De gamereleases van augustus 2019

di 30/07/2019
Michael
2 reacties

Augustus is de maand waarin gamescom Duitsland verovert. De laatste jaren fungeerde Keulen op regelmatige basis als aankondigingstoneel van nieuwe videogames, maar meestal releasen die pas later op het jaar of moeten we er nog langer op wachten. Gelukkig krijgt onze volgende zomermaand al enkele coole titels om de zwoele avonden mee te vullen, en voor mij persoonlijk kan World of Warcraft: Classic niet snel genoeg verschijnen.

2 augustus

Madden NFL 20 (pc, PS4, XOne)

Naar jaarlijkse gewoonte krijgt ook American football jaarlijks een EA Sports-game. Madden NFL 20 wordt alweer door EA Tiburon in elkaar getimmerd en legt de focus op een Face of the Franchise-campagne. Daarin kruip je in de huid van een gepersonaliseerde quarterback die nog schoolloopt, maar uiteindelijk in een NFL-team zal belanden. Dat verhaal wordt kracht bijgezet door de tien echte college teams die in de game aanwezig zullen zijn. Met EA Access - sinds eind juli ook op PS4 beschikbaar - kan je al vanaf 24 juli met Madden NFL 20 aan de slag, anders zal je tot 2 augustus moeten wachten.

 

The Church in the Darkness (pc, PS4, XOne, Switch)

Initieel wilde ontwikkelstudio Paranoid Productions het actievolle infiltratiespel The Church in the Darkness reeds in 2017 releasen, maar allerhande redenen zorgden ervoor dat 2019 het nieuwe streefdoel werd. In augustus kan je eindelijk proberen om een religieuze sekte, Freedom Town, te ontrafelen. Als ex-agent moet je zien te infiltreren, aangezien de zoon van je zus in dat web gevangen zit. Een deel van de game wordt telkens opnieuw willekeurig gegenereerd. Zo zijn de onderlinge relaties tussen personages vaak anders en ook de lay‑out van het kampement is zelden hetzelfde.

 

6 augustus

Age of Wonders: Planetfall (pc, PS4, XOne)

Triumph Studios blaast Age of Wonders nieuw leven in dankzij een samenwerking met Paradox Interactive. De gekende tactische gevechten uit de AoW-franchise wordt gecombineerd met sciencefictioninvloeden zoals mechs, futuristische technologie en slechteriken die met lasers schieten? Daar mag je je aan verwachten nadat een ongedefinieerde ramp de ondergang van een door mensen op poten gezetten kolonie in de ruimte om zeep helpt. 

 

Metal Wolf Chaos XD (pc, PS4, XOne)

From Software kennen we vooral van de Souls-videogames, maar in 2004 brachten de Japanners ook het Xbox-exclusieve Metal Wolf Chaos uit. Dat spel bereikte onze contreien nooit, maar daar wil Devolver Digital verandering in brengen. We schrijven begin 21ste eeuw: de Verenigde Staten ondervindt economisch heel wat problemen en er staan ook burgeroorlogen op til. Een ietwat opgeklopte situatie van George W. Bush's beleid, dat ten tijde van de spelrelease (2004) de realistische weergaven van de USA was.

 

8 augustus

The Lord of the Rings: Adventure Card Game (pc, PS4, XOne, Switch)

In Lord of the Rings: Adventure Card Game krijg je verschillende verhaallijnen voorgeschoteld die zich binnen het universum van J.R.R. Tolkien afspelen. Waar de bekende collectible card games tegenwoordig op duelleren focussen, lopen solo-avonturen en coöperatieve missies als rode draad doorheen dit kaartspel van Fantasy Flight Interactive.

 

9 augustus

Sword Art Online: Fatal Bullet (Switch)

Sword Art Online: Fatal Bullet verscheen reeds in februari 2018 op pc, PS4 en XOne. Bandai Namco merkt natuurlijk ook dat Nintendo's Switch een resem videogamers heeft overtuigd en daarom ligt de port voor dat platform vanaf 9 augustus in de winkelrekken. Met als primeurs het zelf creëren van personages en de toevoeging van vuurwapens, is Sword Art Online: Fatal Bullet niet zomaar een zoveelste spel uit de SWO-reeks. Nummer vijf volgt Hollow Realization op en vindt plaats in Gun Gale Online, een VRMMORPG uit het tweede animeseizoen.

 

13 augustus

Rebel Galaxy Outlaw (pc)

De naam van ontwikkelstudio Double Damage Games geeft het een klein beetje prijs: Rebel Galaxy Outlaw wordt door slechts twee ontwikkelaars gecreëerd. Zij hebben met het originele Rebel Galaxy een mediocre ervaring achter de rug, en ditmaal hopen ze met de sequel beter te doen. De ruimtegevechten vinden voor het eerst in een 3D-omgeving plaats, wat natuurlijk meteen heel wat cooler oogt.

 

20 augustus

Remnant: From the Ashes (pc, PS4, XOne)

De ontwikkelstudio achter Darksiders 3, Gunfire Games, werkt aan een nieuw third-person survival shooter-spel. Remnant: From the Ashes situeert zich op een post-apocalyptische versie van onze aarde, waar The Root de macht heeft overgenomen. Deze extradimensionele, mysterieuze en vluchtige wezens moeten vernietigd worden. Die missie voltooi je door dynamisch gegenereerde levels uit te spelen. In co-op kan je met z'n vieren de strijd aangaan: zowel schiet- als mêlee-actie komt aan bod en je kan je personage na verloop van tijd opwaarderen.

 

22 augustus

Life is Strange 2 – Episode 4 (pc, PS4, XOne)

Life is Strange 2 draait om broers Sean en Daniel die na een vreselijke gebeurtenis in het eerste halfuur van de eerste episode op elkaar zijn aangewezen. Het duo zet een onvergetelijke reis in van Seattle naar hun thuisland Mexico. Hoe Daniel zich gedraagt, hangt af van hoe je als Sean tegen hem doet. En net als in Life is Strange zijn er weer bovennatuurlijke krachten!

 

Oninaki (pc, PS4, Switch)

In Oninaki gaan spelers op reis met Kagachi, een jonge Watcher die de taak heeft om verloren zielen naar de volgende wereld te begeleiden. Wanneer hij kennismaakt met de mysterieuze Linne, raakt zijn lot verstrengeld met bloed en dood. Tip: er is momenteel een gratis demo beschikbaar voor elk platform waarop de game verschijnt.

 

27 augustus

Pagan Online (pc)

Naar eigen zeggen wordt Pagan Online een "intense actie-rpg game, die spelers tegen hordes barbaren en wraakzuchtige goden laat vechten. Dit alles in dystopische en demonrijke omgevingen uit de pre-Christelijke mythologie. In plaats van hopen trash mobs focust deze game zich op beperktere groepen vijanden en (mini)bosses met ieder meer uitgesproken sterktes. Rest er ons nog maar 1 vraag: waar zitten de loot whores hier?

 

The Bard's Tale 4: Director's Cut (XOne, PS4)

Met The Bards Tale IV: Directors Cut keren we terug naar een van de meest iconische RPG-series ooit. Keer terug naar Skara Brae en verken de wijde wereld van Caith in een heroïsch avontuur. De makers beloven ons meer dan 50 uur gameplay, 350 sprekende rollen, een Legacy-modus voor terugkerende fans en meer dan 100 muziekstukken.

 

Ancestors: The Humankind Odyssey (pc)

Patrice Désilets keert terug naar de wondere wereld der videogames. Na Assassin's Creed: Brotherhood, dat sinds 2010 dateert, werd het stil rond de ontwikkelaar, maar met Ancestors: The Humankind Odyssey is hij terug van weggeweest. Deze game focust zich op een groep apen uit het prehistorische Afrika. Overleven is enorm belangrijk, maar stilstaan is achteruitgaan dus moet je ook proberen om een positieve evolutie op poten te zetten. De pc-release vindt eind augustus plaats, voor de consoleversie moet je tot eind 2019 geduld oefenen.

 

Control (pc, PS4, XOne)

Remedy Entertainment, dat we onder andere van Quantum Break en de eerste twee Max Payne-games kennen, heeft een laat zomervakantiecadeautje in petto. Hun nieuwe game, Control, verschijnt immers op 27 augustus. De game wordt in Remedy's eigen Northlight-engine gecreëerd en zal ons een hoop third-person actie voorschotelen. Daarin speel je Jesse Faden, die als jong meisje een traumatische ervaring onderging. Die leverde haar bovennatuurlijke krachten op, maar dat is niet bepaald een voordeel ...

 

Crystar (pc, PS4)

Crystar is het stereotype voorbeeld van een Japans videospel dat aan de andere kant van de wereld goed scoort en een tijdje later dan ook maar de westerse gamers probeert in te palmen. Na de release in 2018 verschijnt het spel nu ook bij ons op PS4, met als bonus de wereldwijde pc-release. Je kruipt in de huid van REi Hatada, een jong meisje dat haar jonger zusje terug tot leven wil wekken. Daarvoor moet ze een pact met een duivel uit een andere wereld sluiten en zo is het hek vrij snel van de dam.

Hunt: Showdown (pc, XOne)

Hunt: Showdown is een shooter waarin vijf teams van twee spelers als steampunk bountyhunter achter een of twee monsterlijke prooien aan gaan in een zompige wereld bevolkt met gruwels die zo uit Resident Evil of Evil Within geplukt lijken. De pc- en Xbox One-versie komen eraan, op de PS4-uitgave zal je tot later dit jaar moeten wachten.

 

MXGP 2019: The Official Motocross Videogame (pc, PS4, XOne)

Voor het eerst in de reeks laat MXGP 2019 spelers in de huid kruipen van professionals van het huidige MXGP-seizoen. Ze kunnen in het kampioenschap aan de slag met alle races, motoren en teams van het 2019-seizoen.

 

World of Warcraft: Classic (pc)

Hoeveel paragrafen mag ik volpennen over World of Warcraft: Classic? Doorgaans hou ik het objectief in de gamereleases, maar iedereen die me kent weet dat MMORPG’s mijn levenswerk zijn. In elke MMORPG-release heb ik wel een max level char, en toch grijp ik ook nog steeds dagelijks terug naar het prachtige WOW. Battle for Azeroth is voor mij niet dé allerslechtste uitbreiding, want die prijs geef ik aan Cataclysm, de expansion waardoor het originele, authentieke Azeroth werd vernield.

Classic brengt de allereerste versie van het spel terug, alleszins, het World of Warcraft voor de eerste uitbreiding The Burning Crusade verscheen. Geen flying mounts, max level bereiken duurt weken, grinden is belangrijker dan ooit, elite tegenstanders doodseng en de community zal terug centraal staan. Dat kan positief uitdraaien, maar één keer iets ninja looten en je reputatie is om zeep.

Ik zal alvast naar een Warrior teruggrijpen, de originele Tanks uit het spel. Ga jij het ook een kans geven? Met een abonnement op de retailversie van het spel krijg je ook automatisch toegang tot deze brok nostalgie. I’ll see you in Teldrassil ofzo, oké?

 

Wreckfest (PS4, XOne)

Wreckfest stond lang bekend als Next Car Game en is een racing game van Bugbear Entertainment, die eerder al verantwoordelijk was voor de populaire FlatOut-games. Sinds september vorig jaar is de pc-versie beschikbaar, en de algemene recensietendens was uiterst positief. Eind augustus volgen dus de PS4- en XOne-versies, waarin uiteraard epische crashes, nipte races en gebogen metaal centraal staan.

 

30 augustus

The Dark Pictures: Man of Medan (pc, PS4, XOne)

Het verhaal van Man of Medan begint op een boot in de South Pacific. In de buurt van een wrak uit Wereldoorlog 2 zijn vier jonge Amerikanen en hun kapitein aan het feesten tot een storm roet in het eten gooit. Je krijgt de controle over vijf personages die zich op het met geesten bemande schip bevinden en de horror is nooit ver zoek.

 

Voor mij telt enkel World of Warcraft: Classic, maar er zijn ongetwijfeld verschillende games die deze zomermaand voor jullie kunnen opvrolijken. Welke haal jij in huis?

2reacties

Waar is Astral Chain (Switch) in jullie lijst? Komt uit op 30 augustus.
Kan ik dan geen review verwachten ervoor op 9lives?

Rating:0

Ik dacht net hetzelfde. Is net het spel waar ik het meest naar uitkijk

Rating:0