De gamereleases van augustus

Geen summer break!

ma 30/07/2018
Michael
0 reacties

Augustus lijkt niet meteen verfrissing in de aanbieding te hebben. Gelukkig lijkt het qua videogames aangenamer te worden: onderstaand overzicht bevat verschillende topgames waaronder verschillende indiegames die zeker een vermelding waard zijn.

1 augustus

Yakuza 0 (pc)

Aangezien de gebeurtenissen in deze game zich anno december 1988 afspelen, fungeert de verhaallijn als prequel op de volledige gameserie. Yakuza 0 vertelt het oorspronkelijke verhaal van Kazuma Kiryu en hoe hij opklom in de gelederen van de Yakuza – de naam die wordt gegeven aan de Japans meest beruchte misdaadorganisaties. Nieuwkomers in de Yakuza-serie kunnen het actierijke, plotgedreven avontuur meemaken vanaf Kazuma’s allereerste stappen in de schimmige onderwereld van Japan, terwijl Yakuza-fans zullen smullen van het feit dat ze nu de kans krijgen om zelf te spelen als Majima Goro – oftewel de 'Mad Dog' van Shimano.

2 augustus

This Is The Police 2 (pc)

Het managen van een politieteam is geen sinecure. Zeker niet wanneer de corrupte burgemeester zijn meest gemotiveerde agent op pensioen stuurt. Rond die laatste 180 dagen van protagonist Jack Boyd draaide het eerste spel, maar in deze sequel is er van hem geen sprake meer. Lilly Reed, wiens voice overs door Sarah Hamilton – The Long Journey-stemactrice – werden ingesproken, heeft het als vrouwelijke sheriff niet onder de markt. Haar onderdanen wennen maar moeilijk aan een vrouwelijke baas en net daarom is jouw hulp broodnodig. Plots daagt een onbekend iemand, Warren Nash, op; zal hij rust of chaos naar het anders zo rustige Sharpwoord brengen? Deze simulatiegame verschijnt initieel enkel op pc, maar net zoals bij het eerste spel zal ontwikkelstudio Weappy de consoleports vroeg of laat op de markt brengen.

7 augustus

Dead Cells (pc, PS4, XOne, Switch)

Dead Cells combineert elementen uit de ‘roguelike’- en ‘metroidvania’-genres. Dit ‘roguevania’-spel laat je lichaamscellen besturen, eigenlijk die van een overleden gevangene, om zo kerkers te verkennen. Die avonturen leveren je uitrustingsonderdelen, wapens, aanvalsmogelijkheden, power-ups en geld op. Met een beetje geluk passeer je ook enkele nieuwe cellen, die je na voltooien van dat specifieke level kan investeren om permanente upgrades te verkrijgen. Sterf je vooraleer je het einde van een level bereikt? Pech; alle verkregen cellen zijn foetsie en je mag opnieuw beginnen. Dead Cells is al een dik jaar via Early Access op Steam verkrijgbaar en nadert de 1.000.000 verkochte exemplaren. Op 7 augustus verschijnt de gefinaliseerde versie en tegelijk ook ports voor de drie consoles.

Overcooked 2 (pc, PS4, XOne, Switch)

Samen in de keuken staan: een droom voor sommigen, de nachtmerrie van velen. In Overcooked 2 zal je wel moeten, want de sequel op dit coöperatieve kookspel ligt binnenkort in de winkelrekken. Ingrediënten snijden en koken, ze netjes op borden presenteren, en via een transportband de gerechten tot bij de klant krijgen … Samenwerken is noodzakelijk om die helse klus tot een goed einde te brengen. Zijn jij en je vrienden goed op elkaar ingespeeld? Dan kan je vanaf 7 augustus de uitdaging aangaan.

9 augustus

Monster Hunter World (pc)

Hier moeten we weinig woorden aan vuil maken. Het grootste, beste en meest kwaliteitsvolle Monster Hunter-spel, dat sinds eind januari op PS4/XOne beschikbaar is, komt naar pc. Capcoms paradepaardje lijkt uitstekend geoptimaliseerd te zijn, want zelfs oudere computers kunnen het spel met aanvaardbare graphics draaien. Vanaf 9 augustus kan je opnieuw op avontuur om te onderzoeken wat er met de Elder Dragons aan de hand is. Die migreren elke tien jaar naar de New World, maar hun impact op het ecosysteem is enorm. De reden van dat vertrek blootleggen is dus belangrijk en die opdracht moet jij tot een goed einde brengen.

Õkami HD (Switch)

Bijna dé perfectie: zo scoorde Yannick de HD-remake van dit steengoede spel dat eind vorig jaar een HD-remake kreeg. Nintendo’s Switch-console bleef een tijdje in de kou staan, al wordt dat nu eindelijk goedgemaakt. Het verhaal dan: honderd jaar geleden teisterde de negenkoppige draak Orochi het land van Nippon, in het bijzonder Kamiki Village. Ieder jaar schoot de kwaadaardige draak een pijl boven een willekeurig huis van de persoon die aan hem geofferd moest worden, of de stad zou genadeloos worden verwoest. Jaren gaven de bewoners hieraan toe, tot een zekere held genaamd Nagi er genoeg van had en zich richting de Moon Cave begaf om voor eens en altijd een einde te maken aan deze ondraaglijke submissie. In het intense gevecht leek het erop dat Nagi het niet zou halen, tot de witte wolf Shiranui hem te hulp kwam en ze Orochi uiteindelijk achter een steen konden vastklemmen. Toch was de antagonist niet overwonnen, maar ontdek gerust zelf hoe dat kan worden opgelost.

10 augustus

Madden NFL 19 (pc, PS4, XOne)

Voor het eerst sinds Madden NFL 08 verschijnt er nog eens een Madden-game op pc. EA Sports probeert, net zoals bij FIFA bijvoorbeeld, jaarlijks enkele verbeteringen door te voegen, en in het geval van Madden NFL 19 ligt de focus op 'real player motions'. Zo kunnen blockers worden weggeduwd om als loper meer afstand te kunnen afleggen. Ook interactieve touchdown-vieringen maken hun herintrede, want die waren sinds Madden NFL 09 afwezig. Via Ultimate Team kan je voor het eerst 3vs3 spelen en er wordt eveneens een Solo Battle-modus geïmplementeerd. De Longshot-modus krijgt bovendien een vervolg, waarbij de focus meer op gameplay en echte NFL-evenementen ligt.

We Happy Few (pc, PS4, XOne)

We Happy Few is het verhaal van een kranig groepje tamelijk onuitstaanbare personages die proberen te ontsnappen uit een bestaan van vrolijke ontkenning in de stad Wellington Wells. In dit alternatieve Engeland uit de jaren 1960 is conformiteit de norm. Je zult de strijd moeten aangaan met, of je begeven te midden van de door drugs verwarde inwoners, waarvan de meeste niet zo gesteld zijn op mensen die zich niet houden aan hun toch wel wat afwijkende normen.

14 augustus

The Walking Dead: The Final Season – Episode 1 (pc, PS4, XOne)

De eerste episode uit het allerlaatste The Walking Dead-seizoen verschijnt op 14 augustus. Ditmaal worden er slechts vier verhalen geschreven en hoewel er een Switch-versie komt, zal die pas later beschikbaar zijn. Clementine tracht een verlaten school in een nieuwe thuis om te toveren. Terwijl ze constant moet opletten dat AJ niets overkomt, probeert de jongedame een echte leider te worden. Zo kan ze een community stichten ver weg van alle zombies en vijandige mensen.

World of Warcraft: Battle for Azeroth (pc)

De zevende uitbreiding voor World of Warcraft, de meest succesvolle MMORPG aller tijden, ligt op 14 augustus in de winkelrekken. De prepatch draait al op volle toeren, maar vanaf dan ontspoort het conflict tussen Horde en Alliance volledig. Eerstgenoemde factie heeft de boom in Teldrassil in de fik gestoken, de Alliance hebben gereageerd door The Undercity te vernietigen … Dat komt nooit meer goed. Ditmaal geen bekende antagonist, want de focus ligt op een oorlog die vele jaren zal duren. Wie trekt aan het langste eind: de rotte Sylvanas of toch koning Anduin Wrynn?

21 augustus

Guacamelee! 2 (pc, PS4)

In Guacamelee! 2 keer je terug naar de kleurrijke Mexicaanse setting uit het eerste spel. Luchador Juan Aguacate keert terug voor knettergekke actie die zich op handgetekende achtergronden zal plaatsvinden. Met nieuwe schurken, gekende vijanden en de coolste worstelmoves uit de 'lucha libre'-sport zal het hard tegen hard zijn.

Shenmue + Shenmue II (pc, PS4, XOne)

In afwachting van het derde spel in de reeks kan je vanaf 21 augustus opnieuw met Shenmue 1 en 2 aan de slag. We mogen betere resoluties, modernere besturingsmogelijkheden en een pak grafische opties verwachten. Ook de interface wordt gepimpt, maar je zal de mogelijkheid krijgen om de traditionele, oudere versie van de game in een opgesmukt jasje te spelen. Zo wil SEGA de originele spelletjes eren. Zelfs de Japanse voice-overs zitten erin, al kan je ook voor de Engelse stemmen kiezen. In Shenmue kruip je in de huid van Ryo Hazuki, die wraak zoekt voor zijn vaders dood. Tijdens zijn zoektocht botst hij op geheimen gelinkt aan een lang vergeten artefact: The Dragon Mirror. Met real-time open werelden, een dag- en nachtcyclus en variërende weersomstandigheden zijn dit pareltjes die nooit vergeten mogen worden.

24 augustus

F1 2018 (pc, PS4, XOne)

Codemasters mag tien kaarsjes uitblazen, want F1 2018 wordt de tiende game binnen de Formula One-spellenreeks die ze al jarenlang ontwikkelen. Ook dit jaar krijgen we een echte weerspiegeling van de racecompetitie voorgeschoteld: 21 circuits, 20 racers en 10 teams, allemaal de officiële die we vanop televisie kennen. De ingewikkelde ontwikkelcyclus van je auto, in de vorige game geïntroduceerd, wordt versimpeld zodat spelers het eindproduct bereiken zonder vroegtijdig af te haken. Met het Circuit Paul Ricard (Frankrijk) maakt één circuit haar intrede, Hockenheim keert terug en Sepang International verdwijnt van de kalender.

28 augustus

Monster Hunter Generations Ultimate (Switch)

Generations introduceerde twee jaar geleden speciale aanvallen, extra vechtstijlen en de mogelijkheid om met Felynes te spelen. Dat was op Nintendo’s 3DS-handheld, en nu komt het spel onder de noemer ‘Ultimate’ naar de Switch. Je moet, zoals de traditie voorschrijft, op zoek naar zeldzame en couranter voorkomende monsters om er informatie over in te winnen. Gaandeweg vind je upgrades voor uitrustingsonderdelen en wapens om uiteindelijk quasi onoverwinbaar te worden.

Strange Brigade (pc, PS4, XOne)

Het afknallen van mythologische wezens staat centraal in deze third-person shooter. Je kruipt in de huid van een avonturier uit de jaren ’30 en samen met maximum drie andere spelers neem je het op tegen mummies, gigantische schorpioenen en minotaurussen. Door puzzels op te lossen zal je nieuwe elementen voor je amulet vinden en het is de bedoeling om zoveel mogelijk schatten bloot te leggen.

Yakuza Kiwami 2 (PS4)

SEGA brengt ons eind augustus een remake van Yakuza 2. Net zoals het eerste spel krijgt ook de sequel een 'Kiwami'-remake, waarbij dezelfde Dragon-engine van Yakuza 6 wordt gebruikt. Dit actie-avonturenspel wordt vanuit een third-person perspectief gespeeld en brengt je naar een open wereld waarin ex-Yakuza Kazuma Kiryu zijn afwezigheid onderbreekt om de moord op Fifth Chairman Yukio Terada moet wreken.

30 augustus

Pro Evolution Soccer 2019 (pc, PS4, XOne)

Toch een heel klein beetje slecht nieuws voor PES 2019; een beetje veel zelfs. EA Sports kocht de Champions League- en Europea League-licenties op, nadat die tien jaar lang Konami’s exclusieve eigendom waren geweest. Toch zullen er acht officiële competities inclusief logo’s, truitjes en spelersnamen, aanwezig zijn. Dat zijn de hoogste klassen uit Frankrijk, Denemarken, Portugal, België, Zwitserland, Schotland, Argentinië en Rusland. Die laatste competitie kan je zelfs niet in FIFA beleven. Het transferluik werd in deze editie onder handen genomen; het wordt moeilijker om een speler te overtuigen indien hij het gevoel heeft dat er bij jouw team weinig te rapen is. Een begroting uittellen zal ook belangrijker worden en met elf nieuwe puntje in het spelersoverzicht kan je deze onderling nog beter vergelijken.

31 augustus

Divinity: Original Sin 2: Definitive Edition (PS4, XOne)

We moeten als Belg onze trots voor Larian Studios niet onder stoelen of banken steken. De Gentse ontwikkelstudio heeft vier Divinity-titels in haar catalogus en de allernieuwste, Original Sin II, werd alweer een wereldwijd succes. Zelfs wanneer je het spel zonder vrienden speelt, breidt je party zich gestaag uit tot je met z’n vieren in Rivellon ronddoolt. Voor, tijdens en na gevechten kan je alle aanwezige groepsleden vrij positioneren, ver uit elkaar plaatsen, waardoor er tactisch legio mogelijkheden zijn om opponenten te slim af te zijn. Vanaf 31 augustus kunnen Xbox One- en PlayStation 4-gamers ermee aan de slag. De Definitive Edition, de ondertitel van de consoleversie, krijg een party inventory system, een verbeterde Journal, nieuwe tutorial, aangepaste PvP en een Story Mode-moeilijkheidsgraad.