WRC 2014 Official Videogame

3,0
Reviewscore
User scoreAl 0 stemmen
0

WRC 2014 Official Videogame

Audiovisueel misbaksel

Er was eens… een tijd waarin rally-games regeerden over het racegenre. Titels als Colin McRae Rally, V-Rally en RalliSport Challenge stonden garant voor vele uren speelplezier. In die periode kon je op de PlayStation 2 aan de slag met de serie WRC-games, gemaakt door Evolution Studios. Inderdaad, de studio die ons in een niet zo ver verleden Motorstorm voorschotelde en recent DRIVECLUB op de wereld losliet. WRC – 2014 Official Videogame heeft helaas niets met de oude serie (en ontwikkelaar) te maken.

Nee, WRC 2014 wordt gemaakt Firebrand Games, een ontwikkelaar die we onder andere kennen van Fast & Furious: Showdown. Die game is op zijn beurt één van de slechtste titels die we in 2013 hebben mogen spelen. Nu is het niet zo dat we de game willen afrekenen op de ontwikkelaar en zijn voorgeschiedenis, maar het verklaart tegelijkertijd wel waarom WRC 2014 zo’n matige game is.

Tijd en geld niet waard

Laten we er niet omheen draaien, WRC 2014 is je tijd en geld niet waard. Het lijkt er op dat het grootste gedeelte van het budget is gebruikt voor het maken van de promotrailer. Daarin ziet de game er tof uit, maar wie hem op de Nintendo 3DS opstart komt van een zeer koude kermis thuis. Je belandt in een racewereld die doet denken aan games zoals je die tien jaar geleden op de eerste PlayStation speelde. Met andere woorden lelijk, zonder detail, publiekloos en een draak van een racebak. Kort samengevat, een (audio)visueel misbaksel.

Pijnlijker is echter de manier waarop je racet. Belangrijk in het rallyrijden zijn de aanwijzingen van je co-piloot. Hij of zij laat op tijd weten met wat voor bocht je te maken krijgt. Het probleem van WRC 2014 is dat de pijl waarmee deze bocht wordt aangegeven soms een seconde of twee na het passeren van die bocht nog in beeld blijft staan. Dit zorgt voor verwarring. Het is ons meerdere malen voorgekomen dat we hierdoor verkeer instuurden en uit de bocht vlogen. Daarbij maakten we ook op vervelende wijze kennis met de onzichtbare muren. Soms zijn die er al als je een paar meter buiten de baan komt, op andere momenten heb je wat meer ruimte. De willekeur daarbij is erg vreemd en het raken van de onzichtbare muur zorgt er voor dat je stil op de weg terug wordt gezet. In een race tegen de tijd is dit funest.

Turn back time

Gelukkig kun je er dan nog wel voor kiezen om de tijd terug te draaien en je stuurfout te herstellen, maar dat kost je punten. Punten die je verzameld hebt door races te winnen en mooie driftacties te maken en waarmee je nieuwe, betere coureurs en bijhorende auto’s vrijspeelt. Die heb je nodig om in de carrièremodus de latere races te winnen, want zonder een snellere wagen kom je er niet. Het terugspoelen van de tijd zorgt er zodoende voor dat je jezelf in de vingers snijdt en dat leidt alleen maar tot meer frustratie. Ook is het vervelend dat je door sommige obstakels gewoon heen kunt rijden, terwijl anderen van massief beton lijken te zijn en je auto keihard doen crashen.

Daarnaast geeft de game je niet echt een reden om door te blijven gaan. De verschillende races zitten als los zand aan elkaar en buiten het vrijspelen van nieuwe coureurs is er buiten het opnieuw spelen van lelijk ogende circuits niks te doen. Het is een game die aan alle kanten rammelt en totaal niet leuk is om te spelen.


3,0
Reviewscore
User scoreAl 0 stemmen
0

Conclusie van Jelle

Ja, WRC 2014 kent officiële coureurs en races, maar dat is duidelijk geen garantie voor een goede racegame. WRC 2014 is een game die op geen enkele manier een positief gevoel achter weet te laten. Het spel schotelt dramatische graphics voor, doet geen moeite om een goed racegevoel over te brengen en biedt geen interessante content. Een game om ouderwets links te laten liggen en voor ons één om snel te vergeten.
  • Hij is net iets beter dan Fast & Furious Showdown…
  • Matige graphics
  • Rare onzichtbare muren
  • Gebrek aan content
  • Weg wordt niet goed aangegeven

Commentaar toevoegen

Log in or to post comments