Hearthstone: Ashes of Outland

Hearthstone: Ashes of Outland

Aan de slag met de Demon Hunter-klasse

Hearthstone: Ashes of Outland

Aan de slag met de Demon Hunter-klasse

Op 7 april verschijnt de nieuwe Hearthstone-uitbreiding, genaamd Ashes of Outland. Iedere Hearthstone-uitbreiding heeft wel een ‘specialleke’ achter de hand. Denk dan aan een nieuwe modus of een belachelijke kaart die de meta overhoop gooit; je kunt het zo gek niet bedenken. Met Ashes of Outland is dat niet anders. Blizzard introduceert met Ashes of Outland voor het eerst in de geschiedenis van de game een nieuwe Hero; de Demon Hunter. Een simpele, doch gewaagde keuze van de studio. Ik trok vorige vrijdagavond richting de Hearthstone-taverne om er enkele uren met de nieuwe set aan de slag te gaan.

Mijn exclusieve account had alle Standard-kaarten ter beschikking; ik kon dus snel het deck van mijn dromen in elkaar flansen. Ik kende echter slechts enkele kaarten van de nieuwe uitbreiding dus ik kon moeilijk inschatten wat er allemaal mogelijk is. Daarom besloot ik Blizzard het vuile werk te laten doen en ging ik van start met enkele Standard decks met de nieuwste kaartset. Uiteraard was de Demon Hunter de eerste klasse die ik aan de proef onderworp.

Wie anders dan Blizzard kan mij het best nieuwe decks aanprijzen?

Hero-wapen boven alles

De Demon Hunter kreeg net zoals de gewone Hunter-klasse hetzelfde (donker)groene kleurenpallet aangewezen. Dat kleurenpallet is overigens niet het enige wat de twee gemeenschappelijk hebben; beide klassen opteren namelijk voor een agressieve aanpak die vroeg in het spel de vijandige Hero het vuur aan de schenen legt. Daar zijn verschillende krachtige minions het voorbeeld van zoals Kayn Sunfury. Deze legendarisch 3/5-minion beschikt over de krachtige Charge-eigenschap waarmee er meteen schade bij de tegenstand aangericht kan worden. Daarbovenop mogen andere minions op het speelveld de Taunt-minions van de vijand eventjes negeren om zich op de vijandige Hero te richten. Wordt dit een waardige vervanger voor Leroy Jenkins?

Plots krijgt de volgorde van kaarten spelen een extra dimensie.

Verder beschikt de Demon Hunter over een 1-mana Hero Power genaamd Demon Claws. Deze Hero Power voorziet mijn Hero tijdelijk van een +1 Attack-buff, wat op zich niet zo spectaculair is. Denk dan maar aan de Druid, die krijgt voor een extra mana-punt zelfs +1 Armor… Het wordt echter interessant als we de mogelijke synergieën bestuderen. Er zijn namelijk heel wat minions die het gebruik van de Hero Power aanmoedigen; zo heb je de Furious Felfin en Battlefiend; beide 2-mana minions die een leuke extra krijgen bij het gebruik van de Demon Claws. Anderen zoals Glaivebound Adept delen simpelweg gewoon 4 schadepunten uti als je Hero diezelfde beurt nog heeft aangevallen.

Furious Felfin maakt het vanaf het begin al interessant.

Minder gokken

In voorgaande uitbreidingen opteerde Blizzard vaak voor verrassende wendingen in een duel in tegenstelling tot de berekende speelstijl waarmee het spel gelanceerd werd. Kaarten zoals Zephrys the Great of Whizbang the Wonderful gaven een leuke touch aan de game, al wilden veel spelers terug naar een meer deterministische aanpak. Blizzard luisterde en slaat met Ashes of Outland opnieuw de strategische weg in. Een mooi voorbeeld daarvan zijn de Outcast-kaarten. Deze worden voorzien van een extra bonus als ze als de meest linkse of rechtse kaart in je hand gespeeld worden.

Wordt dit een waardige vervanger voor Leroy Jenkins?

Plots krijgt de volgorde van kaarten spelen een extra dimensie; is het waard de meest linkse kaart nu al te spelen zodat die ene Outcast-kaart een plaatsje naar links opschuift? Of baat het wel om de net getrokken kaart altijd als eerste te spelen? Voortaan wordt er minder op geluk geteerd en terug wat meer op rauwe brainpower. Alle voorgaande elementen zorgden ervoor dat ik behoorlijk snel een krachtig aggro deck in elkaar kon knutselen. Met mijn deck slaagde ik erin een Warrior op beurt zes reeds de genadeslag te geven; pretty cool!

 
Releasedatum
03/11/2014
Beschikbaar voor

Conclusie van Ard

Ik heb gedurende mij speelsessie sterk genoten van de Demon Hunter als nieuwe klasse; de klasse is mij persoonlijk op het lijf geschreven als liefhebber van de aggro decks. Het is weliswaar te vroeg om nu al uitsluitsel te geven op de nieuwe meta die de Demon Hunter teweeg zal brengen. Hou jullie kortom maar vast aan de takken van de bomen want vanaf 7 april zal het Hearthstone-landschap er helemaal anders uit zien!

Commentaar toevoegen

Log in or to post comments