De gamereleases van april 2019

vr 29/03/2019
Michael
0 reacties

In een maand die voor de schoolgaande jeugd door een deugddoende lentevakantie wordt opgevrolijkt, hopen we altijd op een extra inspanning van game-ontwikkelaars en uitgeverijen om hun beste beentje voor te zetten. Benieuwd of dat gelukt is? Hieronder de releases voor de maand april.

2 april

Darksiders Warmastered Edition (Switch)

Misleid door de krachten van het kwaad, die de wereld voortijdig tot een einde willen brengen, wordt War – de eerste Ruiter van de Apocalyps – ervan beschuldigd de heilige wet gebroken te hebben door een oorlog tussen Hemel en Hel aan te sporen. In het bloedbad dat volgde versloegen de demonische krijgsmachten de goddelijke gastheren en eisten ze de Aarde op.

 

9 april

Phoenix Wright: Ace Attorney Trilogy  (pc, PS4, XOne, Switch)

Deze trilogie verscheen in 2014 op Nintendo's 3DS-handheld. Na veel jaren geduld oefenen, kan je nu op alle hedendaagse platforms de avonturen van de legendarische advocaat beleven. In Phoenix Wright: Ace Attorney Trilogy krijgen we met Ace Attorney, Ace Attorey: Justice For All en Ace Attorney: Trials and Tribulations de eerste drie spelletjes voorgeschoteld. De compilatie bevat grafische updates vergelijking met de HD-remaster voor iOS/Android, en stereoscopische 3D-ondersteuning.

 

Shovel Knight Showdown (pc, PS4, XOne, Switch)

Ken je de personages al uit het 2D side-scrolling-spel Shovel Knight? Je zal ze alleszins snel leren kennen, want met Shovel Knight Showdown nemen alle gekende en minder bekende figuranten uit het spel het tegen elkaar op. Maximum vier vechters knokken in 100 % lokale multiplayer-duels, of gewoon online natuurlijk. Er wordt ook een verhaalmodus toegevoegd en dankzij de gekende controls, voorwerpen en mechanics zal het voor kenners van de reeks een warm weerzien worden. Shovel Knight himself is één van de zestien personages die van de partij zijn.

 

Zanki Zero: Last Beginning (pc, PS4)

De Aarde is vernietigd. Hoewel het onwaarschijnlijk klinkt, zijn er acht overlevende mensen. Doorheen acht hoofdstukken ontmoet je elk van hen en verplaats je jezelf in hun schoenen om trachten te overleven. Dat wordt bemoeilijkt door tegenstanders waaronder dieren, die je moet doden om materialen bij elkaar te schrapen. Enkel zo wordt je eigen dood een minder realistisch einde. De Europese versie komt met een 'Difficulty I'-modus, zodat je je op het verhaal en de puzzels kan focussen indien gewenst, want in het Oosten werd de game als zijnde erg moeilijk onthaald.

 

11 april

Earth Defense Force: Iron Rain (PS4)

Deze game, van Japanse makelij, werd tijdens de Tokyo Game Show 2017 aangekondigd. Anderhalf jaar later krijgen we een eindresultaat in de trend van Earth Defense Force: Insect Armageddon, waarbij het westerse publiek centraal wordt geplaatst en alle originele assets de vuilbak werden in gekieperd. Wat overblijft is een futuristisch videospel waarin de Aarde anno 2028 door een buitenaards monster, The Aggressor, wordt aangevallen. Een 1km lang ruimtetuig laat miljoenen insecten op ons neerdalen en die situatie mag jij oplossen. Succes!

 

12 april

Nintendo Labo VR Kit (Switch)

Na Variety, Robot en Vehicle Kit, de twee originele Nintendo Labo-pakketten, kwam uitvinder Nintendo in september vorig jaar met de Vehicle Kit. Dat was de eerste toevoeging voor de knutselmagie die je Switch kon verrijken, en nu gaat het bedrijf nog een grote stap verder. De VR Kit brengt een Google Cardboard-achtige VR-ervaring richting Labo/Switch. Dankzij vijf attachments (goggles, blaster, bird, elephant, space viewer) kan je van allerlei virtual reality-ervaringen proeven.

 

16 april

Anno 1800 (pc)

Anno 1800 is het zevende spel in Ubisofts Anno-franchise en een opvolger voor Anno 2205. Voor het eerst in lang keren we terug naar het verleden, want de game speelt zich in de negentiende eeuw af. De Industriële Revolutie komt langzaam op gang en jij kan die vanop de eerste rij meemaken in de Story Campaign, Sandbox-modus of multiplayer-optie.

 

FINAL FANTASY X/X-2 HD Remaster (XOne, Switch)

FINAL FANTASY X vertelt het verhaal van Tidus, een blitzball-ster die de jonge, mooie bezweerder Yuna vergezelt op haar missie om de wereld van Spira te behoeden voor een oneindige cyclus van verwoesting, die wordt veroorzaakt door de kolossale dreiging "Sin".

FINAL FANTASY X-2 keert terug naar de wereld van Spira, waar High Summoner Yuna met haar bondgenoten Rikku en Paine de mysteries ontrafelt achter de boodschappen in de bollen waarop ze jaagt, niet wetende dat de antwoorden die ze zoekt alles kunnen veranderen.

Dat deze Remaster je bekend in de oren klinkt, is overigens normaal. Hij verscheen reeds vier jaar geleden op PS3, PS4 en PS Vita.

 

World War Z (pc, PS4, XOne)

World War Z is een co-op third-person shooter gebaseerd op de gelijknamige film die in 2013 de cinemazalen veroverde. De focus ligt op coöperatief zombies afknallen, maar daarbij hoort ook een vleugje tactiek in de vorm van verdedigende vallen. Je trekt naar New York, Jeruzalem en Moskou, want de waggelende zombies zijn overal.

 

18 april

Cuphead (Switch)

De game zal precies even soepel draaien als op andere platformen met een framerate van 60 FPS. In de draagbare modus zal de resolutie 720p zijn, terwijl het in de docked modus 1080p wordt. Een interessante toevoeging voor de Switch-versie is het feit dat je in de draagbare modus ook met Joy Cons de multiplayer kan uittesten met een vriend. Cuphead komt op 18 april naar de Nintendo Switch, een zevental maanden na de pc- en Xbox One-releases dus.

 

23 april

Dragon’s Dogma: Dark Arisen (Switch)

Capcom gunt Switch-liefhebbers alweer een topspel: vanaf 23 april ligt Dragon's Dogma: Dark Arisen voor Nintendo's mooiste in de winkelrekken. Voor net geen € 30 krijg je het volledige, originele openwereld RPG-spel inclusief alle bestaande downloadable content. Je kan uit negen verschillende classes kiezen en met maximum drie AI-gestuurde metgezellen op pad gaan. De originele release dateert ondertussen uit 2012, maar Dragon's Dogma is een spel dat verder moet en zal leven.

 

Mortal Kombat 11 (pc, PS4, XONe)

Mortal Kombat 11 verdiept en personaliseert de ervaring zoals nooit tevoren, met een geheel nieuw Custom Character Variation-systeem waarmee spelers de creatieve controle hebben over het bouwen van aangepaste versies van de personagelijst. Daarnaast introduceert het spel ook een nieuw filmisch verhaal dat voortborduurt op de epische saga die inmiddels zijn 25e jaar ingaat. De Switch-release volgt overigens op 10 mei.

 

25 april

Imperator: Rome (pc)

Paradox Interactive organiseert jaarlijks haar eigen conventie en tijdens PDXCon 2018 werd met Imperator: Rome een nieuw spel aangekondigd. Daarin wordt de geschiedenis niet tot op de letter gevolgd, want we trekken naar het oude Rome dat er lichtjes anders uitziet. Wat als Alexanders rijk door één persoon werd geregeerd? Wat als Italië niet werd verenigd ten tijde van de Romeinen? Wat als Caesar nooit zou hebben geleefd? Hoe zouden de kaarten dan vandaag op tafel liggen? Dat mag je allemaal zelf ontdekken in dit grand strategy-spel.

 

26 april

Days Gone (PS4)

Voormalig outlaw-biker Deacon St. John is een zwerver, een premiejager en een schim van wat ooit de menselijke beschaving was. St. John moet overleven in een wereld die is verwoest door een wereldwijde pandemie. Hij mijdt de 'veilige' kampen die door de weinige overlevenden zijn opgezet en waagt zijn kansen op de gevaarlijke wegen. Days Gone speelt zich af in een gehavende, vulkanische omgeving in het noordwesten van de VS, waar je constant wordt bedreigt door menselijke monsters, die bekend staan als Freakers. Vecht je een weg door het troosteloze landschap, op zoek naar levensmiddelen, voorraden... en een reden om te blijven rijden.

 

Super Meat Boy Forever (pc, PS4, XOne, Switch, mobile)

Oorspronkelijk werd Super Meat Boy Forever als mobile-only spel ontwikkeld. Team Meat merkte echter vrij snel dat hun motivatie en ideeën meer mogelijkheden hadden, en zo kwam dit nieuwe Super Meat Boy-spel op de releaselijst voor alle platforms terecht. Met willekeurig gegenereerde levels breidt de sequel verder aan de uitdagende gameplay uit het eerste spel. Dezelfde antagonist, Dr. Fetus, is eveneens van de partij.