Ben jij een Game of Thrones-fan?

Dan zijn deze videogames spek voor je bek!

vr 14/07/2017
Michael
0 reacties

De Game of Thrones-televisiehype greep ons begin 2011 beet en meer dan zes jaar later wachten we nu met z’n allen nagelbijtend op het zevende seizoen. Dat wordt zondag op gang getrapt, en hoewel iedereen natuurlijk aftelt naar dat uurtje puur genot, is het ook mogelijk om soortgelijke avonturen zelf te beleven. Vele videogames focussen zich op draken, fantasie en een tikkeltje naakt; wij dompelen je onder in dé games die jou als Game of Thrones-fan zullen interesseren.

Heb je al geprobeerd de boeken van George R.R. Martin te lezen? Aanvankelijk overdondert hij je met tientallen personages, de verschillende families, dozijnen regio’s en ontelbaar veel plaatsnamen, maar eenmaal je vertrokken bent kan je de dikke romans vrij eenvoudig verteren. Een soortgelijk verhaal vind je terug bij The Elders Scrolls V: Skyrim, Bethesda’s gigantisch rollenspel waarin je je makkelijk honderden uren kan verdiepen. Dat is bovendien niet de enige gelijkenis, want in-game kan je met honderden personages kennismaken, gigantisch veel vierkante kilometers verkennen en gigantische monsters overwinnen. Rara welk typische snoodaards je regelmatig tegen het lijf loopt? Draken, juist ja.

De draken keren terug … In Skyrim!

Skyrim is de vijfde iteratie binnen de Elder Scrolls-franchise en de gebeurtenissen spelen zich tweehonderd jaar na het plot uit Oblivion af. Ondanks de link tussen de onderdelen binnen deze spellenreeks, is het niet nodig elk spel te hebben gespeeld om narratief te kunnen volgen. De koning van Skyrim is gedood, de wereld is in tweeën verdeeld en de profetie in verband met de terugkeer van de draken lijkt uit te komen. Interessant genoeg om middenin te duiken? The Elder Scrolls: Skyrim lanceerde op 11 november 2011 en ondertussen verschenen er al verschillende uitbreidingen. Je kan gelukkig een Remastered-versie van de game kopen. Deze verscheen in oktober vorig jaar en huisvest betere graphics en bevat meteen ook alle DLC’s. Dat totaalpakket kost je slechts 40 euro op Steam of 30 euro in de PlayStation Store (een tijdelijke promotie dames en heren die geldt tot zondagnacht, om seizoen 7 van de serie in de bloemetjes te zetten). Via Xbox Live betaal je de volle pot van € 60.

Uiteindelijk is dat erg weinig geld voor zo’n uitgebreid spel. Het aantal gameplayuren dat je hierin investeert, zou je heel wat meer kosten moest je die over verschillende games verspreiden. Uiteraard spelen de Dovan (in-game vertaling van het woord ‘draak’) een belangrijke rol in de game. Ooit was het drakenras zo wijdverspreid en gerespecteerd; ze hadden zelfs hun eigen taal en begrepen ook andere dialecten. Hun eigen uitspraak wordt gebruikt voor krachtige magie zoals Thu’um, maar jammer genoeg verdwenen ze tot 4E 201. Tamriel zonder draken is als een café zonder bier, en ten tijde van de gebeurtenissen uit Skyrim keren ze dus terug. Alduin alias The World Eater fungeert als belangrijkste antagonist uit het hoofdverhaal. Of hij even badass is als de vuurspuwende vrienden van Daenerys Targaryen? Dat zoek je zelf maar uit!

Meer zin in bloot?

Een IP met evenveel fantasie, draken en geschiedenis luistert naar de naam Dragon Age. Al sinds 2009 ontwikkelt BioWare met tijd en stond een nieuwe entry voor EA en de meest recente titel, Inquisition, werd door de wereldwijde gamingrecensenten gelauwerd. Onder andere de epische verhaallijn waarin je als speler heel wat te zeggen hebt, overtuigde critici om regelmatig perfecte of op z’n minst heel hoge scores toe te kennen. Als Game Of Thrones-aanhanger ben je natuurlijk op zoek naar draken en seks; hoe toevallig dat Dragon Age: Inquisition beide elementen aan boord heeft!

Laten we meteen met de deur in huis vallen: de hoofdrolspeler, en dat ben jij, kan ongeacht het ras dat je hebt gekozen een romance najagen .Trouwens zit er jammer genoeg niet in aangezien Thedas in oorlog is en er dus geen tijd is voor feestelijke aangelegenheden, maar sporadisch tussen de lakens duiken behoort wel tot de mogelijkheden. Beginnen die je met te flirten en als de band sterker wordt, komen de hormonen in actie. Eenmaal je een relatie bent aangegaan, ben je echter voor altijd aan die ene persoon verbonden, dus goed controleren welk vlees er op de markt is, is de boodschap. Je kan er wel voor kiezen iemand te dumpen, maar die vertrouwensband is dan voor eeuwig en altijd naar de vaantjes. Eenmaal gekozen is het tetjes bloot, maar om eerlijk te zijn bevinden de naaktscènes uit The Witcher 3 zich nog op een heel ander niveau.

Jon Snow knows nothing

Wie dus ten volle van het digitale naakt wil genieten, haalt best meteen en zonder twijfelen The Witcher 3: Wild Hunt in huis. Dan bezit je ook meteen een van de beste RPG’s aller tijden, want CD Projekt REDs concluderend Witcher-spel is buitengewoon goed. Geralt of Rivia jaagt na al die jaren nog steeds op monsters en gebruikt daarvoor twee zwaarden: een stalen exemplaar om zowat iedereen te mollen die zijn pat kruist, en een zilveren versie om echte monsters aan te rijgen. De games zijn, net zoals Game of Thrones, op een boekenreeks gebaseerd. Andrzej Sapkowski is niet van de bekendste, alleszins niet in onze contreien, maar als je dit spel hebt gespeeld zal je gegarandeerd richting bibliotheek of boekenwinkel trekken om zijn werk eens onder de loep te nemen. Onthoud vooral dat dit spel gaming anno 2017 definieert en eveneens een zeker Game of Thrones-gevoel zal opwekken.

Afsluiten doen we met een klassiek binnenpretje. Jon Snow wist natuurlijk van niets dat zijn acteur een videogamerol op zich zou nemen, maar toch gebeurde het. Kit Harrington duikt namelijk op in Call of Duty: Infinite Warfare, waar de dertigjarige acteur zelfs in de hoofdrol kruipt. Althans, dat is zo in negatieve zin, want Admiral Salen Kotch is de leider van het Settlement Defense Front. Hij zal er de vrouwenharten niet sneller hebben door laten slaan, maar wij vonden het alleszins cool om tegen zo’n iconisch personage te vechten.

Game of Thrones Season 7 gaat zondagavond in de Verenigde Staten van start. Het is het voorlaatste seizoen van de serie, want seizoen 8 zal de verfilming van Martins boeken concluderen. Ben je op zoek naar videogames die enigszins op deze fantasiewereld lijken? Bovenstaand artikel lijst onder andere The Elder Scrolls V: Skyrim en Dragon Age: Inquisition op als kanshebbers om jouw vrije tijd te verdienen. Je kan Seizoen 7 van Game of Thrones volgen via Play More van Telenet, dit gelijktijdig met de USA. Zo hoef je geen seconde te missen en hoef je geen angst te hebben voor spoilers.