s
r

"Ik speelde de E3-demo van LEGO DC Super Villains"

"Ik speelde de E3-demo van LEGO DC Super Villains"

E3 2018

"Ik speelde de E3-demo van LEGO DC Super Villains"

E3 2018

Of ik zin had om de E3-demo van LEGO DC Super Villains te gaan spelen? Wat dacht je? Ik stam nog af uit de tijd dat kippen konden praten, kinderen rondliepen met veel te korte broeken, witte kousen en foute sandalen en LEGO-blokken en Playmobil bij wijze van spreken ons enige vertier waren.

Dankzij de komst van de spelcomputers, en ontwikkelaar Traveller’s Tales, komen al de universums die ik toen zelf bedacht en creëerde nu tot leven op mijn televisiescherm. De eerlijkheid gebiedt me wel te zeggen dat ik vooral fan ben van LEGO-games gebonden aan films als Star Wars, Indiana Jones, Pirates of the Caribbean, The Hobbit en Jurassic Parc. Ik ben, op Batman na, nooit echt een fan geweest van superhelden. LEGO-games gebaseerd op het Marvel-universum en ook melkkoe LEGO Dimensions liet ik aan mij voorbijgaan.

Bovendien vond ik op den duur dat al die LEGO-games identiek waren aan mekaar, en dat de makers gewoon hetzelfde concept namen maar dan in een ander superheldenjasje staken. Maar LEGO DC Super Villains is anders… Waarom? Dat vertel ik je graag hieronder.

Het komt er op aan het juiste personage te kiezen voor elke situatie.

Wie is wie?

LEGO DC Super Villains neemt ons mee naar een grote open spelwereld die zich situeert in het DC Comics-universum. Wanneer de leden van de Justice League om de een of andere onverklaarbare reden verdwijnen, zijn het hun tegenhangers uit een parallel universum die de bescherming van de wereld op zich moeten nemen. Deze eenheid die als de Justice Syndicate door het leven gaat (onder leiding van Ultraman, het afkooksel van Superman) is echter niet helemaal koosjer.  Aan jou en je bonte verzameling, prettig gestoorde slechte en stoute vrienden om onder de vlag van de Injustice League (volg je nog?) alsnog orde/chaos op zaken te stellen.

In het eerste level dat ik voor de kiezen kreeg moest ik samen met Lex Luthor en Mercy Graves trachten te ontsnappen uit de gevangenis van Metropolis.

Mijn superslechte-r-ik

In de demo, die twee levels telde, kon ik aan de slag met Lex Luthor, The Joker, Cheetah, Solomon Grundy, Mercy Graves en de verrukkelijke Harley Quinn. In het totaal zijn er meer dan 150 personages vrij te spelen. De natte droom dus voor iedereen die fan is van de vele personages die het DC Universum rijk is.

Maar hoe cool deze slechteriken ook mogen zijn, er is niets cooler dan je eigen schurk in mekaar te boksen, en te doen wat superschurken doen: kont schoppen en de wereld op stelten zetten. In LEGO DC Super Villains is het,voor de eerste keer in een LEGO-game, mogelijk om je eigen vileine personage te ontwerpen, inclusief een eigen achtergrond, en samen met The Joker en co kont te schoppen in Metropolis.

In het totaal zijn er meer dan 150 personages vrij te spelen.

Wanneer ik zeg dat je hiervoor ontelbare mogelijkheden krijgt, dan overdrijf ik nog geen beetje. Je kan werkelijk alles aan je ventje/vrouwtje aanpassen, in een eigen kleurtje steken, inclusief wapens en toebehoren. Je kan het zo gek niet bedenken of het is mogelijk. Als je creatief bent ingesteld, laat dan je creativiteit de vrije loop en stop hier zeker een (aantal) uren in. Ben je dat niet, kies dan een randomized personage en speel wat met kleuren en modellen. Het resultaat zal in ieder geval superslecht zijn. (boosaardig The Joker-lachje)

En ook al bevat de game geen enkel RPG-element, er is niets zo leuk als met je pietluttige ventje van start te gaan en hem te zien uitgroeien tot een bad ass slechterik aan de zijde van legendarische duivelse personages.

Je kan je ventje tot in het waanzinnige pimpen.

Mijn superschurkenkracht

Een superheld, sorry superslechterik, zonder superkracht dat is als een banana split zonder banaan, zonder verse slagroom én zonder warme chocoladesaus. Ongehoord en ongezien! Het is dan ook niet meer dan normaal dat je doorheen de game je eigen superkracht(en) gaat ontdekken, gaat kunnen gebruiken en ook hier weer gaat kunnen customizen.

Je kan werkelijk alles aan je ventje/vrouwtje aanpassen of in een eigen kleurtje steken, inclusief wapens en toebehoren.

In mijn geval had ik een krachtige alles vernietigende superstraal. Ik kon, eens ik deze bemachtigd had, de kleur en de vorm van de straal bepalen, en ook vanuit welk lichaamsdeel ik deze afvuurde. (Nee, dat ene lichaamsdeel kan je niet gebruiken voor je superstraal, het is maar dat je het weet). Ik koos uiteindelijk voor mijn ogen, maar weet dat handen, borstkas en andere lichaamsdelen (op dat ene stukje na dus) mogelijk zijn.

Check mijn stevige, vurige straal (die je helemaal naar wens kan pimpen).

Mijn twee levels

In het eerste level dat ik voor de kiezen kreeg moest ik samen met Lex Luthor en Mercy Graves trachten te ontsnappen uit de gevangenis van Metropolis. Eens dat gelukt was kreeg ik hulp van Solomon Grundy en Cheetah om een raket te bemachtigen en af te vuren. In het tweede level kon ik met Harley Quinn en de Joker aan de slag. Zij hadden het plan opgevat om een helikopter te kapen om hun snode plannetje uit te voeren.

Conceptueel hetzelfde

Het concept is nog steeds hetzelfde gebleven, of wat had je gedacht. Je zal nog steeds moeten puzzelen, knutselen, bouwen en verbouwen met LEGO-blokjes, steentjes verzamelen en de nodige wisselwerking moeten uitoefenen tussen de diverse speelbare personages.  Zij beschikken immers zoals jullie ondertussen wel weten allemaal over hun eigen unieke mogelijkheden die je meer dan eens zal moeten aanspreken om te vorderen in het spel. Je zal dus die grijze massa in je hoofd meer dan eens aan het werk moeten zijn want sommige puzzels vereisen het nodige denkwerk.

De gameplay hieronder is mijn eigen ongecensureerde gameplay, opgenomen tijdens het spelen van de E3-demo.

 
Releasedatum
10/17/2018

Conclusie van Praga

Ik heb me, ook al ben ik geen fan van het superhelden/superschurken-thema, alsnog prima vermaakt met deze titel. Het concept is grotendeels hetzelfde gebleven, maar de audiovisuele kwaliteit, de humor, het stemmenwerk, de sfeer, de mix van puzzelen/bouwen/platformelementen/actie én het feit dat je nu voor het eerst ook met je eigen personage aan de slag kan zullen er ongetwijfeld voor zorgen dat de fans zich ook met deze game weer uren zullen weten te amuseren. Oh, en voor de Star Wars-fans, de stem van The Joker die wordt vertolkt door niemand minder dan Mark Hamill.

Commentaar toevoegen

Log in or to post comments