Star Ocean: Integrity and Faithlessness

Star Ocean: Integrity and Faithlessness

JRPG volgens het boekje

za 21/05/2016
Gepreviewed voor PS4 door Yannick
0 reacties

De PlayStation 4 kende net als z'n voorgangers geen al te beste start qua games. Langzamerhand begint de software line-up van de console echter vorm te krijgen. Vorige E3 bewees dat dankzij indrukwekkende titels als de nieuwe Uncharted en Horizon: Zero Dawn. Een game die vorige E3 echter bij veel mensen onder de radar is gevlogen, is de gloednieuwe Star Ocean. Wij kregen de kans om dit vijfde deel in de franchise aan de tand te voelen in Parijs.

Het is al een tijdje geleden dat we nog een Star Ocean-deel hebben mogen verwelkomen, dus we gingen met veel nieuwsgierigheid de persruimte binnen. Na een indrukwekkende cutscene in de ruimte die Integrity and Faithlessness ook situeerde in de tijdlijn van deze complexe franchise, kregen we onmiddellijk de kans om met het hoofdpersonage in het hoofdstadje rond te lopen. In Star Ocean V speel je met Fidel, een normaal stadsjongetje met een voorliefde voor zwaardvechten. Het duurt niet lang voor z'n dorpje aangevallen wordt door kwaadaardige beesten, waardoor Fidel z'n vechtkunsten al snel op de proef worden gesteld. Na het ontruimen van de vijanden wordt Fidel op avontuur gestuurd naar een ander dorpje om mensen te rekruteren voor de oorlog die gaat komen.

Snelle start

Op z'n avontuur krijgt Fidel uiteraard wat gezelschap. Op het eerste zicht ziet het ernaar uit dat de personages in Integrity and Faithlessness behoorlijk standaard zijn voor een JRPG. Je hebt een jong, enthousiast meisje dat je koppig wil volgen in je avontuur, je hebt een stoere, gespierde kerel die zelfzeker een gevecht aangaat en je hebt een mysterieuze vrouwelijke magiër met een wiebelende voorgevel. Je vrouwelijke sidekicks hebben wel wat humor en de dialogen zijn in de eerste twee uurtjes luchtig gehouden. Muren tekst vind je hier niet terug aan het begin, wat ook wel eens aangenaam is in een JRPG. Integrity and Faithlessness komt sneller op gang dan de meeste JRPG's, maar toch hebben we het gevoel dat de game een hevige focus zal zetten op het verhaal.

Op avontuur

Bij het rondlopen in de wereld zal je namelijk naast de hoofdmissies ook zekere affinity missies vinden waarmee je de band met een zeker personage kan versterken. We deden zo al één missie en merkten direct op dat de personages misschien meer ziel hebben dan je eerst van ze zou verwachten. Verder gebruikten we onze tijd om de eerste grote hoofdmissie te klaren. Bij deze missie exploreerden we heel wat nieuwe gebieden, enkele stadjes en stootten we op enkele bijzondere gevechten. Voor PlayStation 4-begrippen ziet de game er zeer fatsoenlijk uit. Vooral de animaties en lichteffecten zijn aangenaam om naar te kijken en we appreciëren ook het feit dat de gebieden net iets groter en open zijn. Het geeft de game een iets avontuurlijker gevoel dan voorgaande delen.

Met meer dan zes op het slagveld

Het vechtsysteem is in Integrity and Faithlessness ontzettend gelijkend op dat van de Tales of-games. Eenmaal je een vijand ziet, wordt er een arena gecreeërd waarin je kan vechten met de tegenstanders. Vervolgens is het de bedoeling om lichte of zware aanvallen te combineren met block-aanvallen om de vijanden te verslaan. Uniek aan deze Star Ocean is het feit dat je verschillende skills kan gebruiken om extra schade aan te richten. Met Fidel is dat een sterke draaislag met z'n zwaard, maar we zagen al enkele imposantere skills die andere personages kunnen gebruiken. Nog iets bijzonders is het feit dat je met meer dan zes personages tegelijk op het slagveld kan staan. We kregen ook een save file iets verder in de game, en daar merkten we op dat de gevechten verderop wel heel chaotisch kunnen zijn.

Releasedatum
2016
Beschikbaar voor

Conclusie van Yannick

Integrity and Faithlessness maakt een aangename eerste indruk. De game voelt na twee uurtjes speeltijd aan als een fatsoenlijke JRPG die alles volgens het boekje doet. De titel voelt nog niet aan als een grote revolutie, maar het feit dat deze Star Ocean volgens JRPG-normen snel op gang komt, een uitdagend vechtsysteem kent en een sfeervolle wereld lijkt te bevatten, prikkelt onze nieuwsgierigheid. Wij zijn benieuwd om meer te zien van deze intrigerende JRPG.