Life is Strange 2 - Episode 2: Rules

8,0
Reviewscore
User scoreAl 2 stemmen
10,0

Life is Strange 2 - Episode 2: Rules

zo 27/01/2019
Gereviewed voor PS4 door Joeri
0 reacties

Eindelijk! Fans van de Life is Strange-franchise hebben er veel te lang op moeten wachten, maar de tweede episode van Life is Strange 2 is eindelijk te downloaden! Uiteraard gaat de reis van het duo Sean en Daniel verder en wie de eerste aflevering reeds achter de rug heeft, weet dat de politie hen achterna zit. Overleven de twee jonge knapen op zichzelf, of zijn ze genoodzaakt hulp in te schakelen van derden? Episode 2 geeft alvast het een en ander prijs.

De eerste aflevering van het nieuwste Life is Strange-seizoen was er een van formaat. Het eindigde dan ook met een cliffhanger van jewelste. Het moment dat Daniel via televisie ontdekte dat zijn vader er niet meer is, barstte er een bovennatuurlijke kracht uit de jonge knaap. Totaal oncontroleerbaar vloog alles in de motelkamer in de lucht, tot de oudere Sean toesnelde. Na wat getroost kalmeerde alles, waarna de aftiteling op het scherm verscheen. Einde van de eerste episode, wat resulteert in een maandelange marteling in afwachting van aflevering twee. En die is er sinds deze week! Uiteraard gaat het verhaal verder na wat er in de seizoensopener gebeurde, al is het duo ondertussen al enkele maanden verder. Hun schattige hond is wat groter en ook het seizoen is veranderd.

Onder controle

De eerste momenten van de tweede episode leren je dat Sean zijn kleine broer leert om de bovennatuurlijke kracht onder controle te houden. Wat startte met een kleine steen verplaatsen, is nu al geëvolueerd naar het grotere werk. Een tientallen kilo's zware steen opheffen lukt mits enige concentratie en ook een rondvliegende sneeuwbal stoppen krijgt Daniel onder de knie. En hoewel het negenjarige gastje maar al te graag pronkt met zijn superkracht, maken de twee enkele regels. Zo is het niet toegestaan om er in het openbaar over te praten, laat staan om de kracht te gebruiken eens er mensen in de buurt zijn. Enkel mocht het een laatste redmiddel zijn, mag Daniel zijn kunnen tonen. En dan is het maar de vraag of zo'n jonge knaap de strenge regels van zijn grote broer kan gehoorzamen ...

Het duo heeft het hoe dan ook niet eenvoudig. Daar waar de vorige episode plaats vond in matige herfstige temperaturen, is het nu barkoud. Het landschap is dik bedekt met sneeuw en Daniel zijn zware verkoudheid geraakt maar niet opgelost. Nochtans hebben ze een huis gevonden waarin ze zich kunnen verwarmen en eten kunnen klaarmaken, al blijkt dat nu al enkele dagen telkens weer ravioli uit blik te zijn. Hoog tijd om daar verandering in te brengen, dus besluit de oudste van de twee verder te reizen naar hun ultieme bestemming: Puerto Lobos; de thuisstad van hun vader. Maar ... Eerst even een tussenstop maken bij hun grootouders. Jarenlang hebben ze geen contact gehad, tot nu. Al blijkt de strenge oma toch wel enkele regels te hebben. Regels die het duo maar moeilijk kunnen gehoorzamen ...

Nieuw volk

Deze nieuwe episode van Life is Strange 2 bouwt verder aan de relatie tussen de twee broers, terwijl er ook nieuwe personages worden geïntroduceerd. Zo komen beide grootouders aan bod, wordt er kennis gemaakt met enkele minder belangrijke personages en is er zelfs een rolletje weggelegd voor Captain Spirit! Een leuk weerzien als je de gratis episode hebt gespeeld. En mocht je dat niet gedaan hebben, dan is het zeker aangeraden dat wel te doen. Het is gratis, best wel plezant en Life is Strange 2 gebruikt er ook opgeslagen savedata van. Geen reden om het geen kans te geven dus. Mocht je echter bij je koppige zelf blijven, is ook dat geen probleem. Het spel gebruikt dan de standaard instellingen voor je kennismaking met de kleine superheld die denkt dat hij bovennatuurlijke krachten heeft.

Het is leuk om te zien hoe de twee jonge snaken communiceren en voor het eerst sinds lang lijkt de kleine Daniel zich écht te amuseren. Het jongentje bloeit open en ook Sean weet dat wel te appreciëren. En hoewel de band steeds nauwer wordt, moeten de regels gerespecteerd worden. Bijzonder moeilijk, wat voor een pak wrevel zorgt. En hoewel de uitkomst van je gemaakte keuzes nog niet onmiddellijk in deze episode is terug te vinden, staat er in de overige afleveringen wel het een en ander op til. Pas in een van de volgende episodes zullen we de uitkomsten zien van de gemaakte keuzes, hoe klein die op het eerste zicht ook leken te zijn. Er is echter wel één constante: de prachtige soundtrack. Episode 1 was top. Episode 2 moet niet onderdoen!

 

Releasedatum
27/09/2018
8,0
Reviewscore
User scoreAl 2 stemmen
10,0

Conclusie van Joeri

Life is Strange - Episode 2: Rules gaat verder op hetzelfde elan als de eerste episode. Dat houdt in dat de soundtrack opnieuw van de bovenste plank is, de relatie tussen de twee broers mooi in beeld wordt gebracht en de episode alweer veel te snel voorbij is. Verwacht je opnieuw aan wat drama, een onbegrijpende Daniel en de drang om zo snel mogelijk Mexico te bereiken. En nu is het weer enkele maanden wachtne op de derde episode.
  • Relatie tussen de broers wordt mooi in beeld gebracht
  • Soundtrack genot voor het gehoor
  • Captain Spirit is terug!
  • Enkele grafische imperfecties