Fallout 76 Wastelanders

Fallout 76 Wastelanders

"Het ziet er al iets beter uit voor Fallout 76"

Fallout 76 Wastelanders

"Het ziet er al iets beter uit voor Fallout 76"

De vele fans die smeekten om een online universum, gebaseerd op de Fallout-reeks, kregen eind 2018 eindelijk hun gading. Fallout 76 moest ons uren, weken, maanden en zelfs jaren pret bezorgen in het Wasteland, maar dat draaide even anders uit... De game was een drama en werd zowel door fans als door de pers gekraakt. Nu, zo'n anderhalf jaar verder, ziet het er al iets beter uit voor Fallout 76. De vele bugs werden aangepakt en de game werd hier en daar wat gestroomlijnd. Maar het was vooral uitkijken naar die ene grote update die Bethesda beloofde: Wastelanders oftewel Fallout 76 v2. Ik kreeg de kans om deze update in avant première te spelen, en mijn bevindingen vind je terug in deze preview. 

Een van de belangrijkste, en meteen ook grootste, punten van kritiek was het ontbreken van NPC’s. En daar brengt Wastelanders gelukkig de nodige verandering in. Niet dat de post-apocalyptische wereld nu een overbevolkt gekkenhuis is geworden, maar je botst nu wel regelmatig op individuen die ook wat te vertellen hebben. En daar werd ik vrij snel mee geconfronteerd. Nadat ik wakker werd in Vault 76 na het vieren van Reclamation Day, zocht ik een weg naar de uitgang. Klaar om de nieuwe wereld te verkennen. 

Alcohol en leugens

Na het opsnuiven van de verse lucht, werd ik al snel geconfronteerd met twee dames die wel héél geïnteresseerd bleken te zijn in de Vault. Volgens hen zou er een grote schat in verborgen liggen en het was hun doel deze schat te gaan zoeken. Helaas voor hen blijkt dit een jammerlijke leugen waardoor ze hun laatste caps kwijt zijn geraakt aan de tipgever, een barman van een cafeetje iets verderop. Na wat heen en weer gepraat, lukt het mij de dames te overtuigen om mij een wapen te geven waarna ik op zoek ging naar deze barman om verhaal te gaan halen.

 

Het verhaal krijgt nu meer diepgang en context.

Daar aangekomen bleek dat het iets moeilijker zou worden dan ik had durven vermoeden. En ik was bovendien niet de enige die de barman op de rooster wilde leggen. Er was namelijk nog iemand aan wie de barman zijn valse verhaal aan had verteld. Die man was iets minder geduldig en had er niets beter op gevonden dan met een getrokken wapen verhaal te komen halen. Na wat heen en weer geroep werd de barman gered door Mort, een alcoholieker die blijkbaar in de bar woonde. We raken aan de praat en nu blijkt dat de bar al geruime tijd geterroriseerd wordt door een bende raiders die naarstig op zoek zijn naar geld en supplies. Een startschot voor enkele erg interessante en leuke quests.

Niet langer eenzaam

Deze korte beschrijving van wat ik de eerste momenten meemaakte in Fallout 76 Wastelanders staat meteen ook voor wat het initiële game aan ontbrak. Daar waar je het bij de release moest stellen met voornamelijk audiologs, krijgt het verhaal nu veel meer diepgang en context. Iets wat meteen zijn effect heeft. Je wil écht je best doen om bepaalde figuren te helpen of net stokken in hun wielen te steken. Je zal trouwens ook in de grote open wereld meer NPC’s terugvinden, en dit niet alleen in de bevolkte gebieden. Iets wat natuurlijk helpt om je minder eenzaam te voelen tijdens de soms erg lange wandeltochten doorheen de desolate wereld.

 

Diepgaande dialogen

Het mooie aan de dialogen die je aangaat met de NPC’s is dat deze behoorlijk diepgaand zijn. Ook de keuzes die je voorgeschoteld krijgt zijn telkens vrij breed en geven je de mogelijkheid om zoveel informatie als mogelijk te vergaren over de situatie waarin je je bevindt. Daarnaast zijn bepaalde opties ook verbonden aan je skills. Wanneer je een lage strength skill hebt, kan je bijvoorbeeld proberen om een NPC te overtuigen dat je niet sterk genoeg bent om goederen van punt A naar punt B te brengen. Dit systeem zorgt voor een interessante link tussen de keuzes die je maakt op vlak van skills die een directe invloed hebben op de dialogen die je kunt voeren met NPC’s.

 

Nog werk aan de winkel

In deze preview werd ik jammer genoeg nog wel geconfronteerd met de nodige bugs. Zo werd ik enkele keren onherroepelijk van de servers gegooid. Iets wat mij bijvoorbeeld bij het spelen van World of Warcraft niet overkomt. Dus mijn internetconnectie was zeker niet de boosdoener. Ook op andere vlakken werd ik met problemen geconfronteerd.

Zo verdwenen er af en toe NPC’s nadat ik ze had aangesproken of maakten ze wel erg rare bewegingen met hun armen. Het feit dat ik op een testserver aan het spelen was, zorgt ervoor dat ik hier minder sterk aan til. Maar ik hoop ten stelligste dat ze bij Bethesda de tijd gebruiken om deze bugs uit te roeien. Ze hebben daarvoor nog tijd tot 14 april want dan zou deze update moeten live gaan.

Releasedatum
11/14/2018
Beschikbaar voor

Conclusie van KevinB

De Wastelanders-update voor Fallout 76 geeft de game de schop onder de kont die het nodig had. Het belangrijkste element is de introductie van NPC’s in de desolate spelwereld. Hierdoor wordt deze niet alleen een stuk levendiger, ze helpen je ook om meer voeling te krijgen met het verhaal. Daarnaast werden verschillende quests ook aangepakt en interessanter gemaakt. Jammer genoeg kwam ik ook nog heel wat bugs tegen en ik hoop dan ook dat deze nog voor het live gaan van de update voor een groot deel aangepakt worden. Desalniettemin zal deze update voor de broodnodige zuurstof zorgen die Fallout 76 zo nodig had.

Commentaar toevoegen

Log in or to post comments