The Curious Tale of the Stolen Pets

8,0
Reviewscore
User scoreAl 10 stemmen
8,2

The Curious Tale of the Stolen Pets

"Gameplay om je vingers bij af te likken, en de soundtrack is een streling voor het oor"

za 07/12/2019
Gereviewed voor PS4 door Joeri
0 reacties

Op gamescom dit jaar voelde ik zowel grote kleppers als indiegames aan de kaak. Een van die kleintjes was The Curious Tale of the Stolen Pets. Na afloop van de demo, die één level in beslag nam, wist ik het zeker: dit spelletje komt in huis. Sinds kort is The Curious Tale of the Stolen Pets digitaal beschikbaar en ik kan nu al verklappen: wat een schattig, fijn spel.

Laat me direct met de deur in huis vallen: voor de lengte en herspeelbaarheid moet je het alleszins niet doen. The Curious Tale of the Stolen Pets bestaat uit slechts vijf levels en eens je de puzzels daarbij gevonden hebt, heb je het allemaal gezien. Met uitzondering van enkele noden voor het behalen van Trophies, maar dat terzijde. Reken op een klein kwartier per level, en dan weet je het wel. Laat dat echter geen reden zijn om dit spel niet in huis te halen, want ’t is een pareltje.

Prachtige levels

Nog geen negentig minuten dus, maar ontwikkelaar Fast Travel Games had maar enkele minuten nodig om mij in zwijm te doen vallen. Dat komt omdat het spel een en al schattigheid is. In The Curious Tale of the Stolen Pets moet je per level namelijk een aantal schattige diertjes terugvinden, gaande van konijnen, vogels tot zelfs dinosaurussen. Die vind je allemaal door per dier een puzzel op te lossen. De ene is al wat makkelijker op te lossen dan de andere, maar door de levels goed te verkennen en van alles te proberen, kom je sowieso tot een oplossing. Uiteraard hangt er ook een verhaaltje aan vast, maar daar moet je je niet teveel bij voorstellen.

Erg realistisch is het allemaal niet, maar de puzzels zijn erg origineel en bevinden zich allemaal in vijf kleurrijke, schitterend weergegeven levels in de vorm van eilandjes. Zo kan je in het ‘Aquarium’-level een kraan opendraaien om het waterniveau te doen stijgen, waardoor alles zich plots onder water bevindt. Of moet je een bot vinden om aan een vleesetende plant te geven in het prehistorische level, terwijl je in datzelfde level een dino moet vinden door met vuur te spelen. Allemaal erg plezant, maar helaas zonder veel uitdaging.

Streling voor oog en oor

Niet enkel de gameplay is om je vingers van af te likken, ook de soundtrack is een ware streling voor het oor. En dat geldt ook voor het visuele aspect. Ook hier moet je niets realistisch verwachten, maar de levels, dieren en al de rest zijn érg mooi. Dat je alles van nabij kan bekijken met die VR-bril op je hoofd, maakt het alleen maar beter. En hoewel de Move-controllers eigenlijk outdated zijn en PlayStation wel met wat nieuw op de proppen zou mogen komen, is de besturing in The Curious Tale of the Stolen Pets erg eenvoudig en werkt daarbij alles perfect. Zijn er dan geen nadelen? Natuurlijk wel, zoals de eerder vermelde prijs tegenover de speelduur. Het mocht gerust tientallen levels meer gehad hebben.

 

Releasedatum
2015
Beschikbaar voor
8,0
Reviewscore
User scoreAl 10 stemmen
8,2

Conclusie van Joeri

The Curious Tale of the Stolen Pets is een klein, schattig spelletje dat je op nog geen negentig minuten voltooit en daarbij ook alle geheimen ontdekt. Dan lijkt de prijs van vijftien euro (voor PS VR) veel, maar het spel is erg mooi, bevat heel leuke puzzels en is gewoon héél tof om te spelen. Of dat genoeg redenen zijn om in huis te halen, moet je zelf maar uitmaken. O ja, uiteraard heb je ook een PlayStation VR of ander VR-toestel nodig.
  • Een en al schattigheid
  • Heel leuke puzzels
  • Soundtrack
  • Wel érg kort
  • Misschien iets te prijzig