6 redenen waarom Mario Kart Live: Home Circuit wel eens dé hit van het eindejaar kan worden

6 redenen waarom Mario Kart Live: Home Circuit wel eens dé hit van het eindejaar kan worden

6 redenen waarom Mario Kart Live: Home Circuit wel eens dé hit van het eindejaar kan worden

Eerder deze week verzamelde Nintendo enkele mensen van de pers via Zoom om als een van de eersten ter wereld de eerste gameplaybeelden te bekijken van Mario Kart Live: Home Circuit. Een nieuw concept dat het Japanse gamebedrijf op de markt brengt ter gelegenheid van de 35e verjaardag van hun goedgemutste, gesnorde icoon: Mario. Gelukkig kregen we naast gameplaybeelden ook nog wat meer info en uitleg wat we mogen verwachten van deze wel erg speciale game.

1. Een uniek concept

Mario Kart kent iedereen ondertussen wel. De vrolijke racegame die ontzettend makkelijk op te pakken is, maar ook verdomd moeilijk kan zijn om 100% onder de knie te krijgen. Omdat Mario dit jaar 35 jaar wordt, had Nintendo iets speciaals in gedachten. Het bedrijf dat al bewezen heeft met Nintendo Labo dat ze het virtuele perfect kunnen matchen met fysieke objecten, lijkt met deze Mario Kart Live: Home Circuit een nieuw goudhaantje in huis te hebben. Want hoe cool klinkt het niet dat je een echte minikart kan besturen met je Nintendo Switch én die ook reageert op welke items hij naar zich heen geslingerd krijgt in de game?

2. Installeren is een fluitje van een cent

Nintendo zou Nintendo niet zijn, moest de installatie van de kart niet ongelofelijk simpel zijn. Eerst download je de game gratis via de Nintendo eshop op je Switch. Gratis, hoor ik je denken? Yep, best logisch, want zonder kart ben je niets met de game. Al is het jammer dat je zo geen extra doosje kan toevoegen aan je gamecollectie. Maar dat is een andere discussie. Als je de game hebt opgestart krijg je een qr-code te zien die je moet scannen met de camera die bovenop de kart zit. Enkele seconden later is de connectie gemaakt en kan je van start met de tutorial. Deze leert je de basics van hoe je de kart moet besturen en stelt je in staat om je huiskamer, of andere kamer binnen, te verkennen. Probeer zeker de kart buiten niet uit, want daarvoor is hij niet gebouwd!

3. Laat je creativiteit de vrije loop

Nadat je de basis onder de knie hebt, is het tijd om de mouwen over op te stropen. Want er moeten 4 poortjes gebouwd worden. Je ziet duidelijk dat Nintendo hier goed gekeken en geleerd heeft van hoe Nintendo Labo werkt. De camera op de kart zal deze poorten gebruiken als referentiepunten én de game zal hier ook allerlei zaken op kunnen projecteren. Maar daarover later meer. Eens je de poortjes tactisch hebt neergezet in je kamer is het tijd om de virtuele verf en verbeelding boven te halen. Want het is tijd om je circuit te gaan tekenen met je kart.

Je track kan omgetoverd worden in bijvoorbeeld een onderwater- of zandwereld.

De game onthoudt waar je gereden hebt en legt zo het virtuele circuit neer. Ga je voor een simpele ovale track? Of ga je voor een wirwar van bochten en kruispunten? Aan jou de keuze, maar weet dat je niet bestraft wordt voor het afsnijden van bochten. Een beetje discipline is dus wel aan de orde hier. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om je bochten in de echte wereld af te schermen door er bijvoorbeeld een schoenendoos of een ander zwaar object neer te zetten. Of waarom leg je geen kleine kartonnen doosjes neer op het circuit zelf? Dat geeft een extra dimensie aan de races. Aan jou de keuze!

4.  De impact van de weerselementen

Het mooie is dat Nintendo goed nagedacht lijkt te hebben over hoe ze de game interessant kunnen houden. Want altijd over hetzelfde circuit rijden in dezelfde omgeving kan best snel vervelen lijkt mij. Daarom hebben de ontwikkelaars enkele virtuele werelden in de game gestoken. Hiermee wordt je track omgetoverd in bijvoorbeeld een onderwater- of zandwereld. Nintendo belooft ook dat deze omstandigheden impact hebben op de besturing van je kart. Rij je in een zandstorm? Dan zal je kart naar links of recht uitwijken. Rij je onder water? Dan zou je kart wat gezapiger reageren op je inputs. Geen idee of dit effectief zo zal zijn, maar dat gaan we zeker uittesten wanneer we deze game zelf kunnen uitproberen.

5. Typisch Mario Kart

Naast de weerselementen zijn er natuurlijk ook andere zaken die impact hebben op je kart. Want Mario Kart zou Mario Kart niet zijn, moesten er geen power-ups of boosts aanwezig zijn. Rij je over een banaan, dan val je stil. Een rode schildpadschil zal je ook tijdelijk tot stilstand brengen en een paddenstoel geeft je een korte snelheidsboost. Helemaal Mario Kart dus! Deze powerups zal je terug kunnen vinden onder de bogen die je eerder in je kamer had gezet. En het leuke is dat je hier zelf ook heel wat variaties in aan kan brengen. Ga je voor de standaard rij van blokjes? Of laat je ze doorheen de gekende groene buizen van links naar rechts bewegen? Of kies je voor een boostvak in het midden van de boog? Jij bent degene die beslist.

6. Met twee is leuker dan alleen

Als je een Mario Kart Live-pakket in huis haalt, heb je uiteraard een kart in de doos zitten. Maar als je een tweede Switch en kart hebt, of je vriend(in) heeft er eentje, kan je tegen elkaar racen! Dan zijn er iets minder virtuele tegenstanders op de baan, maar dan kan je wél met twee echte karts doorheen je huiskamer racen! Ga je toch alleen aan de slag, dan heb je de keuze uit Grand Prix, waar je over dezelfde door jou gemaakte track racet of teken elke race een andere track. De effecten worden dan door de game zelf gekozen. Je kunt een Custom Race opstellen en volledig löss gehen met je creativiteit of een Time Trial aangaan en de snelste tijd proberen neer te zetten op een track.

 
Releasedatum
04/28/2017
Beschikbaar voor

Conclusie van KevinB

Toen Mario Kart Live: Home Circuit werd aangekondigd tijdens een Nintendo Direct enkele weken terug, was ik meteen getriggerd door de unieke combinatie van de virtuele Mario Kart-wereld en een fysieke kart. Ook nu na de presentatie die ik te zien kreeg, begin ik er in te geloven dat deze game wel eens dé hit wordt dit eindejaar. Wat de ontwikkelaars beloven ziet er enorm indrukwekkend uit, ook al hebben we zelf niet kunnen spelen. Daarvoor is het nog even wachten, want de game komt uit op 16 oktober en tegen die tijd gaan we zeker aan de slag met een reviewexemplaar.

2 reacties

Met twee is leuker dan alleen... ja met 4 nog leuker, maar buiten het feit dat je dat 100 dollar per auto kost, moet je ook elk een switch hebben... En de meeste mensen zullen ook niet de ruimte hebben om ongestoord te kunnen racen.

Alhoewel, als je binnen 1 gezin de financiele ruimte hebt om alvast 2 karts en 2 switches te kopen om je kids bezig te houden, zal je ook wel een huis hebben dat groot genoeg is om een deftige racebaan te maken die niet enkel eens draait rond de eettafel.

Rating:0

Klopt. Goedkoop is het zeker niet, maar het ziet ernaar uit dat met 2 spelen effectief leuker is dan de game op je eentje te spelen. Daarna is het aan jou om te beslissing of je de investering wil maken Wink

Rating:0

Commentaar toevoegen

Log in or to post comments