LEGO Ninjago Movie Video Game

LEGO Ninjago Movie Video Game

Kutnaam, topdemo

di 12/09/2017
Gepreviewed voor Xbox One, PC, PS4 door Lazlo
0 reacties

Eerlijk? Echt hoge verwachtingen van de LEGO Ninjago Movie Video Game had ik niet. De voornaamste reden vind je al meteen terug in de naam van het spel: de game van de film van de speelgoedreeks van LEGO. Misschien zijn het die lage verwachtingen, misschien is het omdat deze game gewoon goed in elkaar zit, maar ik heb me best geamuseerd met de demo die TT Games me op gamescom voorschotelde.

Eerst en vooral: de sympathieke humor die onder andere de LEGO Movie zo een topper maakte is ook helemaal terug in deze game. Terwijl ik het hectische level van de demo door storm gooien de verschillende personages voortdurend luchtige, lichtjes komische opmerkingen naar elkaars LEGO-hoofden. En misschien heb ik gewoon een slecht gevoel voor humor (wat ik tot in mijn graf zal ontkennen!), maar ik betrapte mezelf meer dan eens met een onnozele glimlach op m’n smoel. Deze game neemt zichzelf - net zoals de film, geloof ik - niet al te serieus. En dat is perfect oké.

Cinematisch spektakel

Nog iets wat me aangenaam verraste: het cinematische karakter van de game. Terwijl ik me een weg werk doorheen de demo, lopen verschillende sequenties met uiteenlopende personages vloeiend in elkaar over aan de hand van overvliegende actiecamera’s. Dat gaat hand in hand met de combat, die sterk steunt op de gebruikelijke verschillende speelstijlen met de verschillende LEGO-personages die je mee op schok hebt, maar dan versmolten met een rudimentair combosysteem. Dat komt nog steeds neer op het mashen van dezelfde aanvalsknop, keer op keer weer, maar alles ziet er zeer cool uit en wanneer je een beetje slim van vijand naar vijand slingert bouwt die combobonus heerlijk hoog op.

Werkelijk, wanneer ik op mijn speelsessie terugkijk, dan denk ik aan een gezonde mix tussen de cinematische stukken uit Uncharted, een eenvoudige adaptatie van je doorsnee Kung-Fu-film, beiden ondergedompeld in de herkenbare LEGO-videogameformule. En dat is blijkbaar waar de makers voor gaan, want wanneer ik die opmerking laat vallen aan één van de medewerkers die rond de demobooth in de pershal rondhangt, stemt die in dat die exacte voorbeelden een grote inspiratiebron vormden.

Handjes vasthouden

Het enige verwarrende element aan de hele demo is de openingssequentie waarin ik met een soort vliegtuigje vijanden neer moet knallen terwijl ik tussen de wolkenkrabbers van de ene of de andere grootstad heen vlieg. De controls van het vliegtuigje lijken voor de hand liggend, maar vaak stuurt de game me bij om te voorkomen dat ik tegen een muur of brug aan zou vliegen. Een hulp die zeker nodig is, maar toch een beetje te veel handjes houden is, naar mijn smaak. Daardoor krijg ik niet het gevoel te kunnen falen in dit deel van de demo. Maar ja, het blijft natuurlijk een LEGO-game, die toegankelijk moet zijn voor verschillende leeftijdsgroepen.

 

Releasedatum
22/09/2017

Conclusie van Lazlo

Hou je van de LEGO-games van de voorbije jaren? Dan is de LEGO Ninjago Movie Video Game, ondanks zijn ongelooflijk stomme naam, eentje om naar uit te kijken. Hij voelt herkenbaar aan, maar krijgt naast de gebruikelijke LEGO-gameplay en humor een vleugje cinematische actie en Oosterse gevechtskunsten mee.