Mortal Kombat 11

Mortal Kombat 11

"Aftermath brengt een brutale lading nieuwe content naar Mortal Kombat 11"

Mortal Kombat 11

"Aftermath brengt een brutale lading nieuwe content naar Mortal Kombat 11"

Mortal Kombat 11 wordt door velen als de meest complete MK ooit beschouwd. Er werden al heel wat extra fighters en andere content aan MK11 toegevoegd. Met Aftermath wil NetherRealm de perfecte fatality uitdelen aan z’n fanbase. Binnen minder dan drie weken komt er een stevige brok vers MK11-vlees aan, klaar om te versnijden. Wij kregen de unieke kans om een digitaal preview event bij te wonen in het gezelschap van niemand minder dan mister MK himself, Ed Boon.

Legends Return 

Er komt met Aftermath een heleboel nieuwe content naar Mortal Kombat 11. NetherRealm gaat verder dan enkel het introduceren van nieuwe fighters en brengt ook een grote nieuwe brok storyline. Het verhaal van Aftermath pikt vrijwel meteen op na de conclusie van 11. In een epische storytrailer krijgen we te zien hoe Erron Black niet echt tevreden is met de huidige gang van zaken en bijgevolg Baraka z’n woedebeheersing volledig laat vallen.

De meest opvallende toevoeging is die van RoboCop.

Story director Dominic Cianciolo vertelde ons enthousiast: “We zijn nog nooit zo ver gegaan qua story expansion. Het terugdraaien van de tijd zal een grote rol spelen in het verhaal en er is een grote rol weggelegd voor Shang Tsung. We hebben samen met het grafische team voor geweldige cinematics gezorgd en ik kan niet wachten tot iedereen deze action-packed uitbreiding te zien krijgt.”

 

Vriendschap & Barbecue 

Naast het splinternieuwe verhaal dat inpikt op de events van MK11 is er héél wat fanservice die op punt gebracht werd. Ed Boon, de bedenker en bezieler van MK, legt uit: “De reden dat we ditmaal zo ver zijn gegaan is omdat we een fanbase hebben die dit verwacht. Iedereen is ongelofelijk enthousiast over de recente verhaallijn en we konden niet wachten daaraan verder te werken. Ook introduceren we samen met Aftermath heel wat content waar fans al lang achter vragen.”

We zijn nog nooit zo ver gegaan qua story expansion.

Gratis voor alle MK11-eigenaars worden er zo enkele klassiekers teruggebracht. Er komen nieuwe vechtarena’s en Boon belooft ook gekende omgevingen te doen verijzen. Stage fatalities zullen ook beschikbaar zijn, wat zoveel betekent als dat je de omgeving nu kan gebruiken om op de meest brute wijze je tegenstander te vernederen en vernietigen.

Dat MK11 het ook niet al te serieus neemt wordt duidelijk met de nieuwe “friendships”. Met deze ludieke fatalities eindig je een partij niet met een bloedbad maar met pakweg een danspasje of een barbecue. “We hebben ons geweldig geamuseerd met het maken van deze content en dat merk je gewoon”, aldus Boon.

Dat MK11 het ook niet al te serieus neemt wordt duidelijk met de nieuwe “friendships”.

 

Dead Or Alive, You’re Coming With Me 

Één van de belangrijkste features bij Mortal Kombat-DLC blijft natuurlijk de toevoegingen aan de fighter roster. Er zullen op 26 mei drie nieuwe karakters toegevoegd worden. Twee daarvan zijn anciens van de franchise die al jaren meedraaien. Sheeva maakte haar debuut 25 jaar geleden in MK3 en is klaar om alles weer aan gort te grappelen. Fujin kwam in MK4 als broer van Raiden bij de franchise en zal de kracht van de wind gebruiken om tegenstanders te controleren.

Er komt met Aftermath een heleboel nieuwe content naar Mortal Kombat 11.

De meest opvallende toevoeging is die van RoboCop. De actieheld uit de jaren ’80 brengt duidelijk heel wat enthousiasme teweeg bij Boon. “Het was al geweldig om bij de vorige DLC de Terminator te kunnen introduceren. We gaan verder op ons ’80-elan met RoboCop. Hij is een geweldig bad-ass karakter met zeer lekkere moves. Hij heeft een pistool, een vlammenwerper en een schouderkanon. We hebben de acteur van de originele film, Peter Weller, aan boord genomen om z’n stem en gelijkenis te gebruiken. Het is dus de meest authentieke RoboCop mogelijk.”

 
Releasedatum
04/23/2019
Beschikbaar voor

Conclusie van RoMa

Aftermath zal te koop zijn vanaf 26 mei. Voor diegenen die Mortal Kombat 11 nog niet hebben zal er ook een MK11 Kollection te verkrijgen zijn. Hierin zit de volledige basisgame, de Kombat Pack-DLC en de Aftermath-DLC. Voor diegenen die pre-orderen zijn er enkele coole skin packs extra.

Commentaar toevoegen

Log in or to post comments