Call of Duty: Infinite Warfare

Call of Duty: Infinite Warfare

Slappe demo...

ma 29/08/2016
Gepreviewed voor Xbox One door Yannick
3 reacties

Call of Duty is een franchise die jaarlijks veel aandacht naar zich toe trekt. Ondanks het feit dat de reeks volgens veel gamers z'n momentum is gepasseerd, kan ieder deel nog steeds steunen op een gigantische fanbase die jaarlijks de nieuwe telg aanschaft. Terwijl Battlefield terug naar de roots gaat, duikt Infinite Warfare nog verder de toekomst in om ons ruimte-oorlogen voor te schotelen. Op gamescom kregen we een presentatie die hier en daar wat meer duidelijkheden bracht, maar die op andere vlakken meer vragen naar boven bracht.

We mochten onmiddellijk plaatsnemen in een bioscoopstoel en kregen een filmpje te zien met uitleg van de ontwikkelaars bij Infinity Ward. We kregen exclusieve footage te zien van een nooit eerder getoond level in de single player. Vol spanning keken we naar het scherm en lieten we het op ons afkomen.

Dubieuze beslissingen

De demo begint op een ruimtestation, waar je al snel wordt geïntroduceerd tot je crew die wellicht een essentiële rol zal spelen in je verdere avonturen. Op het eerste gezicht lijken het nogal stereotiepe personages, zoals de ervaren militair die de leiding op zich wil nemen en het fragiele meisje dat trillend door de gangen loopt. In de demo wordt er behoorlijk veel gepraat, maar de dialogen zijn meer gericht op de missie en zijn eerder instructioneel. Het voelt wat vreemd aan, want gedurende de hele demo loop je samen met je crew zonder dat je wat interessante dingen te weten komt over hun leven of hun verleden. Een plotseling sterfgeval zou mij in die demo gewoon volledig koud laten en ik vrees dat dat de richting is in de single player-campagne.

Voor Call of Duty-begrippen was het tevens een behoorlijk slome demo. De hele sfeer van de demo deed ons een beetje denken aan het Alien-universum, waarin militairen op een ruimtestation een deel van een planeet zullen exploreren met angst voor wat ze daar allemaal gaan tegenkomen. Vanzelfsprekend zullen er in deze game geen aliens te vinden zijn, maar de geisoleerde sfeer is een duidelijk doel in deze demo. Gedurende het kwartiertje demo worden overigens slechts één of twee vijanden neergeschoten, wat toch wel raar is in Call of Duty.

Gameplay kaalgeplukt

Hollywood-momenten zijn er natuurlijk nog wel. In de demo wordt plotseling de kern van de planeet bij het oversteken van een brug blootgesteld en word je omringd door lava. Grafisch breekt de game geen potten, dus heel indrukwekkend is dat jammer genoeg niet. Al was dat wel het meest memorabele moment van de veel te korte demo. Call of Duty gaat altijd voor een hectische achtbaanrit in de single player, maar in de demo is er gameplaytechnisch gewoon niets opmerkelijks te zien.

Na de teleurstellend korte demo van Infinite Warfare, krijgen we een net iets langere demo te zien van de remake van de eerste Modern Warfare. Daar konden we eindelijk genieten van wat geknal. Visueel gezien ziet deze remaster er gewoon fatsoenlijk uit, al merk je aan sommige dingen als de explosies en granaatworpen dat de game toch al een paar jaar oud is. Verder krijgen we weer heerlijke, intense gameplay te zien van voor velen het beste deel in de franchise. Daarom is het des te pijnlijker om te moeten toegeven dat de demo van de remaster stukken beter is dan die van de nieuwe game.

Zombies in de ruimte

We keren nog eventjes terug naar Infinite Warfare, met de aankondiging van de gloednieuwe zombiemodus die je in co-op zal kunnen spelen. We krijgen enkel een trailer te zien, waardoor we hier nog niet echt commentaar op kunnen geven. Hoe dan ook zien de Zombies in Spaceland-modus er interessant uit en zijn we zeker tevreden dat Infinite Warfare eindelijk eens het idee van de zombies in Call of Duty omarmt, want dat is immers altijd de betere co-op modus van de franchise.

Releasedatum
04/11/2016
Beschikbaar voor

Conclusie van Yannick

De demo van Call of Duty: Infinite Warfare op gamescom was een ware ontgoocheling. Ik vraag me af of Infinity Ward met opzet zo'n korte en qua gameplay beperkte demo heeft laten zien omdat ze bang zijn voor kritiek op de uiteindelijke game. Het leek alsof ze iets wouden verbergen, en zo dicht bij de release is dat geen goed teken. Het feit dat de demo van de remaster van Modern Warfare veel interessanter was, versterkt m'n vermoeden alleen maar. Het is afwachten op de release om te zien of Infinite Warfare een geslaagde Call of Duty zal worden.

3reacties

Wat had je verwacht... Space zombies? Komaan he

Rating:0

Het is zelfs niet dat, spaceland is gewoon een attractiepark lol.

Rating:0

ik vrees dat na Ghosts het tijdperk van COD is opzij geschoven. Het enige aan deze game dat mij interesseert is de remake van Modern Warfare, wat één van de beste COD games ooit was. Hoewel ik Infinity Warfare hiervoor niet zal kopen. Het zou stand-alone ook beschikbaar moeten zijn.

Rating:0