De gamereleases van december 2018

Met deze titels nemen we afscheid van 2018!

vr 30/11/2018
Michael
0 reacties

Met Sinterklaas, Kerstmis en Nieuwjaar is het eigenlijk oerdom van game-ontwikkelaars om niet meer toptitels voor het eindejaar op te sparen. Ook dit jaar zijn het vooral games die we al kennen die naar een nieuw platform komen. Laten we echter niet alles over dezelfde kam scheren: met Just Cause 4 en bijvoorbeeld Super Smash Bros. Ultimate valt er ook lekkers voor onder de kerstboom te rapen.

4 december

Just Cause 4 (pc, PS4, XOne)

Rico Rodriguez is terug aan zet in het vierde deel binnen de Just Cause-reeks. Je trekt naar het fictieve, Zuid-Amerikaanse Solis, waar een gigantisch privéleger de plak zwaait. De protagonist moet trachten het netwerk rond Gabriela Morales lam te leggen, die op haar beurt verantwoording aflegt aan oude bekenden Salvador Mendoza en Sebastiano Di Ravello. Wanneer Rico's vader plots een slechterik blijkt te zijn, is het hek helemaal van de dam. Vanaf 4 december kan je de geheimen zal ontrafelen.

 

Mutant Year Zero: Road to Eden (PS4, Xone, pc)

Een eend met een attitudeprobleem en een zwijn met woedeaanvallen. Het zijn niet je typische helden, maar wel degene waarmee je aan de slag gaat in Mutant Year Zero: Road to Eden. Maak kennis met Dux, Bormin en Selma in een postapocalyptische game waarin tactiek, stealth en avontuur op de planning staan. De gameplay is gebaseerd op de XCOM-games, waardoor je getrakteerd zult worden op uitgebreide, turn-based tactische gevechten.

 

Monster Boy and the Cursed Kingdom (pc, PS4, XOne, Switch)

Deze platformer, die op alle hedendaagse consoles én pc verschijnt, tracht terug te keren naar de roots van de Wonder Boy-franchise die uit de jaren '80 dateert. De rechtstreekse invloeden komen uit Wonder Boy III: The Dragon's Trap, wat betekent dat deze Monster Boy and the Cursed Kingdom een openwereld side-scrolling avonturenspel met platform-elementen wordt. Je zal monsters moeten overwinnen en puzzels vragen om een oplossing. Enkel zo zal je erin slagen Uncle Nabu te dwarsbomen, die met duistere magie chaos over het koninkrijk wil verspreiden.

 

Persona 3: Dancing in Moonlight (PS4, PSV)

Deep Silver brengt ons met Persona 3: Dancing in Moonlight een spel dat reeds in mei Japanse gamers heeft bereikt. Deze spin-off, gebaseerd op de Persona 3-avonturen, zal wat ritmische bewegingen vereisen, aangezien het echt wel een dansspel betreft. Dancing All Night, gebaseerd op Persona 4, was een schot in de roos en nu is het maar te hopen dat ook deze nieuwe poging om jullie aan het dansen te brengen haar vruchten afwerpt. Op 4 december verschijnt de dansbare versie van deel 4, én zelfs die van deel 5, ook in onze contreien. Om het even ingewikkeld te maken: enkel deel 4 is PS4-exclusief, de twee andere releases verschijnen ook op de Vita.

 

Subnautica (PS4, XOne)

Planeet 4546B zit tjokvol met manieren om jezelf in leven te houden. Dat is ook nodig, want je gaat de diepste oceanen van een ongekende planeet verkennen. Geen voorkennis, weinig informatie en dus ben je aan je overlevingsinstinct overgeleverd. Waarom je daar verzeild bent geraakt? Een nogal vaak voorkomende reden: je bent de laatste overlevende nadat je ruimteschip is gecrasht. Kan jij je voeding, hydratie en zuurstof op peil houden? Subnautica verscheen eerder op pc, nu zijn Xbox One en PlayStation 4 aan de beurt.

 

Thronebreaker: The Witcher Tales (PS4, XOne)

Het begon als een minigame in The Witcher 3: Wild Hunt, maar al snel groeide Gwent tot de favoriete bezigheid van veel gamers uit. Daarom besloot het Poolse CD Projekt RED om ook een 'echte' versie van het spelletje te maken. Gwent: The Witcher Card Game heet nu Thronebreaker: The Witcher Tales, en heeft een single player verhaallijn. Na de pc-release in oktober kan er weldra ook op PS4 en XOne een nieuw potje worden gekaart.

 

7 december

PlayerUnknown’s Battlegrounds (PS4)

De kogel is door de kerk: PlayerUnknown's Battlegrounds komt naar de PlayStation 4 dit najaar, meer bepaald op 7 december! Xbox One- en pc-spelers kunnen al een hele tijd gaan voor de gekende Chicken Dinners, maar vanaf 7 december zullen PlayStation 4-gamers dus ook met een pan door de velden kunnen lopen en hopen dat ze als laatste overblijven in de populaire battle royale-game.

 

Super Smash Bros. Ultimate (Switch)

De vechtspelervaring in combinatie van Bandai Namco in combinatie met een uitgebreid heldenarsenaal uit de Nintendo-catalogus: de Super Smash Bros.-games staan garant voor uren spelplezier. In Ultimate zal dat nogmaals worden bevestigd, aangezien alle vechters uit de vorige games reeds present tekenden. Nu kan je dus zowel onderweg als thuis, perks van de Switch, je tegenstander uit de arena trachten te meppen. Succes!

 

12 december

Insurgency: Sandstorm (pc)

Deze gloednieuwe first person shooter werd vanaf de grond opgebouwd en dit met de Engine 4. Met Insurgency: Sandstorm wil ontwikkelaar New World Interactive zijn populaire shooter-franchise uitbreiden en verbeteren. De eerste editie ging maar liefst 2,3 miljoen keer over de toonbank. Met een nieuwe verhaalmodus en Insurgency’s klassieke multiplayer en co-op gameplay, geloven de makers alvast in een nieuw hoofdstuk voor Insurgency: Sandstorm. Dat zal je eerst, vanaf 12 december, op pc kunnen beleven, om volgend jaar je consoleskills te testen.

 

13 december

Omensight: The Definitive Edition (Switch)

Pfoeh. De Harbinger in wiens huid je kruipt, verschijnt enkel in tijden van nood. Wanneer een donkere god plots de door oorlogen verscheurde wereld Urralia vernietigd, wordt het dus hoog tijd om ten tonele te verschijnen. Je herbeleeft de allerlaatste dag die de mensheid aldaar ooit heeft gekend en door de ogen van de Harbinger kan je proberen heel wat acties ongedaan te maken om je geliefkoosde wereld te redden. In mei op PS4/pc verschenen, en op 13 december is de Switch aan de beurt.

 

Welke games mogen er bij jou als eindejaarscadeau worden ingepakt?