De coolste Halloween-events op een rijtje

Skeletten, snoepjes en pompoenen in overvloed

ma 28/10/2019
Michael
0 reacties

We kunnen niet langer beweren dat Halloween een typisch Amerikaanse aangelegenheid is. Trick or treat, een vervroegde versie van Nieuwjaarszingen, is goed ingeburgerd en griezelige feestjes, sierlijke pompoenen en allerlei prularia duiken vaker op dan ooit tevoren. Ook in videogames wordt de onofficiële feestdag in de bloemetjes gezet; hieronder een heel aantal events waarbij het al eens iets wat meer griezelig mag zijn.

Borderlands 3

24 oktober – 5 december

Bloody Harvest is het allereerste tijdelijke event voor Borderlands 3, en het griezelige evenement heeft talloze nieuwigheden in de aanbieding: creepy snoodaards, een Terror-vechtmechanisme, een ongezien legendarisch wapen en een coole baas die naar de naam Captain Haunt luistert. De beloningen die je kan opstrijken, zijn louter cosmetisch, maar misschien net daarom het najagen waard.

Hitman 2

22 oktober (permanent)

IO Interactive voegt een Escalation Contract met een serieus Halloween-geurtje toe, dat permanent beschikbaar zal blijven. Je vertrekt op reis richting Nieuw-Zeeland om in Hawke’s Bay waar skeletten, pompoenen en kraaien in overvloed zijn opgedoken. Je kan permanent de tactische wetsuit en Bat Shuriken verdienen, indien je het gratis startpakket voor de game downloadt, aangezien de exotische locatie daaraan gelinkt is.

For Honor

Tot en met 1 november

Strakke deadline bij Ubisoft. For Honors Fangs of the Otherworld-evenement is slechts tot Allerheiligen beschikbaar en tovert Dominion om in een tijdelijke Spooky Slashers-spelmodus. Je wordt met willekeurige loot overspoeld telkens je een game afrondt, en zo kan je je Heroes uitdossen met slechts zeer tijdelijk beschikbare items.

Apex Legends

Tot en met 5 november

EA voorziet enkele tijdelijke opties in hun MOBA-game Apex Legends. Voor mij springt daar de solomodus Shadowfall tussenuit. Je mag sterven, en transformeert vervolgens in een tijdelijke geestversie van jezelf. De Shadow Squad heeft geen wapens, maar kunnen extra snel bewegen en verder springen. Je kan onder meer skins, badges en een music pack vrijspelen.

Rocket League

14 oktober – 11 november

Haunted Hallows keert ook dit jaar terug. Je speelt in deze periode niet enkel tegen een vijandig team, de Mind Flayer (Stranger Things) is ook van de partij om jouw team een moeilijke avond te bezorgen. Als je toch van de Farmstead kan ontsnappen, verdien je een Candy Corn die in de eventwinkel kan worden gespendeerd.

ARK “FEAR EVOLVED 3”

22 oktober – 5 november

Fear Evolved 3 is een Halloweensgebeurtenis in ARK: Survival Evolved waarbij supply drops plots het uiterlijk van snoepjes aannemen. Hier en daar verschijnen er ook graftombes uit het niets en pompoenen zijn er ook in overvloed. Wie zin heeft om cosmetisch een heel jaar anderen aan het griezelen te brengen, kan met een Jack O’ Lantern Mask, griezelige emotes en andere beloningen enkele coole rewards najagen.

Gears 5

Tot 5 november

Zin om met een hoop Gears 5-spelers met pompenhoofden elkaar af te knallen, en terwijl nog kans te maken op een unieke skin? Dan moet je voor 5 november proberen 13 wedstrijdjes van de tijdelijke gamemodus Pumpkin Ball te spelen. Enkel zo verdien je Frankenstein’s Imago-skin, die daarna op geen enkel andere manier beschikbaar zal zijn.

Tom Clancy’s Rainbow Six Siege

23 oktober – 6 november

Ga je mee in de duisternis, of trek je ten strijde tegen de slechteriken? In het Doktor’s Curse-event krijg je de keuze, om vervolgens in 5v5-gevechten uit te vechten wie nu echt de ‘besten’ zijn. De spelmap Theme Park wordt in een Frankenstein-kleedje gestoken, de Exterminators nemen op het op tegen de Monsters. De Doktor’s Curse-collectie introduceert nieuwe skins voor zeven Operators, waaronder Smoke en Kapkan.

Overwatch

15 oktober – 4 november

Overwatch-events gaan hand in hand met een resem nieuwe, tijdelijk beschikbare skins en ook voor het Halloween Terror-evenement klopt die stelling. De co-op brawl-modus Junkenstein’s Revenge keert terug, en elke week van het event kan je andere beloningen verdienen. Op de officiële website kan je alle skins bekijken, en dat zijn er echt heel erg veel. Succes!

Destiny 2

29 oktober – 19 november

Het Festival of the Lost begint vrij laat, maar loopt ook tot 19 november. Door genoeg Candy te verzamelen, kan je grab bags kopen en uiteindelijk zelfs een Masterworked-uitvoering van de Werewolf Rifle. Daarnaast kan je opnieuw proberen om in vijftien minuten zo diep mogelijk in het Haunted Forest te geraken, en dat labyrint is er niet makkelijker op geworden. Via Chocolate Strange Coins kan je uiteraard ook maskers kopen, met onder meer Eris Morn als één van de cosmetische beloningen.

Fallout 76

29 oktober – 5 november

Mischief Night begint ook pas op 29 oktober en loopt tot en met 5 november. Enkel wie durft om alle Halloween-getinte opdrachten tot een goed einde te brengen, zal uiteindelijk de coolste kostuums kunnen dragen.

Sea of Thieves

16 oktober – 13 november

Elke maand voegen de ontwikkelaars achter Sea of Thieves nieuwigheden toe aan het spel. Ditmaal mochten we uiteraard Halloween-getinte aanpassingen verwachten, al blijft de spelmodus Fort of the Damned permanent beschikbaar. Door tegenstanders te mollen kan je sporadisch zeldzame schedels vinden en uiteindelijk trigger je zo een groots evenement met een baas die je moet verslaan. De rode markering op de map is voor iedereen zichtbaar zodat je allemaal samen het slechte kan bestrijden. Uiteindelijk verdien je twee nieuwe pets, Skeleton Cockatoo en Skeleton Marmoset, en cosmetische upgrades voor je schip.

World of Warcraft

18 oktober – 1 november

Blizzard heeft in World of Warcraft voor elke IRL-festiviteit wel een in-game equivalent. Daar geven ze echter hun eigen verhaal aan, want Hallow’s End draait eigenlijk rond de Forsaken, die zich van de Scourge hebben afgesplitst. Je kan in quasi elke herberg Trick or Treat doen en de opgespaarde snoepjes kan je voor pets, toys en andere beloningen inruilen. De Headless Horseman is nog steeds van de partij en voor zij die de vorige jaren pech hebben gehad: good luck om z’n mount aan je collectie toe te voegen!

Dit is uiteraard maar het topje van de ijsberg, want elke zichzelf respecterende ontwikkelstudio probeert z’n videospel bij Halloween – en andere seizoensgebonden festiviteiten – opnieuw op de kaart te zetten. Geniet vooral van de sfeer, want het blijft een leuke periode, met de vallende bladeren, opkomende duisternis en creepy verrassingen.