F1 2015 verschijnt in juni

do 26/03/2015
Praga
0 reacties

Het nieuwe Formule 1-seizoen is nog maar net gestart en dat is voor ontwikkelaar Codemasters meteen het sein om prachtig nieuws de wereld in te sturen.

De befaamde ontwikkelaar kondigt immers aan dat we dit jaar, in juni reeds, een nieuwe Formule 1-game mogen verwachten, namelijk F1 2015 en dat op Xbox One, PlayStation 4 en pc. Codemasters belooft alvast dat we een ferme stap voorwaarts mogen verwachten wat betreft de graphics van de game én het physics-based handling model.

F1 2015 werd van nul opgebouwd en dit op een gloednieuwe versie van Codemasters' EGO Engine. Dankzij deze engine alleen al mogen we rekenen op meer dan twintig verbeteringen aan de game waaronder tweaks aan de aero dynamics, suspensie en transmissie, nieuwe bandenphysics voor een nog realistischere weergave van de bolides op de circuits.

Codemasters hoopt door deze natuurlijk aanpak en het brengen van meer realisme dat de game toegankelijker zal worden en meer mensen zal aantrekken maar ook dat de game zowel voor beginnende als ervaren spelers meer dan voldoende uitdaging en spelplezier zal bieden. Voeg daar nog eens, naast het F1 2015-seizoen al de wagens, piloten, renstallen en tracks van het F1 2014-seizoen toe als bonus en je hebt meer dan waarschijnlijk de meest complete F1-spelervaring van de voorbije jaren in handen.

"F1 2015 marks an exciting new chapter for Codemasters and Formula One," zegt game director Paul Jeal. "It’s a shift in direction for the game series, on new formats and our brand new game engine, with the game set to be released earlier in the season, launching this June. The handling is a vast improvement from our previous games. In particular our new tyre model is a superb step forward towards realism, letting you explore where the limit is and allowing you to instantly feel much more connected with the car. You can now experience the changes in grip caused by temperature changes, wear, car set-up, debris and weather conditions."

Wij zijn alvast razend benieuwd.

Releasedatum
10/07/2015
Beschikbaar voor