Alles wat je moet weten over Borderlands: Game of the Year Edition

"Just play it!"

do 28/03/2019
Praga
0 reacties

Gearbox heeft op PAX East zonet de Borderlands: Game of the Year Edition aangekondigd. De GotY wordt ontwikkeld in samenwerking met Blind Squirrel Games en ligt op 3 april, inderdaad volgende week al, in de winkelrekken, zowel fysiek als digitaal, voor Xbox One, PlayStation 4 en Windows PC.

Naar aanleiding van de tiende verjaardag van Borderlands, de inmiddels legendarische co-op shooter verscheen immers in 2009, wordt de game dus in een nieuw jasje gestoken. De ideale manier voor nieuwkomers om deze unieke shooter te ontdekken, en voor de fans een reden om hem te herontdekken.

Wat mag je zoal verwachten?

Uiteraard de basisgame zelf, volledig geremastered en aangevuld met al de beschikbare DLC. Met andere woorden Borderlands plus The Zombie Island of Doctor Ned-DLC, Mad Moxxi’s Underdome Riot-DLC, The Secret Armory of General Knoxx (DLC) en Claptrap’s New Robot Revolution (DLC).

Borderlands neemt ons mee naar de planeet Pandora, waar we als Vault Hunter, samen met de hilarische robot Claptrap, op zoek gaan naar een krachtige buitenaardse technologie, genaamd The Vault. Uiteraard zijn we niet de enige Hunters die het op deze technologie gemunt hebben… Gelukkig sta je er niet (noodzakelijk) alleen voor want je kan de game ook met zijn vieren spelen via (online) split-screen.

Er is nog meer goed nieuws, zeker voor de pc-gamers die het spel in hun bezit hebben.

Als Vault Hunter kan je jouw personage via een uitgebreid RPG-systeem volledig pimpen naar je eigen speelstijl en beschik je uiteraard over een uitgebreid wapenarsenaal dat voor deze versie nog eens werd aangevuld met nieuwe wapens. Uiteraard kan je ook nu weer achter het stuur kruipen van diverse voertuigen en lekker door de omgeving scheuren op zoek naar tegenstanders en loot.

Maar er is nog meer goed nieuws, zeker voor de pc-gamers die het spel in hun bezit hebben. Zij kunnen namelijk via Steam hun bestaande versie gratis upgraden naar deze fonkelnieuwe Game of the Year-edition!

Wat is er allemaal nieuw?

• Visually Remastered: Xbox One X- en PS4 Pro-spelers kunnen dankzij de visuele aanpassingen genieten van deze game in 4K Ultra HD en HDR. Denk dan aan verbeterde lighting, textures en personagemodellen. Dit zowel voor de basisgame als al de add-on content.

• Quality of Life Improvements: Een pak aanpassingen die het leven op Pandora aangenamer maken voor de spelers. Denk dan aan een Borderlands 2-achtige mini-map, die je aan en uit kan zetten, die werd toegevoegd aan het originele kompas. Daarnaast ook het automatisch oppakken van items als ammo, munitie en health die op de grond liggen. Ook het inventarissysteem werd trouwens op de schop genomen.

• Rewards Ready: Door de toevoeging van het “SHiFT player rewards programma” kan je nu gebruik maken van zogenaamde Golden Keys om special in-game items te unlocken in de game. Terugkerende SHiFT-gebruikers die Borderlands 2 of The Pre-Sequel op PS4, Xbox One of pc gespeeld hebben, krijgen 75 free Golden Keys, én twee random geselecteerde nieuwe wapens voor hun nieuw aangemaakte Vault Hunter.

• Extra Firepower: Een nieuwe set van zes benoemde, custom-skinned Legendary wapens werd toegevoegd aan je reeds bestaande wapenarsenaal. Wil je ze allemaal verzamelen dan zal je de nodige bazen moeten verslaan of Golden Keys verzamelen.

• Meer uitdagende Boss Battle: Als antwoord op de feedback van de fans kreeg de campagne’s eindbaas wat meer peper en zout toegediend om hem uitdagender en spannender te maken. En als je hem verslaat uiteraard vettere rewards.

• Cosmetische Customization: Voor de eerste keer krijg je meer mogelijkheden om je Vault Hunter extra te personaliseren. Elk van de vier beschikbare personages beschikt over vijf nieuwe cosmetische hoofden die van bij de start van de game kan gebruiken.

Heb je nog nooit een Borderlands-game gespeeld? Dan is dit het moment om dat diepe gat in je gamerscultuur op te vullen. De unieke tekenstijl, de al even unieke omgevingen en landschappen van Pandora, de uitgebreide lore, vette loot, tegenstanders en het RPG-element aangevuld met shooter-elementen, al dan niet in co-op, maken/maakten van deze game een unieke spelervaring. Just play it!