Predator: Hunting Grounds

Predator: Hunting Grounds

"Simpel gezegd: momenteel is deze game PS4-onwaardig"

Predator: Hunting Grounds

"Simpel gezegd: momenteel is deze game PS4-onwaardig"

Op z’n zachtst gezegd heerst er wel wat hype rond Predator: Hunting Grounds. Vanaf 24 april kunnen we allemaal op jacht maar afgelopen weekend werd er al stevig gevuurd tijdens de online demo. De 4v1 multiplayer shooter wil een topgame worden die trouw blijft aan de film uit 1987. Hoe ver is deze ultimate warrior al geëvolueerd?

In Hunting Grounds krijgen we een asymmetrische shooter voorgeschoteld waarbij een team van vier soldaten het opneemt tegen het beest dat zowat alles buiten Arnold Schwarzenegger kan vernietigen. Het fireteam landt in een ongekende jungle waar ze een aantal taken moeten volbrengen vooraleer ze kunnen ontsnappen via een helikopter. Tijdens deze taken krijgen ze af te rekenen met een heel leger aan CPU-guerrilla soldaten en de predator himself. Als predator is de taakverdeling makkelijker op te sommen. Vier schedels en ruggengraten verzamelen en je werkdag zit er op. 

Developer Illfonic krijgt onder het goedkeurend oog van Sony de verantwoordelijkheid om van deze titel een topper te maken. Ervaring hebben ze al met deze specifieke soort multiplayer. Ze maakten drie jaar terug Friday The 13th: The Game, waarbij zeven personen het online opnemen tegen Jason Voorhees. Een gelijkaardige ervaring moeten ze nu naar de jungle brengen. In Hunting Grounds is de belangrijkste taak een fijne ervaring te verzekeren voor beide kanten van de veldslag.

Simpel gezegd: momenteel is deze game PS4-onwaardig.

Qua werkmateriaal, historie en game-waardige materie is Predator een enorm dankbaar universum. De originele prent is een actieklassieker en de filmreeks is nog steeds relevant met een recente bioscoopouting twee jaar terug. De gore, blood & guts van het origineel worden keihard op console gebracht. Als fireteam knal je hoofden aan gort en ledematen vliegen in het rond als snoepjes bij carnaval. De predator trekt strottenhoofden en ruggengraten zo vlot uit soldaten dat we Rambo haast een pacifist gaan noemen. De sfeer van de eerste film is duidelijk aanwezig en de soundtrack is heerlijk eighties.

Mislukte Stormtroopers 

Ik ging eerst aan de slag als lid van het fireteam. Ik werd gedropt in de jungle en diende een kamp van guerrilla-soldaten te infiltreren. Daar kreeg ik een taak die meestal neerkwam op het openen van een deur, het verzamelen van items of het overleven van een timer. Vind de speciale objecten, vernietig de camera’s, neem foto’s van containers. Basic stuff. Een tweede missie volgt nadien en daarna mocht ik richting extraction point.

Helaas stellen de missies zelf geen enkele uitdaging. Ze hebben de guerrilla fighters geweren gegeven maar geen basiskennis van oorlog. Wat is de enemy AI oliedom. Meer dan op je afstormen en vanuit een open positie hun geweer ledigen zit er niet in. Geen greintje tactiek, verstand of besef van gevaar aanwezig. CPU’s lopen je voorbij als ze iemand anders eerst gezien hebben. Ze zoeken nooit cover. Ze draaien zich niet om als je achter hen staat te knallen. Qua accuraatheid kunnen ze lessen gaan volgen bij een stormtrooper.

Nauwelijks op het niveau van de PS3.

Op geen enkel moment had ik schrik dat een CPU-tegenstander mij het leven zuur zou maken. De enige keren dat je echt damage van hen zult nemen is wanneer je té nonchalant rondloopt. De game geeft er je helaas alle reden toe. Tot de predator opduikt, weliswaar. Het enige gevaar in deze jungle is gelukkig meer dan het vernoemen waard. Met een uitgebreid arsenaal aan wapens en mogelijkheden is de predator steeds gevaarlijk. Samenwerken is een must om hem aan te pakken. Ga je er solo achteraan ben je quasi meteen een vogel voor de alien.

 

Grafische Drab 

Het moeilijkste aan combat in deze Hunting Grounds is het zien van de vijand. Dat heeft niet zozeer te maken met het feit dat de predator tijdelijk onzichtbaar kan zijn. Nog erger is de grafische kakafonie die je extra merkt vanaf dat je in combat zit. Simpel gezegd: momenteel is deze game PS4-onwaardig. Nauwelijks op het niveau van de PS3. De framerate is enorm laag, de textures zeer basic en het dieptezicht slechter dan dat van een camera met de beschermkap nog op. Wanneer je wat snel draait kan de game helemaal niet meer volgen en krijg je gewoon een drab op je scherm. Zelfs in beta-vorm kan ik niet snappen hoe dit gereleased is. 

Als predator ga je niet first person maar third person aan de slag. Je voelt je meteen een echte jager met als enige doel het vermoorden van het fireteam. Je slingert doorheen de bomen en de mogelijkheden zijn veelzijdig. Schiet lasers, werp vlijmscherpe discs of gebruik close-combat je wrist blades. De ervaring als ultieme hunter zit snor en de balancing zit best ok. Ik voelde me overpowered genoeg om iedereen aan te pakken maar wanneer het fireteam samenwerkte werd het een pak lastiger. Jammer genoeg zijn de controls bij de predator ook clunky. 

Er zijn dan ook heel wat vereisten voor een amusant partijtje Hunting Grounds. Als de predator niet weet met wat hij bezig is of het fireteam uit elkaar loopt zit je snel bij een game over. Qua customization kan je beide kanten zeer leuk aanpassen, al zitten de coolste zaken bij de predator. Nieuwe helmen, skins, wapens en andere moordtuigen zien er best cool uit. Toch kan ik me niet ontdoen van het feit dat deze demo veel meer mensen zal aangezet hebben tot het cancellen van hun pre-order dan het kopen van de game.

 

Releasedatum
04/24/2020
Beschikbaar voor

Conclusie van RoMa

Predator: Hunting Grounds heeft enorm veel werk aan de winkel wil het op release zelfs nog maar een matige game worden. Grafisch lijkt de game wel 15 jaar geleden gemaakt te zijn. De enemy AI is verschrikkelijk wat er voor zorgt dat heel wat van de uitdaging wegvalt. Een goed gevecht tussen een samenspelend fireteam en een predator die weet wat hij doet kan cool zijn. Toch verzuipt deze titel voorlopig door hele grove fouten. Het is bang afwachten wat de developers afleveren als eindproduct volgende maand.

1 reactie

"Schiet lasers uit je ogen"

Precies niet goed gekeken naar de films? ;-)

Rating:0

Commentaar toevoegen

Log in or to post comments