V-Rally 4 (Switch)

4,5
Reviewscore
User scoreAl 0 stemmen
0

V-Rally 4 (Switch)

"De zwakke graphics, povere prestaties en krakkemikkige handling..."

vr 21/12/2018
Gereviewed door KevinB
0 reacties

Enkele maanden geleden mocht ik V-Rally 4 al aan de tand voelen op de PlayStation 4. Toen kreeg ik best een degelijke arcade rallygame voorgeschoteld waarin de standaard besturing nogal gammel was. Toch leverde ontwikkelaar Kylotonn Games een goeie basis af waarmee ze de volgende delen tot een echt succes kunnen maken. Maar nu is het de beurt aan de Switch-versie...

Het goede nieuws is dat je hier de volledige game aangeboden krijgt. De uitgebreide carrièremodus is van de partij, net zoals de multiplayer. Hier is het vooral interessant dat je ook aan de slag kan met de splitscreen multiplayer. Er werd op het vlak van content absoluut niets bezuinigd of geknipt, waardoor je zowel thuis als onderweg de volledige rallybeleving kan ervaren.

Grafisch ondermaats

Tot zover het goede nieuws helaas. Want er zijn redelijk wat technische problemen terug te vinden in deze V-Rally 4 voor Nintendo Switch. Zo zijn de graphics van een beduidend lagere kwaliteit. Op zich niet geheel onlogisch want de Switch beschikt nu eenmaal over een zwakkere CPU en GPU. Maar toch is het verschil ten opzichte van de grotere broer een pak groter dan dat deze zou mogen zijn. We hebben al heel wat mooie games gezien op de Switch, maar deze V-Rally 4 lijkt mij wel terug te katapulteren naar enkele generaties terug.

De textures zijn van een zéér lage kwaliteit en de omgevingen zien er bij momenten zeer flou en mistig uit. Ook heeft de game last van hardnekkige pop-ups. Ook dit is vrij standaard voor racegames, maar het mag niet de bedoeling zijn dat je bomen en huizen letterlijk voor je neus tevoorschijn ziet springen. Wat mij het meest stoorde is misschien een detail, maar ik zag op zeer regelmatige basis de schaduwen een meter of 2 voor mijn wagen op de grond gerenderd worden. Dit alles zie je trouwens mooi tot leven komen in onderstaande, zelf opgenomen, gameplay video.

Met horten en stoten

Wat ik hierboven opsom klinkt vrij dramatisch, maar daar valt op zich nog redelijk mee te leven. Je weet namelijk dat je niet de meest realistische graphics moet verwachten op de Switch. Maar het grootste probleem ligt voor mij bij de matige prestatie van de game. In de normale rallyraces waar jouw wagen de enige bolide in beeld is, loopt alles nog vrij vlot op een 30 FPS. Maar in de Rally Cross races, wanneer er meer wagens tegelijk op je scherm getoond worden, loopt de soepelheid een pak achteruit. Zeker wanneer je in handheldmodus speelt wordt het op dat moment echt dramatisch met bij momenten schokkerige races als gevolg. Het enige wat je hierbij kan helpen is ofwel helemaal vooraan racen, wat uiteindelijk wel de bedoeling is van een racegame…

Brakke handling

Ook qua handling is het helaas geen goed nieuwsshow. Net zoals bij de PlayStation 4-versie is de besturing van jouw wagens erg twitchy waardoor je nooit echt het gevoel krijgt dat je de volledige controle hebt. Dit is toch wel vrij essentieel voor een racegame. Ook blijkt hier dat de joy-cons niet meteen de beste type controllers zijn voor rallygames. De joysticks zijn te klein en vooral het ontbreken van analoge triggers is een groot gemis. Tel daarbij het feit dat je bij het kleinste foutje genadeloos wordt afgestraft in tijd en het ontbreken van een rewindknop, en je kunt alleen maar concluderen dat dit absoluut een gemiste kans is.

 

Releasedatum
06/09/2018
4,5
Reviewscore
User scoreAl 0 stemmen
0

Conclusie van KevinB

Het lijkt erop dat de ontwikkelaars zo dicht mogelijk bij de originele versie van V-Rally 4 wilden blijven. Jammer genoeg is dit niet de beste keuze gebleken. Ondanks het feit dat je een volledige en zeer uitgebreide rallygame voorgeschoteld krijgt, blijven de vele technische mankementen zwaar op de maag liggen. De zwakke graphics, povere prestaties en povere handling maken van deze V-Rally 4 voor Switch jammer genoeg geen aanrader. En dat is ontzettend jammer, want af en toe komt de kwaliteit en het potentieel wel bovendrijven in races. Maar dat is helaas eerder uitzondering dan de regel.
  • Volledig rally ervaring voor onderweg
  • Splitscreen multiplayer
  • Framerate wanneer meerdere wagens in beeld zijn
  • Grafisch zwak, vooral in handheld
  • Joy-cons niet ideaal voor dit type racer
  • Kleinste foutje wordt afgestraft