The LEGO Movie 2 Videogame

The LEGO Movie 2 Videogame

"De game speelt lekker weg, is kleurrijk, niet lineair en oogt lekker fris"

di 19/02/2019
Gepreviewed door Praga
0 reacties

LEGO-games, als ze gebaseerd zijn op ‘echte’ filmlicenties, zoals Indiana Jones, Star Wars, Jurassic World of The Hobbit kan ik best smaken. Dingen als LEGO Dimensions of LEGO The Movie dat vind ik maar niets. En toch trok ik naar Roeselare om er een dikke twee uur aan de slag te gaan met The LEGO Movie 2 Videogame.

Soms vraagt een mens zich af waar de jongens (en meisjes) van ontwikkelaar Traveller’s Tales de inspiratie, en vooral de motivatie, blijven halen om de ene LEGO-game na de andere in mekaar te flansen. Het moet daar bij momenten toch wel puur bandwerk zijn? Of zie ik dat verkeerd?

Het verhaaltje van de broer en de zus

Het flinterdunne verhaaltje gaat als volgt: broer en zus spelen samen met de LEGO-blokken. De zus besluit haar broer te pesten met als gevolg dat broer zijn zorgvuldig opgebouwde stad Bricksburg (Steenstad) door de zus (lees aliens) wordt omgetoverd tot Apocalypsburg. Als klap op de vuurpijl worden hoofdrolspeler Emmet zijn vrienden door diezelfde buitenaardse wezens ontvoerd naar diverse planeten in het zonnestelsel. Aan Emmet om zijn vrienden op te sporen en te redden. De game volgt dus, logischerwijs, het verhaal van de film.

 

To the batmobile!

In tegenstelling tot voorganger LEGO DC Super-Villains kan je in deze game geen eigen personage aanmaken. Niet echt een probleem, er is immers genoeg volk op wandel. Naast onze vriend Emmet zal je ook met Lucy, LEGO Batman, General Mayhem, dinokerel Rex Dangervest en een pak andere personages op stap kunnen. In het totaal telt The LEGO Movie 2 Videogame maar liefst 100 personages uit beide LEGO-films.

Exploreer, scan, bouw en repeat

Wat deze game plezant maakt is dat je meer aandacht zal besteden aan het bouwen, scannen, exploreren en puzzelen. Hierdoor verdwijnt de combat naar de achtergrond en heb je meer tijd om te genieten van de kleurrijke omgevingen. Ook al worden de missiedoelen van de hoofdverhaallijn netjes aangegeven, niets belet je om eens achter het hoekje te piepen om te zien of er niets te beleven valt.

 

Scan en bouw

Er valt heel wat te bouwen in deze game, en ook heel wat te scannen. In het begin leek het me allemaal wat overweldigend, maar eens ik de, toch wel handige controls, onder de knie had werd bouwen mijn grootste hobby in deze nieuwe LEGO-game. Uiteraard had ik hiervoor gekleurde vierkante LEGO-blokjes nodig, en designs. Deze verdiende ik door missies succesvol uit te voeren of door bepaalde objecten in de buurt te scannen. Eens ik ze had ingescand verscheen hun blueprint in mijn Builder Page.

The LEGO Movie 2 Videogame kiest voor een niet lineaire aanpak.

Zo kon ik een generator bouwen om machines aan te sturen, een sprinkler om vuurtjes te doven of een trampoline om hoger gelegen platformen te bereiken. Maak je geen zorgen, het spel zal er altijd wel voor zorgen dat er voldoende blokjes in de buurt te vinden zijn, en je niet moet back tracken omdat je een blokje gemist hebt. Voor elke puzzel is er een bouwsel dat die puzzel oplost. Moeilijk? Nee hoor, de game geeft aan waar je moet bouwen en de bouwsels zijn zoals je hierboven kan lezen best logisch in te schatten.

De Builder Page en Super Builder Page (huizen, winkels,…) waar al mijn designs uitgestald staan werden al snel mijn beste vriend in deze game.

 

Ruimtereiziger

Leuk is dat je ook hier weer verschillende omgevingen voorgeschoteld krijgt. Je trekt immers het Systar System-sterrenstelsel in en bezoekt diverse planeten waaronder het Rex Plorer System, de Galactic Outskirts of Asteroïd Field, elk met hun eigen setting en design, gebaseerd op LEGO Playsets op zoek naar je vrienden. Daarnaast heb je nog een open spelwereld genaamd Syspocalypstar waar je je naar hartenlust kan uitleven in een sandbox-modus.

Laat je innerlijke Bob de Bouwer maar eens goed gaan.

Hier kon ik Emmets huis, een ruimteschip zo blijkt, bouwen, winkels en andere gebouwen. Het is meteen ook een beetje je centrale hub waar je bijvoorbeeld ook je verzamelde schatten (Relics) kan claimen. Zo is de Megarelic goed voor nieuwe gebouwen, ventjes of voertuigen. De Item Relic levert je coole items op en de Character Relic extra personages.  

Trek het avontuur tegemoet

Daar waar je in de meeste, zo niet alle, LEGO-games het vooropgestelde pad moet volgen, moedigt deze game je aan om op verkenning te trekken. Je krijgt hier een uitnodigende, en enorm kleurrijke open wereld geserveerd boordevol uitdagingen. Laat het kind in je naar buiten treden, verken, bouw en beleef plezier in je hub. Gedaan dus met die lineaire aanpak waar de traditionele(re) LEGO-titels voor gekend zijn. Neem af en toe eens afstand van die hoofdverhaallijn en laat je creativiteit de vrije loop. En voor ik het vergeet, Unikitty heeft altijd zin in een ritje.

 

Releasedatum
26/02/2019

Conclusie van Praga

The LEGO Movie 2: Videogame is niet mijn ding. Maar ik kan gerust begrijpen dat mensen hier plezier aan beleven. Rustig de spelwereld verkennen, genieten van de rustige soundtrack op de achtergrond, je uitleven in de hub, en dit alles in een universum waar (heel) jong en (heel) oud zich altijd zal in thuis voelen. Ook deze keer valt er weer heel wat te verzamelen én vrij te spelen. De game speelt lekker weg, is heel kleurrijk, heeft op bouwkundig vlak heel wat te bieden, is niet lineair en oogt lekker fris. Als je fan bent van het LEGO-universum, hou deze dan zeker in de gaten. The LEGO Movie 2 draait trouwens vanaf 20-02 in de bioscoop.