The Awesome Adventures of Captain Spirit

Een uit de kluiten gewassen teaser

za 30/06/2018
Ard
0 reacties

Een uit de kluiten gewassen teaser. Zo kun je deze The Awesome Adventures of Captain Spirit het best omschrijven. Een twee uur durende aflevering neemt ons mee naar het leven van de negenjarige Chris. De jongen vertoeft in een afgelegen bungalow ergens in een erg besneeuwd plekje in Amerika samen met zijn vader. Hoewel het niet echt over een demo gaat, beschouw ik deze The Awesome Adventures of Captain Spirit toch als een voorsmaakje voor wat ons in Life is Strange 2 te wachten staat.

Doorheen deze episode is de bungalow en het kleine achtertuintje de volledige setting die ik te zien krijg. Desondanks werd de demo zodanig ontworpen dat er gedurende twee uur meer dan voldoende te beleven is. Voeg daarbij een flinke portie fantasie die van Chris een echte superheld (Captain Spirit) maakt, en je verkrijgt een wereldje waarin niets is wat het lijkt. Verwacht geen keiharde actie, moeilijke puzzels, maar eerder een subtiele verkenningsgame waarbij je het huis afpluist naar superheldattributen en hints naar Life is Strange 2.

Power Bear is ook een superheld die Captain Spirit vervoegt.

Onion cutting ninjas

Het verhaal van Chris gaat echter iets verder. De jongen verloor namelijk kort geleden zijn moeder en probeert als Captain Spirit het verlies op zijn manier te verwerken. De vader van de jongen heeft het ook moeilijk, maar probeert zijn problemen op te lossen met alcohol met alle gevolgen van dien. De band tussen vader en zoon is er één die jammer genoeg ook in de realiteit voorkomt en handelt dan ook alle aspecten af; gaande van de bezorgde buurvrouw tot het ‘ik ben van de trap gevallen’-excuus.

Het alter ego van Chris, Captain Spirit, weet hoe dan ook het beste uit de benarde situatie te halen. Zo beschikken we tijdens de teasergame over een briefje met daarop een aantal superheld-objectieven die ik tot een goed einde kan brengen alvorens vader uit zijn roes te wekken en de game te beëindigen. Zo moet ik de waterboiler zien aan te leggen in een donkere ruimte, waarbij Chris weigert de deur te openen zonder zijn superheldencape. Een andere opdracht is bijvoorbeeld een schatkaart zoeken en ons zo een weg zien te banen door de ondergrondse tunnels in de achtertuin die eigenlijk simpelweg enkele grote buizen zijn.

Het wordt even emotioneel in het ouderlijke bed.

Leuk tussendoortje

The Awesome Adventures of Captain Spirit is een leuk tussendoortje maar absoluut geen hoogvlieger. Zo is de game grafisch geen topper en is het verhaal véél te kort. Hoe dan ook brengt het veel te korte verhaal toch wel iets teweeg. Een grote bijdrage wordt daarbij geleverd door een subtiele soundtrack die mij ‘right in the feels’ weet te raken. Al bij al ben ik te vinden voor de alternatieve teasertrailer, geef mij maar meer van dergelijke proevertjes! The Awesome Adventures of Captain Spirit is nu gratis te downloaden voor PlayStation 4, Xbox One en pc.