Power Rangers: Battle for the Grid

6,0
Reviewscore
User scoreAl 0 stemmen
0

Power Rangers: Battle for the Grid

"Power Rangers: Battle for the Grid is een erg vermakelijke 3-vs-3 fighter, maar..."

di 30/04/2019
Gereviewed door KevinB
0 reacties

Ik was in de jaren negentig een megagrote fan van The Mighty Morphing Power Rangers. Jammer genoeg werd ik van de games rond de kleurrijke, in veel te strakke pakjes gestoken, Rangers minder vrolijk. Benieuwd of deze Battle for the Grid daar verandering in kan brengen...

Power Rangers: Battle for the Grid is geen big budget game ontwikkeld of uitgegeven door een grote partij. De game werd ontwikkeld door nWay, een kleine ontwikkelaar die in het verleden enkel een paar mobiele games op de markt heeft gebracht, waaronder eentje van de Power Rangers.

Go, Go Power Rangers!

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: tot mijn grote verrassing blijkt deze Battle for the Grid over een verrassend strakke gameplay te beschikken. Dat de game zo vlot speelt heeft in de eerste plaats te maken met de weldoordachte maar ook erg makkelijk aan te leren controls. Alle moves zitten verscholen achter de 4 basisknoppen van je controller: lichte, medium, zware en speciale aanvallen.

Combineer deze aanvallen terwijl je hurkt of springt en je kunt het je tegenstander al knap lastig maken. Combo’s scoor je hier niet mee, die haal je wel binnen door je aanvallen rechtopstaand uit te voeren. Wil je jouw aanvallen wat specialer? Geen probleem. Door deze knop in te drukken in combinatie met vooruit of achteruit, krijg je al heel wat variatie in je aanvallen.

It’s Morphing Time!

Die variatie wordt nog groter wanneer je jouw teamgenoten ten tonele roept. Want je mag niet vergeten dat dit een tag team fighter is waarin je 3-tegen-3 gevechten, euhm, uitvecht. Elke teamgenoot heeft zijn eigen knop en zal op commando je komen helpen in het heetst van de strijd. Je kunt ze ook allebei tegelijk oproepen uiteraard.

Battle for the Grid beschikt over een verrassend strakke gameplay.

Een goede timing is zeker noodzakelijk, want na elke aanval is er een korte cooldownperiode waarin je niet om hulp kan vragen. Het interessante aan dit tag team gegeven is dat je de controle kan overnemen van je teamgenoot. Dit doe je door snel een tweede keer op dezelfde assistknop te drukken. Hierdoor gaat je huidige vechter even uitrusten en kan hij opnieuw een beetje op krachten komen.

Dit klinkt niet alleen vrij rechttoe rechtaan, maar dat is het ook. Toch merkte ik snel dat ik door tactisch om te springen met cooldowns en take-overs, op het einde van een wedstrijd toch nog de bovenhand kon nemen.

Een ander element dat de wedstrijd kan doen keren is de hulp van je Megazord-robot of Goldar. Deze megamove geldt als laatste strohalm om het gevecht te doen keren en kan je enkel activeren wanneer het er slecht uitziet voor jou.

Zet die ploat af!

Met het belangrijkste element zit het dus alvast meer dan snor. Power Rangers: Battle for the Grid speelt heerlijk weg en heeft absoluut de nodige diepgang in zijn gameplay. En het lijkt er dan ook op dat de meeste budgetten en mankracht in het finetunen van de gameplay zijn gestoken. Want de game lijkt op alle andere vlakken leeg en gerushed.

De graphics zijn aanvaardbaar, maar missen het nodige detail. Lichteffecten zijn zo goed als onbestaande en de textures op de achtergrond zijn vrij vlak. Dit is ontzettend jammer, zeker als je bedenkt dat er maar 5 arena’s zijn om in te vechten.

Daarnaast is er van voice acting absoluut geen sprake. Meer dan een kreun komt er uit onze Power Rangers niet uit. Ik had niet verwacht dat ze de originele stemmen zouden gebruiken, maar enige vorm van oneliners had niet misstaan. Misschien dat je het volume beter helemaal dichtdraait, want ook de soundtrack gaat niet verder dan wat vervelende nietszeggende soft rock.

Te weinig keuze

Tot slot zijn er standaard ook maar 9 personages aanwezig in het spel, allemaal gebaseerd op de series van de voorbije jaren. Zo maakt elke kleur van Ranger wel zijn opwachting, zelfs de groene, maar telkens uit een andere reeks. Daarnaast had ik ook de keuze uit enkele slechteriken waaronder Goldar. Maar ik had toch ook graag Rita Repulsa een stukje zien vechten om daarna “I’ve got a Headache” te horen kreunen…

Op zich zou dit beperkte aantal vechters geen grote ramp mogen zijn, ware het niet dat je standaard al met 6 karakters aan een gevecht begint. Dit zorgt ervoor dat de kans erg groot is dat je met dezelfde personages tegenover elkaar komt te staan. Je kunt wel andere skins selecteren, maar dan loop je snel tegen de onvermijdelijke DLC-muur aan.

Akkoord, de aanwezig personages zijn allemaal erg goed uitgebalanceerd en hebben elk hun sterke punten. Ook op vlak van spelmodi is het niet veel soeps. Buiten de nodige online en offline opties vind je weinig interessants terug. Blijf ook weg van de arcademodus, want deze is tenenkrullend droog en saai. De ontwikkelaars beloven wel extra modi en gratis personages in de (nabije) toekomst, maar het voelt nu allemaal erg mager aan.

 

Releasedatum
Q2 2019
6,0
Reviewscore
User scoreAl 0 stemmen
0

Conclusie van KevinB

Power Rangers: Battle for the Grid is een erg vermakelijke 3-vs-3 fighter. De gameplay is verrassend vlot en vooral erg toegankelijk. Jammer genoeg struikelt de game over de budgetdrempel. Want naast zijn solide basis, zijn het ontbreken van voldoende content en de gedateerde graphics het grootste probleem. De Arcademodus is een lachertje en met slechts 9 personages valt de game snel in herhaling. Ook het ontbreken van een deftige soundtrack en bijhorende voice-overs is een doorn in het oog.
  • Vermakelijk gevechtssysteem
  • Makkelijk op te pakken
  • Vlotte gameplay
  • Slechts 9 personages
  • Geen voice acting
  • Middelmatige graphics
  • Simpelweg te weinig content