Pokémon Sword & Shield - Isle of Armor

7,0
Reviewscore
User scoreAl 0 stemmen
0

Pokémon Sword & Shield - Isle of Armor

Vorig jaar mijn review van Pokémon Sword & Shield gezien? Dan weet je dat ik een grote fan ben van de game en dat ik best wel uitkeek naar de eerste van twee uitbreidingen uit de Expansion Pass. Weet Isle of Armor indruk te maken?

Waarom wel?

Redelijke speelduur

Eerst en vooral de feiten: Isle of Armor hoort samen met The Crown Tundra tot de Expansion Pass die je 30 euro kost, al vind je ze hier en daar ook wel enkele euro's goedkoper. The Crown Tundra staat gepland voor een release in het najaar, maar Isle of Armor is dus net uit. De eerste uitbreiding is goed voor zo'n 8 uur extra speelplezier aan je game, als je het rustig aan doet tenminste.

Als je doorheen je games rusht, dan heb je deze ook wel in 4 uur uit.

Meer nieuwe Pokémon

De Isle of Armor is, zoals je waarschijnlijk al kon afleiden, een eiland en daar krijg je wel al eens te maken met stranden. Leuk is dat je nu dus Pokémon kan ontdekken op het strand. Dubbel zo leuk is dat je één Pokémon kan kiezen die achter je meeloopt. In deze eerste uitbreiding zijn er zo'n 100 nieuwe toegevoegd.

Meer van hetzelfde

Kan je goed of minder goed vinden, natuurlijk, maar ik vind het wel leuk om een nieuw eiland te ontdekken, meer nieuwe Pokémon te vangen en sidequests te doen zoals bijvoorbeeld alle Diglets verzamelen om meer Pokémon vrij te spelen. 150 van die wormen trouwens, ben je even mee zoet.

De dojo is meteen ook de hub van het eiland, waar je onder andere je watts kan inruilen voor enkele Quality of Life-features, zoals een vitaminemachine waar je vitamines voor je Pokémon kan kopen aan een veel lagere prijs.

Waarom niet?

Flauw verhaaltje

Het eenvoudige verhaal doet in eerste instantie wat het moet doen: je een reden geven om weer Pokémon te levellen en een nieuwe rivaal te verslaan. Deze keer draait het om een dojo, waar je het opneemt tegen je nieuwe 'vijand' Avery (in Shield) en Klara (in Sword).

 

Gaandeweg krijg je de Pokémon Kubfu en het is met die Pokémon dat je een band moet kweken en verdere battles in een toren moet winnen. Mooie toevoeging, al zou ik het nog interessanter gevonden hebben mocht ik zelf kiezen met welke Pokémon ik die challenges aanging. Net omdat het verhaal zo kort is, voelt Kubfu niet echt aan als je eigen Pokémon, maar meer als een opdracht.

Releasedatum
11/15/2019
Beschikbaar voor
7,0
Reviewscore
User scoreAl 0 stemmen
0

Conclusie van Charlotte

Game Freak speelt het nog altijd op veilig, ook in de eerste uitbreiding van de Expansion Pass. Isle of Armor is zeker niet slecht te noemen, maar het is meer van hetzelfde. Er zijn meer nieuwe Pokémon en je zal hoogstwaarschijnlijk enkel van je lievelingspokémon tegenkomen, maar misschien had ik net wel wat meer vernieuwing verwacht. Benieuwd wat The Crown Tundra ons brengt. Ondertussen ga ik nog wat DIglets zoeken op de Isle of Armor.
  • 100 nieuwe Pokémon
  • Meer van hetzelfde
  • Speelduur gaande van 4 tot 8 uur, afhankelijk van je speelstijl
  • Flauw verhaaltje
  • Weinig verrassend

Commentaar toevoegen

Log in or to post comments