Eerste screenshots van The Lord of the Rings: Gollum die op PlayStation 5, Xbox Series X en pc zal verschijnen

Ontwikkelaar Daedalic heeft de eerste screenshots vrijgegeven van The Lord of the Rings: Gollum, een stealth-action game die op PlayStation 5, Xbox Series X en pc zal verschijnen.

Het is niet bekend van welke versie de screenshots genomen zijn, al lijkt het waarschijnlijk om aan te nemen dat het hier om de pc-versie gaat. Eerdere interviews met de ontwikkelaar brachten al aan het licht dat de game zich zal afspelen voor de gebeurtenissen in de The Lord of the Rings-trilogie.

Het spel zou starten in Barad-dur, een vesting in Mordor waar Gollum werd gevangen gehouden. Er zal een grote focus zijn op stealth, want het hoofdpersonage zal naarmate de game vordert niet geweldig veel extra vaardigheden erbij krijgen. Vooral platforming dus. Wél enorm belangrijk is de innerlijke strijd die het personage moet leveren tussen zichzelf en zijn alter ego Smeagol. Die zal leiden tot beslissingen die je als speler moet nemen.

Eerder liet Daedalic ook al weten dat ze niet voor een realistische visuele stijl zouden gaan, maar meer voor een stylistische, iets wat de screenshots ook bevestigen. Een precieze releasedatum is nog niet bekend, wel dat het spel dus zal verschijnen op de next-gen consoles en pc.

Commentaar toevoegen

Log in or to post comments