s
r

Assassin’s Creed Odyssey: Legacy of the First Blade – Episode 1: Hunted

Assassin’s Creed Odyssey: Legacy of the First Blade – Episode 1: Hunted

"Is Darius wel wie hij beweert te zijn?"

Odyssey was, en is dat nog steeds, een van de beste games uit 2018. Met Hunted, het eerste deel van de uit drie episodes bestaande Legacy of the First Blade-DLC, breit Ubisoft een extra verhaallijn aan Odyssey. Is Hunted jouw aandacht, en vooral jouw centen, waard?

Een van de punten waar Odyssey zich mee wist te onderscheiden was de ijzersterke verhaallijn. En laat me jullie meteen geruststellen, ook Hunted kan rekenen op een intrigerend verhaal dat je aanzet om door te spelen.

Nieuwe personages en tegenstanders

The Legacy of the First Blade neemt ons mee naar het Griekse Makedonia, waar we te maken met een moordzuchtige Perzische cult, genaamd The Order of the Ancients. Zij deinzen er niet terug voor terug dorpen plat te branden, de lokale bevolking uit te moorden en te martelen om me uit mijn schelp te lokken. De cult heeft immers een vreemde fascinatie voor mij, de beruchte Eagle Bearer. Ik zou namelijk een van de Tainted Ones zijn. Maar wie of wat zijn die Tainted Ones? En waarom heeft deze cult een hekel aan ons?

In Hunted krijg je een boeiend en intrigerend verhaal voorgeschoteld.

Daarnaast ontmoette ik de bloedmooie Neema. Zij brengt me in contact met het belangrijkste personage uit Hunted, namelijk de mysterieuze Darius. Hij zou, volgens de legende toch, de allereerste assassijn zijn en de eerste gebruiker/uitvinder van het beruchte Assassin’s hidden blade. Leuk weetje voor de fans: in Assassin’s Creed 2 trekt Ezio op onderzoek naar, en in, een grafkelder gewijd aan Darius.

En alsof dat alles nog niet genoeg is krijg je nog te maken met de illustere Huntsman.

The Order of the Ancients heeft, letterlijk dan, een bloedhekel aan mij.

Die freakin’ Mercenaries…

Een tweede eigenschap die Odyssey kenmerkte was de sterke combat, aangevuld met abilities en een stevig A-RPG element. Ook deze lijn wordt doorgetrokken. De combat is nog steeds heftig, en misschien zelfs pittiger dan in Odyssey, vond ik. Daarnaast spelen de abilities nog meer een cruciale rol in de gevechten, logisch omdat ik (en dus ook mijn tegenstanders) naar een hogere level cap reizen. Het komt er dus nog steeds op aan om tijdig uit te halen, te blokken of te dodgen, een ability te gebruiken en je tegenstander op het verkeerde been zetten om hem uit te schakelen.

Naast de nieuwe verhaallijn valt er in Makedonia nog heel wat extra te ontdekken en te verkennen.

Nu om eerlijk te zijn, de ‘gewone’ tegenstanders vallen nog mee maar die verdomde Mercenaries die te pas, en vooral te onpas, opduiken, zijn niet van de poes. In Hunted maken ze graag gebruik van vuur(pijlen) om me, hier komt ie, het vuur aan de schenen te leggen.

Maar elk gevecht, hoe moeilijk ook, is steeds de moeite. De loot beste vrienden, is ook deze keer weer om duimen en vingers bij af te likken. En iedere ARPG-fan wil er toch supercool en stoer uitzien, dus pronken met een nieuwe helm, wapen, schild of ander item is de ultieme beloning na een tenenkrullend gevecht.

Afgewerkt DLC-pakket

Ook audiovisueel staat Hunted stevig in zijn schoenen. De vele details in de omgevingen, de personages en de uitrusting, de animaties van mens en dier, de speciale effecten van de abilities, de combat- en slowmotion-effecten wanneer ik een tegenstander afmaak en ook de gruwelijkheden van de bloeddorstige cult die onverbloemd in beeld werden gebracht zijn een lust voor oog en oor.

Naast de nieuwe verhaallijn valt er in Makedonia nog heel wat extra te ontdekken en te verkennen. Er valt heel wat buit te verzamelen, heel wat te beleven en dan zijn er nog side quests om je XP en spaarvarken aan te dikken.

Conclusie

Hunted vergast je op een boeiend verhaal dat je aanzet om door te spelen, aangevuld met flink wat nieuwe personages en tegenstanders. Daarnaast stelt deze eerste episode ook je personage, zijn origine en vooral nieuwe bondgenoten in vraag. Is Darius wel wie hij beweert te zijn? Of kan je maar beter vriendjes worden met de Huntsman? Ook nu wordt je weer voor prangende keuzes gesteld die het verhaal in een bepaalde richting stuwen. Fan van Odyssey en trek in meer? Dan zal deze eerste episode uit Legacy of the First Blade je niet te teleurstellen. Ik heb alvast genoten van elke seconde en ben benieuwd naar episodes 2 en 3.

 


Commentaar toevoegen

Log in or to post comments