Zes BioWare-klassiekers komen deze herfst naar console

ma 03/06/2019
Praga
0 reacties

Lang voor BioWare in de miserie zat door titels als Anthem en Mass Effect: Andromeda, leverde het schitterende pc-games af, voornamelijk RPG's. De komende herfst kunnen we de hoogdagen van dit, toch wel, legendarische team herbeleven.

Later dit jaar verschijnen een aantal van BioWares klassiekers namelijk op de huidige generatie consoles. We hebben het dan effectief over titels als Baldur's Gate, Baldur's Gate ll en Baldur's Gate: Siege of Dragonspear, Icewind Dale en Planescape: Torment. Deze verschijnen allemaal op 24 september. Neverwinter Nights: Enhanced Edition verschijnt wat later, namelijk 3 december. Al deze games verschijnen fysiek en digitaal op PS4, Xbox One en Nintendo Switch.

Het zijn game developers en publishers Skybound Games en Beamdog die achter deze launch zitten. Beide partijen beloven dat de klassiekers werden aangepast naar de mogelijkheden van de huidige generatie spelconsoles, inclusief de besturing. Daarnaast kregen de games een grafische extreme make over en native support voor hoge-resolutie, widescreen displays en andere technische hoogstandjes.

Daarbovenop kunnen we ook rekenen op extra content waaronder nieuwe personages, klassen en het aanmaken van je eigen personage. Sommige games beschikken ook over multiplayer mogelijkheden zodat je met vrienden kan samenspelen. Skybound Games en Beamdog voegen er nog aan toe dat een aantal oude bugs aangepakt werden, dat er een verbeterde character balans is en dat ook de user interface onder handen genomen werd.

Klinkt allemaal goed en veelbelovend dus.

Releasedatum
22/02/2019
Beschikbaar voor