9 gratis games om de zomer door te komen

Want teveel zon is voor niemand goed

za 21/07/2018
Michael
2 reacties

Zon, zee, strand, alles wat jij verlangt. Luc Steeno zong zich met die leuze rechtstreeks de hitlijsten in, maar met de huidige zomerse temperaturen is een beetje schaduw geen overbodige luxe. Té warm is voor niemand fijn en het volstaat bovendien als perfecte excuus om achter je gaming-pc of console te kruipen in de hoop binnen wat verkoeling te vinden. Wat als je nu eens enkele gratis games downloadt om, zonder er een eurocent voor te betalen, je in nieuwe avonturen onder te dompelen? 9lives zou 9lives niet zijn als wij je geen top 9 konden voorschotelen. Read on!

Brawlhalla

Met Brawlhalla ontwikkelde Blue Mammoth Games eindelijk een evenwaardig alternatief voor Super Smash Bros. Je mag dus eveneens knetterend spectaculaire actie verwachten; jij moet trachten je opponent de dieperik in te meppen. De competitieve modi focussen zich op individuele prestaties, hoewel je ook als duo punten voor je eigen ranking kan scoren. Dankzij het beperkt aantal toetsencombinaties en de daaraan gelinkte eenvoudige leercurve is Brawlhalla voor iedereen geschikt. Een kleine veertig personages in een F2P-games is quasi ongezien; hiermee zullen PS4- of pc-gamers zich verschillende uren kunnen amuseren.

Downloadlink (pc)

DC Universe Online

MMORPG-fans zonder gaming-pc; het blijft een zeldzaam ras. De gekende ‘pc master race’-leuze geldt zeker indien dit genre je voorkeur geniet. Met kleppers zoals WildStar, Lord of the Rings Online, Star Wars: The Old Republic, Rift en Secret World Legends heb je qua gratis games keuze genoeg, maar indien je toch een F2P MMORPG-alternatief op console zoekt, dan raad ik je DC Universe Online aan. De legendarischer personages verwelkomen je in een universum dat je uit de vele films, series en stripverhalen kent. Batman, Superman of The Joker? Geen enkele superheld noch slechterik staat op de afwezigheidslijst. Met Geoff Johns en Marv Wolfman riep ontwikkelstudio Daybreak Game Company tot slot de hulp in van twee DC Comics-auteurs. Overtuigd? Downloaden kan op PS4, XOne of pc.

Downloadlink (pc)

Fallout Shelter

Het blijft straf hoe Bethesda de wereld een aantal jaar geleden met verstomming sloeg. Tijdens hun E3-persconferentie van 2015 kondigden ze Fallout Shelter aan, enkele uren later kon de game op iOS worden gedownload. De luchtigere broer binnen de Fallout-franchise plaatst je in de schoenen van een Overseer wiens enige opdracht het leiden en coördineren van een vault is. Dat verandert al snel in een complexe dagelijkse bezigheid, want daar komt enorm veel bij kijken: overlevenden aan het werk zetten, voldoende grondstoffen genereren, je ondergronds tunnelsysteem uitbreiden, liefdesrelaties op poten zetten en dat allemaal terwijl ongedierte, brand en overvallers je het leven zuur maken. Sinds 10 juni 2018, nog maar een dikke maand dus, kan je dankzij de PS4-release Fallout Shelter op alle hedendaagse consoles, pc en beide mobiele besturingssystemen spelen.

Downloadlink (pc)

Fishing Planet

Rondvliegende ledematen, opengespleten schedels en fatale schotwonden hoeven niet altijd centraal te staan. Wat als … het buiten te warm is om naast een kanaal of meer te zitten, maar je toch graag een vis aan de haak slaat? Fishing Planet is het antwoord op al je vragen: een first-person vissimulatiegame met multiplayer-opties. Say what? Met meer dan zeventig verschillende vissoorten – met elk hun eigen willetje - leunt dit spelletje dicht bij de realiteit aan. Je stemt je visgerief af op één van de twaalf waterwegen waarlangs je plaats zal nemen, want de vegetatie, ondergrond en aanwezige vissoorten variëren. Ook het weer speelt een rol en het wateroppervlak toont zelfs de geringste verandering in windsnelheid. Ikzelf moest dit allemaal eerst proberen vooraleer ik het geloofde, en jawel, ’t is de moeite waard. Weet ik je te boeien? Fishing Planet is gratis beschikbaar op pc en PlayStation 4, de ontwikkelstudio werkt momenteel aan de Xbox One-port.

Downloadlink (pc)

Fortnite

Geen haan die ernaar kraait, maar Fortnite bevatte initieel geen Battle Royale-modus. Wie de PvE-component Fortnite: Save the World wilde spelen, moest zelfs euro’s op tafel gooien. Ondertussen veroverde Epic Games de hele wereld met haar cartooneske ‘last man standing’-genialiteit en jij kan op pc, Xbox One, PlayStation 4, Nintendo Switch en zelfs iOS/Android zelf de strijd aan gaan. Spring uit dat vliegtuig, probeer strategisch te landen en leg de eerste steen van je succes. Dat kan alleen, als duo of vierkoppige squad. Succes!

Downloadlink (pc)

Hearthstone

Met Hearthstone: Heroes of Warcraft versimpelde Blizzard het Trading Card Game-genre. De ontwikkelaars in Californië hoefden het warm water niet opnieuw uit te vinden; met games als Magic: The Gathering zou dat een moeilijke puzzel zijn. Integendeel: de mogelijkheden zijn beperkter, het plezier, de verslavingsfactor en animatiestijl om van te smullen. Beurtelings krijg je de kans Mana op te souperen, je verzamelt per ronde een extra grondstof waarmee je kaarten in de arena kan leggen. Een combinatie van roekeloos aanvalsgeweld en tactische verdedigingstactieken moeten vervolgens jouw held langer in leven houden dan die aan de overkant van het geanimeerde spelbord. Met een maandelijkse ranking, veel uitbreidingssets en honderden kaarten kan Hearthstone zowel beginnende als ervaren spelers zoethouden. Dit digitaal kaartspelletje is beschikbaar voor pc, iOS en Android.

Downloadlink (pc)

Path of Exile

Het action RPG-genre werd door Diablo vormgegeven, maar met Path of Exile creëerde Grinding Gear Games een diepgaander alternatief. Initieel word je sowieso overdonderd door de vele keuzes die je moet maken, maar niet veel later zal het button smashen primeren. Op de tippen van je tenen lopen, elk monster doden en ondertussen tonnen loot verzamelen; deze interessante cocktail zorgt ervoor dat zelfs de nachtelijke uurtjes voorbijvliegen. Uniek aan Path of Exile is het uitdossen van je eigen uitvalsbasis en dankzij de competitieve multiplayer kan je het ook tegen andere spelers opnemen. Na de release van de pc-versie in 2013 brachten de Nieuw-Zeelandse ontwikkelaars eind vorig jaar een Xbox One-port op de markt. Ook die kan gratis worden gespeeld.

Downloadlink (pc)

Smite

Het MOBA-genre is door de opkomst van Battle Royale-games in de vergetelheid geraakt. Wie op zoek is naar actievolle, spannende en vooral tactische vakantiedagen, kan nog steeds een beroep doen op kleppers zoals Dota 2, League of Legends en Heroes of the Storm. Voor dit artikel opteer ik voor Smite, aangezien Hi-Rez Studios anders durft te zijn. Vergeet de traditionele ‘top down’-actie, ditmaal vecht je vanuit een third person-perspectief. Bovendien is dit spelletje niet enkel op pc beschikbaar, ondertussen kan je de goddelijke tenoren ook op PlayStation 4 en Xbox One naar de overwinning leiden.

Downloadlink (pc)

World of Tanks

Ooit beperkte Wargaming zich tot het ontwikkelen van mediocre turn-based strategy-games. Sinds de release van World of Tanks in 2011 boomde hun business echter naar ongeziene hoogtes en het Wit-Russische concern zwemt al jarenlang in het met microtransacties verdiende geld. Deze oorlogs-MMO zonder enige financiële inbreng spelen behoort gelukkig ook tot de mogelijkheden. Je zal trager doorheen de Tier-niveaus walsen, maar die medaille heeft een mooie positieve keerzijde. Spelers die zichzelf inkopen mag je gerust als trainingsvoer beschouwen, jij zal na verloop van tijd heel wat ervaring hebben opgedaan waarmee je alles en iedereen aan flarden knalt. Je oorlogsmissie kan onmiddellijk beginnen indien je een degelijke gaming-pc, Xbox One of PlayStation 4 in huis hebt.

Downloadlink (pc)

2reacties

Negen gratis games, waarvan al ene totale overhypte crap is: Fortnite. Ik snap echt niet wat mensen bezielt om dat spel zo waanzinnig veel te spelen.
Het is als spelen met een gefossiliseerde drol terwijl je je zou kunnen uitleven met Playmobil, LEGO of K'nex.

Rating:2

overdrijven is ook een vak apart

Rating:0