Microsoft toont nieuwste Xbox Series X op Game Awards

De nieuwste Xbox-console, die eind volgend jaar moet releasen, heeft eindelijk een naam te pakken, namelijk Xbox Series X. Deze nieuwe console, die eerder door het leven ging als Project Scarlett heeft op zijn minst een verrassend uiterlijk én een aangepaste controller.

Het was niemand minder dan Xbox-baas Phil Spencer die op het podium van de Game Awards de nieuwe, rechtopstaande console uit de doeken deed.

Opvallend is dus zeker al de vorm van de console, maar zeker ook de aanwezigheid van een schijfstation, de ventilator (met geschilderde of groene achtergrondkleuren) en een toch wel net iets andere Xbox One-gamepad. Deze nieuwe controller lijkt grotendeels op de standaardcontroller van de huidige generatie maar heeft een nieuwe cirkelbasis voor zijn D-pad en een nieuwe knop in het midden van de controller die lijkt op een upload-pictogram van Windows.

Spencer bevestigde dat deze zal werken als een share -knop (zoals bij de DualShock 4-controller van PlayStation 4 dus) en dat de nieuwe Series X-controller compatibel zal zijn met bestaande Xbox One-systemen, niet alleen de nieuwe Xbox Series X.

Maak je echter geen zorgen want zowel al je hardware als games (inclusief oude Xbox- en Xbox 360-games) van je Xbox One (S) of Xbox One X zijn backwards compatible en dus normaal te gebruiken op deze nieuwe console. Idem trouwens voor zowel je Xbox Game Pass als je Xbox Live Gold die je gewoon overzet.

Ook grafisch is deze console een beest! De Series X zijn GPU, is met 12 teraFLOPs, het dubbele van de Xbox One X en het achtvoudige van de Xbox One. Daarnaast heeft Microsoft met het oog op de toekomst rekening gehouden met een 8K-resolutie en een 120Hz refresh rate.

 

Releasedatum
01/01/1970
Beschikbaar voor

1 reactie

Ziet er lekker uit! 
Benieuwd met wat Sony op de proppen komt én hoe lang ze nog gaan wachten om ermee naar buiten te komen...

Rating:0

Commentaar toevoegen

Log in or to post comments