s
r

6 post-apocalyptische films om te zien als je een fan bent van The Last Us Part II

6 post-apocalyptische films om te zien als je een fan bent van The Last Us Part II

Naughty Dogs The Last of Us Part II is een moderne game-klassieker die moeiteloos elke vergelijking met de beste post-apocalyptische Hollywoodblockbusters doorstaat: spannend, onverwacht, gewelddadig, grensverleggend en duister, heel duister. Wil je jezelf opnieuw onderdompelen in de grimmige, uitzichtloze en monsterlijke wereld van het spel, dan check je best even volgende dystopische thrillers.

Children of Men

Apocalyptische sciencefictionthriller van grootmeester Alfonso Cuarón (Gravity, Roma, Harry Potter and the Prisoner of Azkaban) die met de dag realistischer en realistischer wordt. 2027, de wereld wordt geplaagd door een totale onvruchtbaarheid van het menselijke ras. Sinds 2009 zijn er geen kinderen meer geboren. Nationalistische sekten domineren en verdelen het toekomstige Londen. Complete chaos dreigt als de jongste persoon op de wereld, die slechts 18 jaar is, sterft. Theo Faron, een gedesillusioneerde revolutionair, wordt ingeschakeld om een vrouw te beschermen. 

 

I Am Legend

Het iconische SF-boek van Richard Matheson kreeg met I Am Legend een kijkervaring die je nog dangenlang achtervolgt. Will Smith denkt dat hij de enige levende persoon op onze planeet is en probeert te overleven in een desolaat New York dat ’s nachts geteisterd wordt door een horde aan bloeddorstige en ultra-gewelddadige zombies. De recente lockdown-beelden van verschillende mega-steden over de hele wereld, leken wel weggeplukt uit deze film, die overtuigt met onvergetelijke post-apocalyptische city-landscapes, een Will Smith in topvorm en een verhaal dat je tot de allerlaatste seconde aan het scherm kluistert.

 

 

28 Days Later

Donkere, superspannende horrorthriller van regisseur Danny Boyle (Trainspotting, Slumdog Millionaire, 127 Hours) met gruwelijke beelden, waanzinnige achtervolgingen en hartverscheurende toestanden. Het vrijlaten van een groep besmette aapjes door dierenrechtenactivisten ontketent een dodelijke en allesvernietigende plaag in Groot-Brittannië. Na drie dagen lopen allerlei mensen infecties op. Na 8 dagen is er sprake van een epidemie. Na 15 dagen volgt een grootscheepse evacuatie. Na 20 dagen heeft het virus Groot-Brittannië verandert in een niemandsland. Na 28 dagen ontwaakt Jim uit een coma in een ziekenhuis in hartje Londen, het epicentrum van de plaag.

 

The Road

Aangrijpend en onheilspellend post-apocalyptisch drama, gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Cormac McCarthy (No Country for Old Men). De nabije toekomst. De wereld is veranderd in een onleefbare woestenij waar niets meer groeit en dieren vrijwel uitgestorven zijn. Een vader en zijn zoon – fenomenale vertolkingen van Viggo Mortensen en Kodi Smith-McPhee – proberen in deze verwoeste wereld te overleven. Een grauwe, beklemmende, naargeestige film die dagenlang blijft nazinderen.

 

 

A Quiet Place

Een van de beste films en een van de grote verrassingen van het filmjaar 2018 was deze rasechte nagelbijter van acteur-regisseur John Krasinski. Samen met zijn wederhelft Emily Blunt dompelt hij je helemaal onder in een post-apocalyptische wereld waar het minste geluid je leven kan kosten. Het levert razend spannende en zenuwslopende cinema op die je op het puntje van je stoel brengt en je hart vele malen sneller doet kloppen.

 

 

It Comes at Night

Het horrorgenre bracht de afgelopen jaren misschien wel de meest inventieve prenten uit en It Comes at Night hoort daar zeker bij. Deze paranoia-horrorthriller mept je neer met stevige mix van horror en actie, maar vooral met wat je niet te zien krijgt. Heel spannend, heel dreigend en vooral heel intelligent gedaan. Wanneer een onnatuurlijke dreiging de wereld terroriseert, heeft een man samen met zijn vrouw en zoon zijn toevlucht gezocht in een verlaten woning. Hun leven wordt echter verstoord door de komst van een wanhopige jonge familie die op de vlucht is.

 

Commentaar toevoegen

Log in or to post comments