Xbox 360-gamers krijgen gratis cloud save transfers naar Xbox Series X en Series S

We twijfelen er niet aan dat er nog heel wat gamers zijn die op hun Xbox 360 spelen. Enerzijds omdat ze de games die toen verschenen nog steeds graag spelen, anderzijds omdat ze misschien geen behoefte hadden aan de Xbox One of Xbox One X. Maar we hebben wel goed nieuws voor zij die er nu toch aan denken een Xbox Series X of S in huis te halen.

Bij de lancering van de Xbox Series X en Series S op 10 november, krijgen alle Xbox 360-gamers de mogelijkheid om gebruik te maken van de cloudopslagfunctionaliteit van Xbox Live om hun saves gratis over te zetten naar de volgende generatie Microsoft-consoles.

Waarom ze dat zouden doen? Met alle extra power die de Xbox Series X en Series S onder de motorkap hebben, kun je van je oude(re) games genieten met verbeteringen zoals een consistentere framesnelheid, snellere laadtijden en HDR. 

Wanneer je dus je nieuwe console voor het eerst inschakelt, is je volledige digitale bibliotheek met 360-games klaar om te downloaden. Dit uiteraard wel op voorwaarde dat ze achterwaarts compatibel zijn. Alle fysieke titels die je hebt, kun je installeren door ze in de Blu-ray-drive van Series X te plaatsen.

Als je een Xbox Live Gold-abonnement hebt, kun je natuurlijk al je 360-saves uploaden naar de cloud.

Releasedatum
11/10/2020
Beschikbaar voor

Commentaar toevoegen

Log in or to post comments