SpongeBob SquarePants: Battle for Bikini Bottom - Rehydrated

7,0
Reviewscore
User scoreAl 0 stemmen
0

SpongeBob SquarePants: Battle for Bikini Bottom - Rehydrated

The Last of Us: Part II mag dan deze maand met alle aandacht gaan lopen, fans van gele sponzen en lome zeesterren keken ongetwijfeld meer uit naar SpongeBob SquarePants: Battle for Bikini Bottom - Rehydrated. Een platformgame met één van de langste namen ooit in video game history en meteen ook een remake van het origineel uit 2003.

Waarom wel?

Verplichte kost voor SpongeBob-fans

Rehydrated is een remake die trouw is aan z'n roots en dat is goed nieuws voor SpongeBob-fans. Op veel vlakken zie je gewoon de liefde voor de serie. Het verhaal mist misschien wat diepgang - slechterik Plankton is weer uit op het recept van de Krabburger en zet daarom een robotleger in dat uiteindelijk tegen hem keert - maar het is meteen ook een dankbaar excuus om zowel met SpongeBob, Patrick als Sandy Bikini Bottom proberen te redden.

De game neemt je op een overtuigende manier mee doorheen het universum van de bekendste gele spons en roze zeester van de wereld.

Ook de soundtrack, die een mix is van exotische muziek en oceaangeluiden, draagt enorm bij tot die typische SpongeBob-sfeer.

Visueel sterk genoeg

Bijna 17 jaar na het originele SpongeBob SquarePants: Battle for Bikini Bottom op PlayStation 2 en GameCube komt ontwikkelaar Purple Lamp Studios op de proppen met een remake. De sub-subtitel 'Rehydrated' is nog niet eens zo ver gezocht, want de game is een frisse herwerking geworden op de huidige generatie consoles én pc.

Sta je een tijdje stil met SpongeBob, dan zal hij poses aannemen uit de serie die ondertussen zijn uitgegroeid tot klassieke internetmemes.

De kleuren spatten van je scherm - het level waar je in de kwallenvelden rondhuppelt is daar hét voorbeeld van - en over het algemeen zit er gewoon veel meer detail in de graphics. Geen AAA-niveau, maar zeker goed genoeg om de gemiddelde speler op een overtuigende manier mee te nemen doorheen Bikini Bottom.

Easter eggs

Zalig zijn ook de vele easter eggs die de ontwikkelaar in de game heeft gestoken. Sta je een tijdje stil met SpongeBob, dan zal hij poses aannemen uit de serie die ondertussen zijn uitgegroeid tot klassieke internetmemes. Bikini Bottom is mooi uitgewerkt en gebouwen als het ananashuis van SpongeBob, het restaurant van Meneer Krab en de dome van Sandy zijn iconische locaties die je volledig kan ontdekken.

De multiplayer-mode vond ik maar niets. Heel oppervlakkig en saai.

Camera en controls

Over het algemeen doen de camera en controls wat ze moeten doen in een game als deze: het springen van platform naar platform overzichtelijk en behapbaar houden. De personages zijn vrij eenvoudig te besturen, al vervloek ik wel de 'sneak'-animatie van SpongeBob. Door lichtjes de linkerjoystick naar voor te drukken, loopt de gele spons behoedzaam op de tippen van z'n schoenen, maar dit doe je jammer genoeg vaak ongewild.

Ook een pak bosses in deze game die fans wel zullen kunnen smaken.

Daar staat dan tegenover dat de andere moves zoals de double jump, het slaan van vijanden met je kwallenvisnetje of het slingeren met de lasso van Sandy wél enorm leuk zijn om uit te voeren. Verwacht geen gefinetunede gameplay als in een Mario-game, maar het is zeker bovengemiddeld.

Degelijke speelduur

Er zijn véél collectibles te vinden in toch wel uitgebreide gebieden en levels. Staan onder andere op het lijstje van te vinden items: propere onderbroeken van SpongeBob, vuile sokken van Patrick, gouden spatels om nieuwe levels vrij te spelen, etc... Op de in-game kaart kan je gelukkig een volledig overzicht terugvinden per gebied waar je nog enkele items bij mekaar moet sprokkelen. Genoeg voor een vijftiental uur speelplezier als je voor 100% wil gaan.

Sandy is met haar lasso één van de leukste personages om te besturen.

Waarom niet?

Fletse multiplayer

Soms kan je beter kiezen om géén multiplayer-mode te voorzien in je game dan eentje die enorm flets is. De Horde Mode in SpongeBob SquarePants: Battle for Bikini Bottom - Rehydrated is één van de weinige compleet nieuwe toevoegingen aan de game, maar het draagt werkelijk 0% fun bij aan het totaalpakket.

 

In deze mode kan je met één andere speler ervoor kiezen om bijvoorbeeld met katzeeslak Gary of met buurman Octo te spelen en golven van vijanden te verslaan op mini-eilandjes. Héél saai en superoppervlakkig. Ik denk dat ze hier wat invloeden in het spel wilden steken van een Crash Bash of Mario Party, maar SpongeBob komt toch een eind tekort.

Geen Nederlandse voice-overs

Ongetwijfeld het grootste gemis in deze game: Nederlandse voice-overs. Niet echt iets waar ik vaak om vraag in m'n games, maar wij zijn opgegroeid met een Nederlandstalig Nickelodeon en dus een Nederlandstalige SpongeBob en dan is het gewoonweg jammer dat tussen alle taalopties - want er zitten er veel in, dat wel - er geen Nederlands terug te vinden is.

Releasedatum
06/23/2020
7,0
Reviewscore
User scoreAl 0 stemmen
0

Conclusie van Charlotte

SpongeBob SquarePants: Battle for Bikini Bottom - Rehydrated is niet het geheime recept tot de beste platformgame ter wereld, maar staat wel z'n mannetje in een genre met stevige concurrentie. Het spel is vooral gericht naar fans van de serie die verloren willen lopen in Bikini Bottom en personages als Meneer Krab en Meerminman willen ontmoeten. Als dat je ding is, dan ben je er klaar voor. Kunnen we, kinderen?!
  • Degelijke visuals
  • Veel knipogen naar de serie
  • Zoveel beter dan het origineel
  • Ongeveer 15 uur nodig om 100% uit te spelen
  • Multiplayer-mode is heel flets en saai
  • Geen Nederlandse stemmen

Commentaar toevoegen

Log in or to post comments