Life is Strange 2 - Episode 2

Life is Strange 2 - Episode 2

zo 20/01/2019
Gepreviewed voor PC door Joeri
0 reacties

Hoera, het is bijna zover! Donderdag verschijnt eindelijk de tweede episode van Life is Strange 2. Dat werd tijd, want de eerste aflevering dateert alweer van september vorig jaar, waardoor er bijna vier maanden tussen de twee afleveringen zitten. Maar ... Ik gun het de ontwikkelaars. De eerste aflevering was er boenk op, dus gun ik hen alle tijd om oog van de tweede episode een pareltje te maken. Ik kon aan de slag met de previewversie en was opnieuw onder de indruk. Dit komt zeker goed!

Life is Strange was best wel goed te noemen, met uitzondering van de laatste episode waarin het geheel nogal chaotisch afgesloten werd. Ook de prequel was best te pruimen, al gaat episode 1 van het tweede seizoen voor mij met alle pluimen lopen. Wat een opener was dat! De openingsscène was dramatisch, het tussenstuk stelde je in staat om alles te laten bezinken, om dan af te sluiten met een cliffhanger van jewelste. En dan is er de tweede episode die verder borduurt op hetgeen je reeds achter de kiezen hebt. En ik mag nu reeds verklappen, al blijft dit slechts een preview waarin een beperkt aantal zaken verteld mogen worden, dat het niveau niet daalt!

De reis gaat verder 

Ondertussen hebben grote broer Sean en de erg jonge Daniel de gebeurtenissen uit de eerste episode achter zich gelaten. De trip naar Mexico duurt nu al enkele maanden en het seizoen is veranderd. Wat je in de tweede episode te zien krijgt, is een bitterkoud winters landschap waarin het duo, vergezeld van hun hondje, hun sporen achterlaten in de sneeuw. De eerste momenten ligt de focus op de pas ontdekte kracht van de jongste broer. In het sluitstuk van de vorige aflevering maakte je kennis met de speciale gave van Daniel, al had hij het toen helemaal niet onder controle. Nu ligt dat anders. Met de oudere broer als leermeester heeft Daniel al erg veel vooruitgang geboekt en heeft hij zijn kracht reeds deels onder controle, met enkele testjes als bewijs. Zo kan je beslissen welke objecten je broer moet optillen vooraleer je je naar een iets verder gelegen leegstaand huis begeeft.

Die testen zijn erg belangrijk, want de superkrachten moeten verborgen blijven voor de buitenwereld. Daarom stellen Daniel en Sean regels op. Zo mag je jonge knaap er publiekelijk nooit over praten en ook publiekelijk gebruiken is uit den boze. Daarnaast wordt afgesproken dat ze alle gevaar moeten mijden om het geheim verborgen te kunnen houden. En dat is eenvoudiger gezegd dan gedaan, want na de gebeurtenissen uit de eerste episode is de politie nog altijd op zoek naar het duo. Ze mogen niemand vertrouwen, zo veel als mogelijk verborgen blijven en hun reis veilig en gestaag verder zetten richting het zuiden.

Op hetzelfde elan

De tweede episode neemt je mee naar enkele leuke omgevingen tijdens hun vermoeiende reis naar het thuisland van hun doodgeschoten vader; Mexico. De reis is nog lang en dat laat indruk na op de broers. Deze nieuwe episode beslaat een jaar en daarin kan je de band tussen Daniel en Sean heel wat beïnvloeden. Dat hangt zoals gewoonlijk af van de keuzes die je gedurende de verschillende episodes maakt. Een groot deel heeft enkel gevolgen op korte termijn, terwijl grotere, soms niet voor de hand liggende keuzes, pas invloed zullen hebben in de finaleaflevering. En hoewel Sean geen ouder is, moet hij wel voor zijn jongere broer zorgen als een vader. Dat laat uiteraard zijn sporen na, al zie je hen, ook hier afhankelijk van de gemaakte keuzes, naar elkaar toegroeien. Dit weer onder de schitterende soundtrack waarvoor ik woorden te kort heb. Donderdag is het zover en ik weet het nu al: die dag ga ik opnieuw met Life is Stange 2 aan de slag!

 

De tweede episode van Life is Strange 2 gaat op hetzelfde elan verder. Schitterende muziek is weer van de partij, je leert meer kennen over de superkrachten van Daniel en je ziet de band tussen beide broers verder evolueren. Door het verhalende element mogen veel zaken niet verteld worden, maar laat dat je niet tegenhouden. Ook de tweede aflevering is het waard! Dat het maar snel donderdag is!

Releasedatum
27/09/2018