Call of Duty: WWII - Resistance DLC-pack 1

De nieuwe content onder de loep

ma 19/02/2018
Joeri
0 reacties

Downloadbare content is er al jarenlang in alle formaten en tegen elke denkbare prijs. De ene ontwikkelaar houdt het bij gratis content, terwijl andere ontwikkelaars kiezen voor een Season Pass boordevol nieuwe content. Nog andere zweren bij het pay-to-win model, waardoor je voor zowat elke handeling je spaarvarken moet lastigvallen. De Call of Duty-franchise doet het al jaren met een Season Pass. Daarin vind je deze keer, verspreid over diverse pakketten DLC, diverse multiplayermaps, maar er wordt ook nieuwe content voor de Zombie- én War-modus gelost. Een heleboel nieuwe content dus!

Activision lanceerde eind vorige maand de eerste uitgebreide set downloadbare content voor hun nieuwste Call of Duty-iteratie. Zoals iedereen ondertussen wel weet, vindt die opnieuw plaats in de historische tijdlijn van de Tweede Wereldoorlog. Na een sterke single player-campagne wordt er voor Call of Duty: WWII nu nieuwe multiplayercontent gelost over de drie modi heen. Ik maakte het online strijdveld onveilig, ging opnieuw voluit voor de opdrachten in de War-modus en ging nogmaals zombies te lijf. Allemaal content van het The Resistance DLC-pack 1.

De multiplayermaps onder de loep

Het is ondertussen een gewoonte: PlayStation 4-eigenaars kunnen als eerste aan de slag met de downloadbare content die Activision voorziet voor hun first-person shooter. Xbox One- en pc-gamers moeten zoals gewoonlijk een maand wachten. Niets nieuws onder de zon, want ook bij de Destiny-reeks gebruikt Activision hetzelfde systeem. Soit, de downloadbare content dus. Laat mij starten met de drie extra multiplayermaps die sinds 30 januari speelbaar zijn: Occupation, Anthropoid en Valkyrie. Drie compleet verschillende maps in drie verschillende landen waarin iedereen nieuwe tactieken kan toepassen. En ook de grootte is telkens weer anders, zodat spelers misschien opnieuw een andere favoriete map krijgen.

Occupation is een oude bekende, want wie eerdere Call of Duty-games speelde, zal deze map ongetwijfeld herkennen. Het is namelijk een remake van de Resistance-map uit Call of Duty: Modern Warfare 3. De diverse winkeltjes uit de Parijse stad zorgen ervoor dat je vuurgevechten op kleine afstand kunt uitvoeren, terwijl de lange zijstraten ideaal zijn voor de soldaten die graag door hun snipervizier kijken. In Anthropoid reis je voor even naar Tsjechië, want Praag ligt daar zwaar onder vuur. In een door een rivier gescheiden map voer je op zowel dichte als lange afstand oorlog. Deze map is gebaseerd op Operatie Anthropoid, waarin een Duitse officier om het leven werd gebracht door een bijna perfect uitgevoerde moordaanslag. Als laatste kan je ook aan de slag in een middelgrote map met de naam Valkyrie. Je wordt in bossen gedropt in Oost-Pruisen en hoewel een pak bomen voor beschutting zorgen, zorgen de vele uitkijkposten en vaste machinegeweren voor een hoop gevaar.

Ook nieuwe content voor War-modus en Zombies

Een van de leukste modi in Call of Duty: WWII vind ik de War-modus. Daarin moet je, terwijl de tegenstander je onder vuur neemt en jij hetzelfde doet, diverse opdrachten uitvoeren. Zo moet je sinds de release bruggen bouwen, bunkers opblazen of tanks begeleiden terwijl de tegenstanders er alles aan doen om je dat te beletten. In de nieuwe Operation Intercept wordt de War-modus verder uitgebreid. Vlakbij het Franse St. Lo word je in een reddingsmissie gedropt waarin verzetsstrijders op een trein worden gezet. Aan de geallieerden om die verzetsstrijders te bevrijden om nadien communicatieapparatuur te vernietigen en de trein tegen te houden. De Duitse strijders moeten er uiteraard voor zorgen dat de geallieerden niet in hun opzet slagen. 

Als laatste is er ook een nieuwe map voor de Zombie-modus. Iedereen weet ondertussen dat ik niet echt een grote fan ben van alles wat met rottend vlees te maken heeft, maar de Zombie-modus uit Call of Duty: WWII kan ik best smaken doordat het weinig met horror te maken heeft. Ook The Darkest Shore valt daardoor goed in de smaak. Zo dien je in deze nieuwe content in een in een dikke mist gehuld eiland duistere geheimen te achterhalen die er verborgen zijn. Het kwartet Jefferson, Drostan, Olivia en Marie doen hun uiterste best nadat ze vernemen dat dokter Straub op dat eiland aanwezig zou zijn. En uiteraard wachten diverse hordes ondood gespuis je weer op. Nu maar hopen dat je met je strijdmakkers levend van dat eiland geraakt.

Met het eerste pakket aan downloadbare content werd al een pak nieuwigheden gelost. Niet enkel zij die enkel de 'normale' multiplayermodi onder handen nemen worden in de watten gelegd, ook de fans van de War-modus en gamers die graag zombies tegen het lijf lopen, krijgen nieuwe content. De nieuwe maps voegen drie compleet nieuwe ervaringen toe, terwijl je een ander soort opdrachten tracht te voltooien in de War-modus. Hetzelfde geldt voor The Darkest Shore. Een gamechanger wordt The Resistande DLC-pack 1 niet, maar het is alleszins een mooie toevoeging.