Assassin’s Creed Odyssey: Legacy of the First Blade – Episode 2: Shadow Heritage

"Niet zo sterk als Episode 1"

ma 14/01/2019
Praga
0 reacties

Ook genoten van de eerste episode van Odyssey: Legacy of the First Blade – Episode 1: Hunted? Top, dan ben je helemaal klaar om aan de slag te gaan met Episode 2, genaamd Shadow Heritage. Ik mocht de DCL al helemaal doorspelen op het Belgische kantoor van Ubisoft.

Na hun avonturen in Makedonia, en de dodelijke confrontatie met de Huntsman, zoeken Darius, Neema en Alexios andere oorden op. Ze komen terecht in Achaia, gelegen net boven Arkadia. Ook hier worden ze geconfronteerd met de gevolgen van hun daden uit Episode 1. Het trio wordt nog immers nog steeds opgejaagd door de moordzuchtige Perzische Order of the Ancients. Bovendien deinst deze cult er niet voor terug de bevolking verder te terroriseren en dus ontstaat er al gauw een vluchtelingenstroom van jewelste. Hoog tijd dus voor Alexios en co om aan de slag te gaan en het recht te doen zegevieren.

Niet elke zeebonk heeft een baard...

Dat is echter makkelijker gezegd dan gedaan want na de Huntsman in Episode 1, krijgen we ook in deel twee te maken met een nieuwe, en vooral knappe tegenstander. Ik kreeg het namelijk flink aan de stok met The Tempest, een van twee hemelsblauwe ogen voorziene, meedogenloze vrouwelijke admiraal. Als het onze rondborstige vijand lukt haar vloot uit te rusten met Chimera’s Breath, een super coole vlammenwerper die alles en iedereen roostert, dan zitten we pas echt in de miserie. Bovendien blokkeert zij met haar schepen de haven waardoor er alom hongersnood en miserie heerst onder de bevolking.

Te gemakkelijk?

Ik speelde deze episode in de exploratiemode, en op normale moeilijkheidsgraad en was er na net geen drie uur klaar mee. Ik moet hier wel bij vertellen dat ik enkel de verhaallijn speelde, en de nevenmissies en andere opdrachten links liet liggen. Ik vermoed dan ook dat je na zo’n vijf uur met alles klaar zal zijn. Opvallend vond ik wel dat deze episode veel gemakkelijker was dan de eerste. Er was minder combat, zelfs de zeeslagen waren eenvoudig(er), en ook qua vette loot bleef ik wat op mijn honger. Ik had zo de indruk dat in dit deel de verhaallijn, en vooral de relatie tussen Alexios en Neema (Darius’ dochter) centraal stond. Wat echter niet wegneemt dat het einde van de DLC weer voor een verrassende cliffhanger zorgde die me nu al zin doet krijgen in deel drie.

Nog steeds topkwaliteit

Begrijp me niet verkeerd. Grafisch en audiovisueel ziet de game er nog steeds haarscherp uit, laat dat duidelijk zijn. Alexios springt en klimt nog steeds te pas en te onpas tegen muren, afsluitingen of huizen op, en wanneer ik gezeten op mijn trouwe ros Phobos door berg en dal galoppeer, dan halen de voetgangers de gekste capriolen uit om tijdig weg te duiken. (Doen ze dat niet, dan komen ze gewoon onder de hoeven van mijn paard terecht)

Anderzijds zien de omgevingen, zowel de natuur, gebouwen als de personages er nog steeds ontzettend gedetailleerd uit en is de combat nog steeds om van te smullen. Wat me voor het eerst opviel deze keer is hoe het gras, de gewassen en de takken van de bomen meewiegen op het ritme van de zeebries. Ik liep vreemd genoeg in deze episode geen concurrerende huurling tegen het lijf, iets wat in het eerste deel meerdere keren wel het geval was.

Conclusie

Als je deel 1 gespeeld hebt, dan zal deel 2 je zeker ook kunnen boeien. Je wilt immers net als ik weten hoe het gaat aflopen met Darius, Neema en Alexios en waarom de cult het op hen heeft gemunt. De cliffhanger op het einde van deze aflevering laat dan ook een spectaculair einde vermoeden van de driedelige DLC. Daarnaast vond ik hem contentgewijs magerder dan deel 1. Meer dan waarschijnlijk is dit 'slechts' een overgangs-DLC naar het einde van het verhaal toe. Hoe het afloopt met Neema en Alexios? Wie zal het zeggen? Het hangt, zeker in deze aflevering, allemaal af van de keuzes die je deze keer zal maken.