Point (pc, PS4, XOne)

Met Phoenix Point komt er een Bulgaars indiespel op ons af. Snapshot Games brengt ons turn-based tactical gameplay die zich in de zeer nabije toekomst afspeelt. Het jaar is 2022, en wetenschappers hebben een buitenaards virus ontdekt dat slachtoffers dreigt te maken nu de permafrost stilaan verdwenen is. Slechts één percent van het virus is gekende materie, en dit Pandora-virus muteert iedereen die ermee in aanraking komt. Deze angstaanjagende creaturen leiden niet veel later een globale invasie want het smeltwater belandt uiteraard in de oceanen en voor je het weet is het hek volledig van de dam.

 

SaGa: Scarlet Grace (pc, PS4, Switch, mobile)

SaGa: Scarlet Grace verscheen drie jaar geleden in Japan als een PlayStation Vita-titel, en nu komt de RPG op verschillende platforms richting het Europese vasteland. Het is de twaalfde game in de reeks en werd ontwikkeld om de 25ste verjaardag van de serie in de verf te zetten. Je kan je keuze maken tussen vier verschillende protagonisten en ongeacht je voorkeur kan je onderweg vier metgezellen ontmoeten die je tijdens je avontuur zullen bijstaan.

 

5 december

Alien: Isolation (Switch)

5 jaar na de oorspronkelijke release, hebben Creative Assembly en SEGA Alien: Isolation nu ook voor de Switch klaargestoomd. Het is geen geheim dat als uitgangspunt de Alien-films worden gebruikt en qua verhaal zitten we 15 jaar na de gebeurtenissen na de film uit 1979. Amanda Ripley moet tijdens haar exploratie van het ruimtestation allerlei vieze monsters ontwijken, of ze doodgewoon overwinnen wanneer dat onmogelijk blijkt.

 

Darksiders Genesis (pc, Stadia)

Op Valentijnsdag zal Darksiders Genesis voor de drie consoles verschijnen, maar wie op pc gamet of via de Stadia streamt, kan op 5 december met de nieuwe Darksiders aan de slag. Het hack and slash-spel speel je met twee protagonisten, Strife and War, en je kan vrij wisselen tussen de geweren- en zwaardenvechters. In de coöperatieve modus kan je uiteraard met beide personages tegelijk aan de slag.

 

Star Ocean: First Departure R (PS4, Switch)

Alweer een port. Star Ocean verscheen initieel in 1996 op de Famicom, en in 2008 volgde een release op Sony’s ondertussen antieke PlayStation Portable. Een verbeterde versie daarvan verschijnt nu dus op PS4 en de Switch, maar op zich blijft de kern van het RPG-spel onaangeroerd: een top-down game waarin je maximum acht additionele personages kan inlijven om je op je avonturen te vergezellen.

 

6 december

Ancestors: The Humankind Odyssey (PS4, XOne)

Eind augustus kon je op pc reeds met Ancesters: The Humankind Odyssey aan de slag. Primaten laten overleven, de wetten van de evolutie volgen en trachten om de mensheid an sich te creëren door de wetten van de sterkste en de algemene evolutietheorie tot stand te brengen. Patrice Désilets is het brein achter het spel en hem kennen we van Assassin’s Creed: Brotherhood. Dit is zijn eerste game sindsdien, 9 jaar later.

 

10 december

Dragon Quest Builders 2 (pc)

In juli verscheen Dragon Quest Builders 2 op de Switch en PlayStation 4, nu zijn de pc-gamers aan de beurt. Het RPG-sandboxspel laat je zoeken naar allerlei grondstoffen en materialen, waarmee je constructies kan bouwen of equipment mee moet creëren. In tegenstelling tot in het eerste spek kan je nu vliegen en onderwater jezelf verder bewegen, en er werd een fast-travel-optie geïmplementeerd.

 

MechWarrior 5: Mercenaries (pc)

MechWarrior 5: Mercenaries wordt het eerste single player-spel binnen de franchise sinds 2002. Het vijfde spel speelt zich in 3015 af tijdens het laatste decennium van de Third Succession War. Jij als speler herrijst uit de assen van een vernietigde mercenary unit en kan contracten van allerlei facties aanvaarden om progressie te boeken. Naar verluidt zal de campagne tot en met 3049 reiken, het begin van de Clan Invasion.

 

11 december

Vampire: The Masquerade – Coteries of New York (pc)

Vampire: The Masquerade – Coteries of New York verschijnt op 11 december op pc. Begin volgend jaar volgen dan de consoleversies van het spel, gebaseerd op het gelijknamige bordspel uitgebracht door White Wolf Publishing. Je krijgt controle over een onervaren vampier en kan uit drie exemplaren kiezen: elk uit een andere familie, met eigen mogelijkheden en interactiepatronen. Afhankelijk van jouw keuzes zal het verhaal anders evolueren, maar de kernboodschap is de vetes tussen de vampieren zelf.

 

12 december

Detroit: Become Human (pc)

Anderhalf jaar na de PS4-release, brengt Quantic Dream Detroid: Become Human naar het Windows-platform. Wat betekent het om een mens te zijn? Dat is de vraag achter deze game. Hoe zal Kara het doen eens ze de fabriek verlaat? Stof genoeg om de game Detroit: Become Human aan te kondigen en het avontuur van Kara te ontdekken en te ervaren. Kara leeft... maar hoe zal ze leven en overleven? Detroit: Become Human leert haar dat de wereld donker en koud kan zijn, dat medemensen meedogenloos kunnen zijn. Zal zij redding kunnen brengen?

 

December wordt geen maand die in de game-annalen als legendarisch zal worden weggeschreven. Veel ports, weinig nieuws, maar haal jij er iets van in huis?