s
r

Saints Row The Third: Remastered

8,0
Reviewscore
User scoreAl 0 stemmen
0

Saints Row The Third: Remastered

Daar zat ik dan. In een paardenkoets, voortgetrokken door een BDSM-slaaf die enkel spreekt in autotune door een microfoon. Hoe zijn paardenstaart onderaan juist bevestigd is wil ik niet weten. Ik maai gewoon een leger SM-meesteressen neer met m’n machinegeweer. Welkom in de knettergekke wereld van Saints Row. Het derde deel bevat meer detail dan ooit tevoren. En nog steeds evenveel dildoknuppels.  

Waarom Wel? 

Ninja’s & Bimbo’s 

Vaak krijgt Saints Row het ietwat ondankbare etiket mee van een GTA-kloon te zijn. De gelijkenissen zijn treffend, al is Saints Row dan wel een kloon op drugs, steroïden en teveel mojito’s. Gekker kan het nauwelijks nog worden. De makers hebben hun voorliefde voor het derde deel van de serie duidelijk laten blijken en geven The Third de populaire remaster-behandeling.

Het is een trend te noemen dit gamejaar. De fictieve stad Steelport heeft een heuse facelift meegekregen met onder andere volledig nieuwe vehicle en character models en meer details in de architectuur. Er is een nieuwe lighting engine in werk die voor prachtige belichting zorgt (alsook schaduw). Er zijn duidelijk meer bewoners, passanten en auto’s op straat dan ten tijde van de PS3-release 9 jaar geleden.

Saints Row staat ook op PS4 garant voor uren knettergek plezier. 

De Third Street Saints, de criminele bende waarvan jij de grote baas speelt, staat bij aanvang van The Third op z’n hoogtepunt. Een nieuwe criminele organisatie gooit echter roet in het eten en al snel moet je het opnemen tegen drie grote bendes in de straten van Steelport. Mexicaanse vechtersbazen, futuristische ninja’s en naakte gemuteerde mannen? De normaalste zaak voor onze Saints.

Vanaf minuut één word je in de krankzinnige actie gedropt. Geen enkele missie voelt hetzelfde aan en de intensiteit zakt quasi nooit af. De gunplay is vloeiend, net als het autorijden en rondwandelen doorheen de stad.

 

Funfactor 100 

Als er één ding is wat The Third perfect doet is het voor plezier zorgen. Compleet over-the-top, vol geweld en seks zorgt Saints Row ervoor dat de glimlach nooit van m’n gezicht verdween tijdens mijn uren met de Saints. Niet enkel het hoofdverhaal is geweldig, ook de zijmissies zorgen voor buldergelach. Zo probeer je zoveel mogelijk botten te breken bij verkeersaccidenten voor schadeclaims, race je met brandende motors tegen de klok en neem je deel aan geschifte televisieshows waar je alles mag afknallen buiten panda’s. Nee, het gaat nooit vervelen met deze bende. The Third samenvatten in één uitspraak gaat makkelijk: WTF. Dat het verhaal niet bijster diepgaand is maakt hier geen moer uit.

The Third is absoluut loco en deze remaster brengt een zeer sterk totaalpakket uit. 

De Remastered editie komt met heel wat DLC inbegrepen. Zo heb je meteen een extra arsenaal aan wapens, auto’s en missies. De volledige campagne is ook co-op speelbaar. Nog leuker om met z’n tweetjes octopussen uit bazooka’s te knallen. Je verdient geld en respect naarmate je vordert doorheen het verhaal. Hiermee kan je uit een grote garderobe kiezen hoe je gekleed wil gaan. Wil je een mooi maatpak of ben je toch eerder de man met een hot dog-kostuum? Ook kan je jouw auto tunen. Verder zijn er heel wat upgrades die je meer health, ammo of gang strenght geven. De customization is zo uitgebreid dat geen enkele speler hetzelfde karakter zal hebben.

Waarom Niet? 

Matig Beter   

Als je The Third nog nooit hebt gespeeld is dit ongetwijfeld dé editie om te kopen. Diegenen die weten wat te verwachten zullen helaas niet overdonderd worden door de nieuwe grafische pracht of extra opties. Is deze remaster beter? Absoluut. Niet genoeg om van een echte knaller te spreken, helaas.

Grafisch is het sterker dan negen jaar geleden maar nog steeds minder dan heel wat games die recent verschenen. Vooral regen en water zien er zeer flets uit. De framerate scheert ook geen hoge toppen. Het dieptezicht is niet bijster sterk en tegenliggers in het verkeer verschijnen soms laat op je scherm.

De belangrijkste DLC-pakketten zijn inbegrepen maar een extra effort voor iets volledig nieuws is niet merkbaar. Gelukkig hoeft dit niet, content is er meer dan genoeg. Uren plezier wachten op je in deze game die zichzelf niet al te serieus neemt. Op een zeer sterke basis wordt een béétje verder gebouwd maar een mooi eindproduct is dit sowieso. Tijd om mijn tijgermotor van stal te halen.

 
Releasedatum
03/27/2020
Beschikbaar voor
8,0
Reviewscore
User scoreAl 0 stemmen
0

Conclusie van RoMa

Saints Row staat ook op PS4 garant voor uren knettergek plezier. The Third is absoluut loco en deze remaster brengt een zeer sterk totaalpakket uit. De gunplay is vloeiend en de customization zeer uitgebreid. Elke missie is zowel uniek als over-the-top. Grafisch is er verbetering maar dat betekent niet dat deze game er uit ziet alsof ze in 2020 werd gemaakt. Matige verbeteringen op een zeer sterke basis. Ach, wat meppen uitdelen met je dildoknuppel en alles is vergeten.
  • Levendige wereld vol unieke missies & coole sidequests
  • Uitgebreide customization
  • Vloeiende gunplay
  • Een zeer hoge, constante funfacto
  • Dildoknuppels
  • Grafisch beter maar niet top
  • Weinig echt grote verbeteringen

Commentaar toevoegen

Log in or to post comments