Invector

8,1
Reviewscore
User scoreAl 16 stemmen
7,6

Invector

Avicii op je tv

Een pak games schotelen je een ontspannende ervaring voor. Daarbij kan je languit in de zetel liggen om bijvoorbeeld te genieten van een verhalend geheel waarin je wordt meegesleept. Er zijn echter ook games waarbij van enige vorm van rust geen sprake is. Een mooi voorbeeld daarvan is Thumper, maar ook Invector gunt je geen seconde rust. Razendsnelle reflexen en een gevoel voor ritme zijn een must. Dat doe je niet al liggend in je zetel, maar vanop het puntje van je stoel!

De aankondiging van Invector dateert al van eind 2015, maar toen was van de naam Invector nog geen sprake. De game werd aangekondigd als Avicii Vector en daarmee werd onmiddellijk duidelijk dat artiest Avicii wel een of andere hoofdrol zou krijgen in de ritmische game. De trailer bevestigde dat vermoeden, want wat we te horen kregen waren Avicii’s melodieën waarop de spelers toetsencombinaties moeten indrukken op soms wel érg hoge tempo’s. Ook ik waande mij even een dj en ging aan de slag met Invector. En daarbij krijg je dus continu de beats van de Zweedse artiest te horen.

Avicii in je woonkamer

Iedereen weet ondertussen dat ik een engelenstem heb om U tegen te zeggen en ook over mijn dansmoves wordt tot over de landsgrenzen heen geschreven. Er zijn echter ook een aantal verbeterpuntjes. Zo kan ik nog altijd niet tegen games waarin ook maar enige vorm van horror voorkomt – zoals The Inpatient (review verschijnt nog deze week) – en ook mijn reflexen zijn niet om over naar huis te schrijven. De grijze hersenmassa heeft het soms moeilijk om mijn vingers te volgen (of is het nu omgekeerd?) en dat vertaalt zich dan naar niet zo denderende scores bij games waarin je reflexen op de proef worden gesteld. Invector is dus ook zo eentje, al leek het hier op het eerste zicht bijzonder goed mee te vallen. Leek, dus …

In Invector ga je ritmisch aan de slag op de beats waarvoor Avicii heeft gezorgd. Dat gebeurt door de juiste toets in te drukken op het moment dat het spel dat van je verwacht. In eerste instantie leek dat niet bijzonder goed te lukken en het probleem was al snel gevonden. In het optiemenu kan je een kalibratie uitvoeren en eens dat achter de rug is, gaat het een pak beter. Helaas word je als speler niet op de hoogte gebracht van eventuele vertragingen en is het dus zelf zoeken naar die oplossing in het menu. Soit, nu was ik echt wel klaar om mijn vingers in de knoop te leggen. De moeilijkheidsgraad leek mij op Easy op mijn lijf geschreven. Maar eens je hoger gaat, zie je al snel sterretjes.

Uitgebreide bibliotheek

In eerste instantie ziet Invector er ‘te doen’ uit. Op een soort van rollercoasterbaan komen heel wat toetsen op je af die je op het juiste moment moet indrukken. Starten doe je met enkele eenvoudige combo’s die niet veel meer inhouden dan de X-toets in te drukken of enkele keren op het vierkantje te drukken. Nadien volgen ook andere combinaties waarbij de schoudertoetsen gebruikt worden en ook de sticks, die het ganse boeltje doen draaien, zijn aan de beurt. Het aantal in te drukken knoppen die elkaar opvolgen is op de gemakkelijkste moeilijkheidsgraad te doen. Maar eens je de moeilijkere optie kiest, gaat je haar al snel rechtstaan.

Er staan in Invector meer dan twintig bekende en minder bekende liedjes van Avicii op je te wachten waarbij je een zo hoog mogelijke score moet neerzetten. Online leaderboards zorgen ervoor dat je elk level nog eens doorloopt om beter te presteren, want niet enkele de wereldwijde rankings worden weergegeven, ook je vrienden vind je terug. En dan knaagt het als ze net die enkele puntjes meer hebben. Je probeert het dan uiteraard nog eens. En dan nog eens. Tot het moment dat je het liedje vanbuiten kent. Inclusief tekst. En zelfs achterstevoren …

 
Releasedatum
01/01/1995
Beschikbaar voor
8,1
Reviewscore
User scoreAl 16 stemmen
7,6

Conclusie van Joeri

Invector is een totale verrassing. Toen ik de trailers te zien kreeg, werd ik niet direct warm van de game. Toch is Invector, die als Avicii Vector aangekondigd werd en met medewerking van Avicii zelf tot stand kwam, een ferme aanrader. Net als in Thumper worden je reflexen en gevoel voor ritme ferm op de proef gesteld. Voor fans van de Zweed is dit een absolute must-have. Voor al de rest ook, al moet je het wel stellen met het Avicii-repertoire en komt een andere artiest niet piepen.
  • Moeilijkheidsgraden voor elke speler
  • Meer dan keuze genoeg uit liedjes
  • Ziet er grafisch erg goed uit
  • Enkel Avicii

Commentaar toevoegen

Log in or to post comments