Monster Energy Supercross: The Official Videogame

Monster Energy Supercross: The Official Videogame

Eindelijk een versnelling hoger

vr 26/01/2018
Gepreviewed voor PC door Joeri
0 reacties

Ontwikkelaar Milestone kennen we voornamelijk van de MotoGP-games, maar de Italiaanse studio is tot meer in staat. Zo brachten ze afgelopen jaren ook Valentino Rossi: The Game tot leven en kregen we in 2016 het vervolg op het in 2015 verschenen Ride. Het team blijft echter trouw aan de motorsport. Want hoewel we midden volgende maand niet op spekgladde circuits gaan racen, doen we dat wel in bergen zand en modder. Milestone stelt u voor: Monster Energy Supercross: The Official Videogame.

Het aantal verschenen MotoGP-games is niet meer bij te houden op één hand, en ook met alternatieve projecten experimenteren de Italianen graag. Zo brachten ze enkele jaren geleden de MXGP-reeks tot leven en dat ploeteren in de modder lijkt hen te bevallen. Zo ontsproot het idee om het nog iets anders aan te pakken en de Monster Energy Supercross in de schijnwerpers te plaatsen. Verwacht je dus aan spectaculaire motoracties met de typische gifgroene Monster-accenten.

Arcadegevoel

Het is niet van mijn gewoonte, maar deze keer kroop ik achter het pc-scherm om aan de slag te gaan met een game. Uiteraard is Monster Energy Supercross: The Official Videogame compatibel met een controller, waardoor ik zonder problemen aan de slag kon met de racegame die op 13 februari in de winkelrekken moet liggen. Het opstarten van de game was slechts een kwestie van seconden en niet veel later kroop ik al op het zadel zonder aan de standaardinstellingen te prutsen. Zoals gewoonlijk zitten de controls behoorlijk goed in elkaar en reageert de bestuurder adequaat op de doorgegeven commando’s. Daarbij valt echter wel één ding direct op: daar waar de MotoGP-games simulators zijn, gaat Milestone met deze Supercross-variant de arcadetoer op. Ook Gravel, dat later dit jaar moet verschijnen, is een pure arcaderacer.

Door dat genre aan te doen, begeeft Milestone zich op relatief onbekend terrein. En hoewel er zeker niet te klagen valt over de besturing, is het niet allemaal rozengeur en maneschijn. Zo moet je al behoorlijk zotte toeren uithalen vooraleer de motorracer valt. Nochtans lijkt de AI daar bijzonder weinig last mee te hebben. Vooral in de eerste ronde van een circuit, waarbij heel wat bochten komen kijken, rijden alle AI-personages tegen elkaar aan, maakt een kwart ervan een koprol en rijdt een ander kwart zichzelf van de baan. Eens de drukte gepasseerd is en de racers verspreid over het circuit rijden, is dat euvel wel verholpen.

Verbeteringen

Arcade of niet, Milestone hecht altijd veel belang aan de circuits of parcours. Alleen al in deze preview build kwamen er zeventien circuits piepen en die zien er allemaal even gelikt uit. Zo kan je je racekunsten tonen in het Stadium of San Diego en Stadium of Detroit, maar ook Seattle komt in beeld met hun Century Link Field. Naast een uitgebreid aanbod aan parcours was er ook al een relatief uitgebreide selectie aan voertuigen beschikbaar. Zo kon er gekozen worden uit enkele Honda’s, waaronder de CRF 450, maar ook andere bekende merken als Yamaha en KTM komen aan bod met diverse varianten. Zoals we gewend zijn van Milestone zien de parcours en motoren er weer piekfijn uit. En voor de verandering is er eindelijk ook eens detail in het publiek te zien.

Dat grafische aspect is alleszins een grote verbetering in vergelijking met vorige games. Ik hekelde regelmatig het gebrek aan details in het publiek en voor het gebrek aan ambiance dat dat publiek veroorzaakte. Dit werd duidelijk onder handen genomen, waardoor alles een pak levendiger aanvoelt. Ook de moddercircuits lijken onder handen genomen te zijn in vergelijking met de MXGP-games. Als het team deze elementen ook in hun volgende titel weet te implementeren, kunnen ze opnieuw op complimenten rekenen van mijnentwege.

 

Releasedatum
13/02/2018
Beschikbaar voor

Conclusie van Joeri

Monster Energy Supercross: The Official Videogame is opnieuw een leuke aanvulling op Milestones reeds uitgebreide bibliotheek aan videogames. Simulators, arcaderacers, op asfalt of in de modder, niks lijkt de Italianen nog te deren om het gamende publiek te verwennen. Verwacht je aan een pak actie en heel wat keuze qua motoren en circuits, maar de ietwat belabberde AI moet je erbij nemen. Monster Energy Supercross: The Official Videogame verschijnt op 13 februari voor PlayStation 4, Xbox One en pc.